Lupasin viime viikolla kirjoittaa, siitä miten tenttiin valmistautuminen voi mennä aivan vihkoon.

Tässä eräänä tenttipäivänä heräilin ”virkeästi” seittemältä, olisi hyvää aikaa syödä ja ehtiä koululle ennen 08.30 tenttiä. Avasin kuitenkin tietokoneen ja päätin varmistaa tentin alkamisajan.  Hyvä niin, sillä tentti alkoi oikeasti vasta 16.00 jälkeen. Taitoni ymmärtää luettua oli pettänyt pahemman kerran. En kuitenkaan lannistunut tarpeettomasta herätyksestä, vaan päätin ottaa edellisillan muistiinpanot esiin ja tarkistaa muutaman kohdan (=paniikkiratkaisu, josta ei ollut hyötyä. En suosittele tätä kenellekään, varsinkaan valintakokeiden yhteydessä. Kyllä asiat on opittu ennen valintakoepäivää)  

Paniikkiratkaisu johtui siitä, etten yksinkertaisesti ehtinyt valmistautua tenttiin. No sitten päivää ja kahta ennen tenttiä tärpittelin, tein muistiinpanoja ja huijasin itseni luulemaan, että kyllä tämä nyt hyvin menee.  Tenttipäivän aamuna itsepetoksen verho kuitenkin vetäytyi ja tajusin, etten oikeasti handlaa näitä hommia niin hyvin kuin pitäisi. Oli siis epätoivoisten ratkaisujen aika, oli aika ”tarkistaa” muutama kohta, ehkä tällä panoksella pääsen läpi…?

Häntä koipien välissä, varmana epäonnistumisestani (huomaa positiivinen asenne) menin koululle syömään kavereitteni kanssa. Onneksi tunteista puhuminen auttaa ja pitkän ruokailun jälkeen totesin, että ehkä tämä vielä tästä. Seuraavan kulman takana odotti kuitenkin yllätys. Eräs seurueemme jäsenistä harmitteli, että oli unohtanut ilmoittautua tenttiin ja joutuu nyt maksamaan 10e koska ei ehtinyt edes jälki – ilmoittautua.  Pitihän se arvata, minäkin olin unohtanut tuon pikkuseikan. Olin siis tärpittänyt koko aamunpäivän ja piiskannut itseäni saamaan tentin läpi koska en voinut jättää kurssia roikkumaan, ja sitten olin unohtanut ilmoittautua tenttiin.

Tentti alkoi, tentti loppui. Jossain näiden kahden pisteen välissä olin saanut paperille tekstiä. Jäin odottamaan laskua yliopistolta sekä tenttitulosta. Lasku saapui ja myös tulos. Tentistä sain ykkösen ja kympin lasku oli maksu viidestä opintopisteestä. Aivan varmaa on se, että tuon kurssin arvosanan käyn vielä korottamassa.

Hakijat muistakaa! Kun tuntuu ettei jaksa keskittyä eikä mikään motivoi, ottakaa aikalisä. Laittakaa kirjat nurkkaan ja tehkää jotain aivan muuta. Sillä aivan varmasti huonoja päiviä tulee myös valintakokeen jälkeen kun on saanut tavoitellun opiskelupaikan, kuten tästä tarinasta huomaatte.  Eikä homma yhteen päivään kaadu!

 

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää