• Kauppatiede
  • Valmennuskeskus

Tällä viikolla on tullut reissailtua ja infoiltua ympäri maita ja mantuja. Viikko alkoi kevyehkösti maanantaina kahden harkkatyön palautuksella, eniten harmaita hiuksia aiheutti ulkoasu, tai enemminkin sen puute. Tietotekniikan ihmeellinen maailma ei suostunut yhteistyöhön, tästä johtuen näpräilin sivunumeroita paikoilleen 45 minuuttia ennen kuin opiskelutoverini saapui valkealla ratsulla ja sai vaivatta numerot paikoilleen.

Tiistaina suuntasin Savonlinnan lyseon lukioon pitämään abeille tietoiskua LUT:sta. Eksyttyäni Mikkelin ja Savonlinnan välillä villisika-farmille totesin, että gps tulisi tarpeeseen. Seuraavana aamuna kirpeähkö herätys 03.45 ja minibussi suuntasi neljän opiskelijan voimin kohti Helsinkiä ja Studia – messuja, jossa loput porukasta olivat jo valmiina kertomaan tiedonjanoisille nuorille opinnoista yliopistossamme.

Molempina messupäivinä porukkaa riitti. Yliopistot, ammattikorkeakoulut, kansanopistot ja valmennuskurssien tarjoajat esittäytyivät nuorille, kovan faktan lisäksi jaettavaa messumateriaalia löytyi aina sormivaloista jojoihin. ”Ooh” – kommentteja ja taputuksia keräsi eniten kuitenkin erään ständin koira, joka osasi jopa sheikata, kun tarpeeksi paljon yleisöä kertyi ympärille.

Messut kuten Studia ja Next Step, ovat tärkeitä tapahtumia nuorille.  Monesti abille on epäselvää mitä haluaa tehdä ja missä. Kun vanhemmat opiskelijat kertovat kokemuksiaan ja vastailevat kysymyksiin asiat avautuvat aivan eri tavalla ja antavat ajattelemisen aihetta.

Ensi viikko meneekin valmistautuessa tenttiviikkoon, tai no, mahtuuhan torstaille ja perjantaille muutama lukioinfo pääkaupunkiseudulla. Tätä viikkoa on tahdittanut: We Are Scientists – After Hours.

 

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Inka

Mulla on pääaine!

Moikka! Otsikosta voi jo hieman päätellä, mitä tämä blogikirjoitus tulee pitämään sisällään. ;) Sain nimittäin eilen (vihdoinkin!) tiedon...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Toinen periodi takana ja joululoman aika

Morjensta kaikille taas pitkästä aikaa! Nyt onkin jo toinen opiskeluperiodi saatu pakettiin ja onkin jo kauan odotetun joululoman aika! Ensi vuoden alusta onkin sitten tiedossa uusia kuvioita...

Lue lisää