Vajaa kaksi viikkoa takana Ranskaa ja vihdoin ehdin hieman kirjoittaa kuulumisia.

Matkani Strasbourgin sujui suunnitelmien mukaan ja ilman suurempia ongelmia. Kone Oulusta lähti aamulla aikaisin kohti Rigaa, jossa oli tarkoitus vaihtaa konetta Frankfurttiin. Rigassa tapasin yhden suomalaisen tytön, joka oli ollut samassa Oulun koneessa kanssani ja hän oli menossa vaihtoon Rotterdamiin (hyvä suomalaiset!) Frankfurtissa minulla oli aikaa pari tuntia ennen kuin juna Strasbourgiin oli määrä lähteä. Lentokentän kahvilassa istuskellessani tapasin vanhemman mieshenkilön, joka oli Austraaliasta ja hänen kanssa juttelimme tovin vaihtokohteestani ja siitä miten hänen mielestää Ranska on kaunis maa jnejne.

Strasbourgissa vietin siis viime viikon tyttöystäväni ja hänen kavereidensa kanssa ja näin sain pehmeän laskeutumisen Ranskan oloihin ja kulttuuriin. Kaupunki itsessään on melko suuri n. 300 000 tuhannen ihmisen kaupunki ja sitä sanotaan Euroopan keskukseksi, koska siellä on Euroopan parlamentin päätoimipaikka. Se mikä kaupungissa oli hyvin yllättävää oli, että moni ranskalainen osasi englantia ja kun tarvitsin jotain apua, moni yritti oikeastaa auttaa, eikä vain sönkätä ranskaa.

Tiistaina 1.2 pääsin vihdoin omaan kaupunkiini Troyesiin. Junamatkani tosin venähti kolmella tunnilla yhden junayhteyden ollessa peruttuna ja kello olikin noin kymmenen illalla, kunnes pääsin vihdoin perille. Vastassani oli kaksi ranskalaista tyttöä, jotka kyyditsivät minut uuteen kotiini. Tytöt antoivat minulle myös selviytymispakkauksen yön yli, koska kaupat olivat jo kiinni, eikä minulla tietenkään ollut mitään ruokaa mukanani. Erittäin huomaavaista siis :).

Asemalla tapasin sattumalta myös yhden suomalaisen tytöt, joka oli hyvästelemässä omia kavereitaan. Kyseisen tytön kanssa lähtimme seuraavana päivänä käymään ensimmäistä kertaa koululla ja matkan aikana hän kertoi minulle paljon hyödyllisiä käytännön asioita. Koululla tapasin koordinaattorini, joka oli erittäin mukava ja puhuin loistavaa englantia. Hänen kanssaan kävimme läpi hieman ensimmäisen viikon ohjelmaa ja hän avusti minua kämpän sopimuspapereiden kanssa, koska ne olivat tietenkin ranskaksi.

Kämpästä puheen ollen. Asuntoni on yksiö, mutta erittäin suuri sellainen ja se on täysin kalustettu. Toisin sanottuna minun ei tarvitsenut ensimmäisenä juosta paistinpannukauppaan, tai imurikauppaan, vaan kaikki oli valmiina. Lisäksi vuokranantajani lainasi minulle pyörän, jossa tosin jarrut eivät toimineet. Pyörä itsessään on erittäin hyödyllinen, sillä koululle on hieman matkaa, joten sinne on paljon mukavampi pyöräillä. Vuokraa yksiölle tuli 380e/kk, joka sinänsä ei valmiiksi kalustetusta kämpästä ole paljoa. Vuokraan kuuluu myös vesi ja sähkö, mutta ei internettiä.

Ensimmäinen viikko Troyesissä on kulunut erittäin nopeasti. Torstai ja perjantai meni koulun järjestämässä orientaatiotilaisuuksissa, jossa meille kerrottiin paljon käytännön asioita. Illat ovat kuluneet muihin vaihtareihin tutustuessa ja erinäisissä bileissä ja tapahtumissa. Vaihtarit ja ranskalaiset, jotka järjestävät iltoja, ovat erittäin mukavia ja kaikki yrittävät parhaansa mukaan puhua englantia. Itse ranskaa kovinkaan moni ei osaa paljoa, mutta ehkä sekin korjaantuu tässä kevään aikana.

Tuleva viikko tuo tullessaan pitkästä aikaa itse opiskelua. Olisiko viimekertaisesta luennosta aikaa noin 2 kuukautta, joten hieman voi olla käynnistymisvaikeuksia. Luvassa tosin on vain ranskankielen intensiivikurssi, joka järjestetään vaihtareille ja se kestää 2 viikkoa. Muut kurssit ovat vielä hieman auki, koska halusin hieman muokata suunnitelmaani ja nyt koordinaattorini yrittää mahduttaa minua uusille kursseille mahdollisuuksien mukaan. Toivotaan siis parasta.

Lisää kuulumisia taas ensi viikolla ja koittakaahan pärjätä siellä lumen ja jään keskellä. Täällä aurinko paistaa ja lämpöä on vajaat 10 astetta. Lumesta ei ole tietoakaan! :).

Teemu

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää