Periodeja periodien perään, kursseja, harkkatöitä, pakollisia kielten oppitunteja, vähemmän pakollisia massaluentoja. Tärppejä, tenttejä ja opintopisteitä. Onko yliopistossa opiskelu vain tätä? Toivottavasti aloitukseni ei saanut lukijoita räpsäyttämään tietokonetta kiinni, ehkä hieman kuivaltakin kuulostanut icebreakkeri on kuitenkin opiskelua, jonka takia koulussa ollaan.

Lukukausi jakautuu neljään samanpituiseen periodiin joiden lopussa ”kummittelee” tenttiviikko, kursseille ilmoittaudutaan netissä ennen periodin alkua, samoin kuin tentteihin ennen tenttiviikkoa. Väleihin mahtuu intensiiviviikkoja, jolloin tietty kurssi opetetaan kokonaisuudessaan parissa päivässä.

Pääasiallinen opiskelu tapahtuu periodin aikana (toiset ymmärtävät opiskella koko periodin ajan tasaisesti, toisilla opiskelu sijoittuu lyhyemmälle aikajänteelle ennen tenttiä), luennoitsija lataavat luentomateriaalit nettiin josta ne voi helposti lukea ennen luentoja, tai sitten luentomateriaalin saa ostettua yliopiston kirjakaupasta jolloin luennoilla on helppo lisäillä muistiinpanoja vihkoon.

No onko se opiskelu sitten kuivaa? Ovatko professorit 75-vuotiaita konkareita, jotka käyttävät 80-luvulla tehtyjä piirtoheitinkalvoja ja harhailevat sivuraiteille puheissaan? Eivät, tai siis ei ainakaan meillä. Nuoret ja nuorekkaat luennoitsijat osaavat käyttää powerpointtia, esimerkit elävästä elämästä tekevät opiskelun helpoksi ja mielenkiintoiseksi. Harkkatyöt käsittelevät oikeiden firmojen asioita, esimerkiksi viime keväänä markkinoimme harkkatyössä Ponssen metsätyökoneita Uuteen-Seelantiin.

Tietenkään kaikki kurssit eivät välttämät kiinnosta, eikä tarttekkaan. Sen takia toisen opiskeluvuoden syksyllä valitaan pääaine, syvennytään siihen mikä kiinnostaa. En voisi ikinä kuvitella lukevani rahoitusta tai laskentatoimea pääaineeksi, mutta kansainvälinen markkinointi toimii kuin junan vessa!

Viikko alkaa pikkuhiljaa olla paketissa, vielä vähän harkkatöiden viilaamista ja sitten viikonlopun viettoon. Kirjoittamista tahditti: The Streets – Heaven for the weather.

 

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää