Hyvää uutta vuotta kaikille!

Moneen kertaan hehkuttamani joululoma koskettaa vihdoinkin myös meikäläistä isolla L:llä. Joulumyyjäiset on Stockmannilla ohitse ja opiskelupaineista ei ole tietoakaan. Tätä mahtavaa tunnetta siivittää monet ystävät ja läheiset, joita on aikaa vihdoinkin tavata.

Omaan lomaani kuuluu siis ystävät, mutta myös liikunnan harrastaminen. Salin penkkiä ja asuntoni  lähistöllä kulkevaa lenkkipolkua on tullut siis kulutettua jo tovin verran. Tähtäimenä olisi itsensä piippuun vetäminen, ennen kuin matka kohti Ranskaa alkaa. Eipähän ensimmäisenä tarvitse sitten siellä juosta salille, vaan voi keskittyä lepäilemään ja nauttimaan uudesta ympäristöstä.

Itse vaihtojärjestelyt etenevät oikein mallikkaasti. Tällä viikolla kävin pientä kirjeenvaihtoa kohdekaupungin koordinaattorin kanssa siitä, mitä dokumentteja vielä puuttuu ja saapumisaikataulustani. Lentoliputkin sain varattua ja virallinen lähtöpäivä on 27.1 torstaina. Tosiaan Troyesissa tulee olla vasta tiistaina 1.2 paikalla, joten välietappina reissulle otankin Ranskan Strasbourgin, jossa tyttöystäväni majailee vaihdossa. Toisin sanottuna suosin pehmeää laskeutumista uuteen kulttuuriin :).

Itse lennon varasin supersaver.fi:stä, josta olen jo muutamaan kertaan ostanut lentoliput luotettavasti ja halvasti. Suunnitelma on tämä: Oulusta lento Riikan kautta Frankfurttiin, josta junalla Stuttgartin kautta Strasbourgiin. Lento täältä lähtee varhain aamulla klo 6.45 ja Saksan maalla pitäisi koneen olla kello yhden jälkeen. Se miten junailut onnistuvat, ovatkin juttu erikseen. Ilmeisesti Keski-Euroopassa junat kuitenkin kulkevat mallikkaammin kuin täällä Suomessa. Itse lennot sain kohtuulliseen hintaan 145€ ja junalippukin näytti liikenevän noin 50€, riippuen miten nopeaan junaan sitä paikan päällä kapuaa.

Ensiviikon tärkeimpänä missiona on yrittää hoitaa tarvittavat paperit kuntoon, niin kelan, kuin yliopistomme vaihtoyksikön kanssa. Viimeisille päiville asioita ei kannata jättää, sillä jälkeenpäin toisesta maasta papereiden kinuaminen ja lähetteleminen eri paikkoihin on todennäköisesti erittäin tuskallista. Paperihommien ohessa yritän kuitenkin pitää lomavaihteen päällä ja latailla akkuja tuleviin koitoksiin. Loppujen lopuksihan asioilla on tapana järjestyä ja uskonkin, että liika paineellistaminen asiaan kuin asiaan on pitemmän päälle erittäin stressaavaa.

Pidetään siis asenne korkealla tänäkin vuonna, eikä jännitellä turhista!

Teemu

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää