Kulunut viikko on ollut toiminnan täytteinen. Heti maanantaina aloitimme intensiivisen ranskan kurssin, joka kestää kaksi viikkoa. Intensiivisen kurssista tekee sen, että luentoja on joka päivä 9.45-17.15. Tottakai mukaan mahtuu lounastauko, mutta melkoista haipakkaan on siis ollut viimeiset pari päivää. Toisaalta tämmöinen repäisy heti alkuunsa laittaa tällaisen kaksi kuukautta seiniä mittailleen laiskijaisen jälleen ruotuun ja ainakin hetkellisesti muistuttaa elämän tosiasiallisesta luonteesta.

No onneksi sitä on ehtinyt tehdä muutakin kuin vain istua luennoilla. Täällä tapana on viettää iltaa hyvällä vaihtariporukalla ja rentoutua rankan päivän jälkeen. Lisäksi mikäli vain kantti ja kestävyys riittää, on joka ilta tarjolla ympäri kaupunkia opiskelijabileitä, joten kotona ei todellakaan tarvitse yksin istua, jollei sitä välttämättä juuri halua. Oma kestävyyteni loppuikin tällä viikolla ja pääsin mukavasti flunssan makuun. Onneksi sairasteleminen ei paria päivää pitempään kestänyt ja nyt ollaan jälleen täysissä voimissa :).

Viikkoon mahtuu myös yksi reissu, kun päätin karata torstaina ranskan luennolta ja lähteä Strasbourgiin. Parissa viikossa ei kaupungissa ollut ihmeitä tapahtunut, mutta edelleenkin nautin jokaisesta hetkestä kyseisessä kaupungissa (suosittelen käymään). Junalla kulkiessa näkee myös mukavasti Ranskan maisemia ja vihertävää luontoa, jota koulun penkillä istuessa ei niinkään koe.

Junasta puheen ollen, ei meidän suomalaisten tarvitsisi itkeä joka talvi ja kesä VR:n töppäilyistä. Ei näytä homma toimivan täälläkään. Junat ovat myöhässä, lippuautomaatit eivät myy lippuja, eikä niiden varaaminen oikein helposti onnistu netistäkään. Ja jotta hommaa yhtään helpottaisi, kukaan ei tietenkään puhu englantia :). Osaltaan varmasti asiaan vaikuttaa oma kokemukseni ja harjoituksen puutetta, mutta kyllä hankalaksi on hommat tehty täytyy myöntää. Mielenkiintoisinta kaikessa sekasorrossa, joka parhaiten kuvaa ranskan junaliikennettä, on ettei kukaan ikinä kysy matkalippua. Veikkaankin, että pummilla kulkeminen on erittäin yleistä ihmisten keskuudessa ja tähän sorruin myös itsekkin palatessani Strasbourgista. Tosin käytökseen minulla oli syynä se, ettei lippuautomaatti myynyt kyseiseen junaan lippua mihin olin aikovani mennä. No säästinpäs 50€. Heheh.

Tuleva viikko tuo tullessaan edelleenkin sitä ranskaa, mutta myös reissun Parisiin. Tätä palkintoa edeltää kuitenkin vielä yksin esitelmä ja yksi koe, jotka läpi päästyäni tarjoilee ensimmäiset 5 opintopistettä kotiin viemisiksi. Ollaanpas siis kuulolla.

Kotiin ei ole ikävä: +16 astetta, miten siellä? :D

Teemu

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää