привет!

Viikko vierähti taas kuin varkain. Tällä kertaa kuitenkin erittäin kansainvälisissä merkeissä.

Alkuviikosta vaihtoon lähtöni sai uutta valoa tunnelin päähän, kun kouluni lähestyi minua sähköpostilla (ilmeisesti vielä siis muistavat, että olen tulossa). Postin mukana sain koulun intranetin tunnukset, jossa pääsin katselemaan kevään kurssitarjontaa. Hyvin valmistautuneena olen jo saanut yhden kontaktin kohdekaupunkiin ja häneltä lähdinkin kyselemään mitä kursseja sitä ylipäätään kannattaisi ottaa. Yllätyksekseni sain kuulla, että vaikka kurssin opetuskieli olisi merkitty englanniksi, on mahdollista, että luennoitsija höpöttää kuitenkin ranskaa. Mitäs tohon voi nyt sanoa..saa nähä miten pojan käy :).

Seuraava murheenkryyni olikin ranskan kielen tasotesti, joka minua pyydettiin tekemään viikon kuluessa. Helppo homma. Tasoa ei nimittäin ole. Testi oli monivalintapohjainen ja moneen kohtaan tulikin vastattua ”i don’t know”. Ehkäpä sitä nyt sitten pääsee jollekin alkeisintensiivikurssille tahkoamaan.

Kielestä toiseen ja englantiin, josta tentti oli perjantaina. Yleensäkin englannin opettaminen tökkii pahemman kerran meillä päin. Ei niinkään, etteikö opettajat olisi asiantuntevia, mutta ilmeisesti olemme muka niin ”hyviä” kyseisessä kielessä, että varsinaista opettamista ei enää tarvita. Itse kurssi kuluikin muutamaa esitystä tehdessä ja toisten ryhmien esityksiä seuratessa. Lopputentti oli sitten taas sitä itseään. Kurssin aikana jaettujen artikkeleiden pohjalta oli muodostettu tentti, joka testasi enemmäkin apinointikykyä, kuin kielitenttiä, joka ei millään tavalla mitannut osaamista. ”Montako erilaista aivoa ihmisellä on?” ”Mitä on kulttuuri”? Just joo.

Onneksi olen valinnut myös venäjän kielen opiskeltavaksi, sillä kauppatieteiden maisterin tutkinnossa kuuluu olla 16 opintopistettä vieraita kieliä. Pelkästään englantia ”opiskeltaessa” olisi tie hyvin pitkä. (Yhdestä englannin kurssista kun saa 2opintopistettä ja venäjästä 4op). Venäjän opiskelun aloitin yliopistossa pari vuotta sitten ja täytynee myöntää, että esim. ruotsi on venäjän rinnalla erittäin helppo kieli! Vaikkei itse kielioppi ole kovin hankalaa, tuottaa kielen sanasto (joka on laaaaaaja) hieman harmaita hiuksia. Ensi viikolla kyseisestä kielestä olisikin tentti. Tästä kuulumiset myöhemmin.

Tosiaan joulukuu alkaa taittua puoleen väliin ja viimeinen ”virallinen” viikko yliopistolla lähtee käyntiin. Luvassa on kaksi tenttiä: Venäjä ja Kuljetusoikeuden perusteet. Torstaina klo 12.00 alkaa toivottavasti pitkä joululoma ja koulunpenkille palataan sitten Ranskan auditorioissa.

Syksystä selvittiin sittenkin!

Teemu

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää