Viimeisiä viedään ja vähiin käyvät päivät Suomessa. Lähtöön on nyt 4 yötä ja täytyy myöntää, että hieman alkaa jännittämään. Viimeiset pari viikkoa ovat kuluneet hitaasti, mutta näin jälkeen päin katsottuna myös erittäin varmasti kohti the päivää.

Viikkojen aikana olen käynyt kirjeenvaihtoa sähköpostin välityksellä vaihtokoulun kanssa pienistä paperihommista, sekä saapumisaikataulustani Troyesiin. Pientä ongelmaa meinasi syntyä kelan kanssa, kun sieltä piti saada eurooppalainen sairaanhoitokortti, joka tarvittiin etukäteen Ranskaan. Ongelma lähinnä syntyi siinä, kun kelan virkailija ilmoitti kortin toimituksen kestävä 2 viikkoa, jolloin olisin jo ehtinyt lähteä matkaan. Onneksi kerrankin Suomen byrokratia ja Itellan ”loistava” toiminta sai kyseisen kortin toimitettua viikossa ja onnistuin faksaamaan sen ajoissa perille.

Paperit siis alkavat olemaan kunnossa, joten seuraava operaatio on tavaroiden ja vaatteiden pakkaaminen. Air Baltican painorajat 20kg + 8kg tuottavat jo etukäteen harmaita hiuksia. Tuntuu jotenkin älyttömältä muutenkin pakata puolet elämästään mukaan yhteen laukkuun ja toivo sen riittävän. Onneksi paikan päältä pystyy ostamaan tarvittavaa kamaa, joten nyt vain pitäisi pystyä raakasti jättämään mm. osa vaatteista suosiolla kaappiin.

Positiivisia kuulumisia on suoraan tältä sunnuntaipäivältä, kun yksi kohdekoulun oppilaista otti minuun yhteyttä sähköpostitse. Ilmeisesti sielläkin on jonkinlaista ainejärjestötoimintaa, kuten Suomessakin, joten ei tarvitse täysin yksin lähteä liikkeelle uudessa paikassa. Mukava lisä oli myös englannin kieli, jota kyseinen tyttö oli yrittänyt käyttää parhaansa mukaan. Ei siis pelkästää ranskaa Ranskassa, joten minullakin on jonkinlainen mahdollisuus tulla toimeen ihmisten kanssa :).

Kielistä puheenollen olen yrittänyt opiskella ranskan alkeita parhaani mukaan viimeisen parin kuukauden aikana. Koska yliopistomme tarjoaa alkeiskursseja vain kaksi vuoden aikana, ja syksyn kurssi ehti mennä ohitse, ennen kuin ehdin vaihdosta päättää, olen joutunut itseopiskelemaan kyseistä kieltä. Yleensä kielen kuin kielen opiskelu on alussa erittäin haastavaa, mutta itse olen onneksi löytänyt nettisivuston, missä minkä tahansa kielen opettelu onnistuu helposti ja mielenkiintoisesti.

Kyseinen sivusto on nimeltään livemocha.com, jossa kieliä voi opiskella englannista, venäjään ja aina urdun kieleen asti. Itse olen ainakin kokenut sivuston erittäin hyödylliseksi. Sivusto tarjoaa kaksi alkeiskurssia, sekä kaksi jatkokurssia jokaiseen kieleen, sekä mahdollistaa sivuilla opiskelevien ihmisten yhteydenpidon toisiinsa. Tämän avulla mm. tiettyä kieltä äidinkielenään puhuva ihminen pystyy ”opettamaan” ja antamaan vinkkejä toiselle, kuinka parantaa itseään uudessa kielessä. Suosittelen piipahtamaan kyseisessä osoitteessa :).

Näillä kuulumisilla lähdemme kohti Ranskaa. Toivottavasti pääsen käsiksi nettiin mahdollisimman nopeasti, jotta voin kirjoittaa ensitunnelmistani ja kokemuksistani uudessa kaupungissa.

Teemu

 

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää