• Kauppatiede
  • Valmennuskeskus

Kyllä! Ahkeria opiskelijoita ollaan ja ekat 5 opintopistettä on jo taskussa kahden viikon vaihtoajan jälkeen. Ranskan intensiivikurssi on siis takana ja hermoja raastava koitos on ohi. Yllättävän tuskallinen kokemus oli joka päivä istua 9.45-17.15 kuuntelemassa vieraalla kielellä toista vieraan kielen opettamista. No kurssi takana ja perjantain kokeen jälkeen oli kyllä voittajaolo :).

Viikko onkin mennyt hyvin ranskapainoitteisesti, koska skippasin maanantain luennon ollessani Strasbourgissa. Tiistai-, keskiviikko- ja torstai-ilta menivätkin kotona luentokalvoja selaillessa. Perjantain tentin jälkeen, joka oli muuten kaikille vaihtareille ensimmäinen, järjestimme ns. kokeen kaatajaiset ja ilta olikin erittäin railakas.

Viikosta on jäänyt myös jotain muutakin konkreettista käteen kun vain opintopisteitä. Tällä viikolla saimme vihdoin pankkitilimme auki ja nyt voidaan sitten alkaa täyttelemään paikallisen kelan opintotukipapereita. Kuten aikasemminkin olen maininnut Ranskan valtio tarjoaa siis myös vaihtareille pientä tukea (n. 100e), joten nyt vain kiireen vilkkaa kohti uutta paperisotaa :). Homman kuitenkin tekee mielenkiintoiseksi se, ettei tuen saaminen ole taattua vaikka onnistuukin lähettämään kaikki tarvittavat dokumentit. Ranskalainen byrogratia höystettynä rennolla elämänasenteella tuottaa varsinkin pohjoismaalaisille ihmisille joskus harmaita hiuksia. Sormet siis ristiin että tämä poika onnistuu!

Ensiviikolla täällä onkin talviloma, vaikka itse talvesta ei ole tietoakaan. Tästä innostuneina päätimmekin lähteä pienellä porukalla roadtripille. Vuokrasimme auton europcarista kolmeksi päiväksi hintaan 220e ja varasimme pari hostellia eri kaupungeista. Suunnitelmana on ajaa täältä ensin Lyoniin ja viettää siellä yksi yö, josta siirrymme Dijonin kautta Nancyyn ihastelemaan vähän linnoja. Retki kestää siis vain kolme päivää, mutta uskoisin että siinä ajassa ehtii kyllä näkeä vähän Ranskaa. Tarkoitus ei siis ole polttaa kaikki rahoja ensimmäisen kuukauden aikana, joten tämmöinen pieni retki onkin hyvä harjoitus myöhemmille reissuille :).

Tosiaan nyt kun alkaa kurssien aikataulut olemaan selvillä, voikin alkaa suunnittelemaan erinäisiä reissuja ympäri Eurooppaa. Itse koen vaihtoajan erittäin vapaaksi elämäksi ja tarkoitus onkin laittaa reppu selkään heti, kun vain siihen mahdollisuus tarjoutuu. Tällä hetkellä ”lukujärjestys” näyttää erittäin puoltavalta tämän suunnitelman kannalta, joten nähtäväksi jääkin, miten monta erinäistä reissua sitä saakaan aikaiseksi :). Tottakai koulussa vietetään vaadittu aika ja suunnitellut opintopisteet otetaan taskuun, mutta kun kerrankin ollaan poissa kotoa, niin otetaan nyt siitä sitten kaikki ilo irti!

Lämpötila hieman laskussa, vain +8.

Teemu

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Inka

Mulla on pääaine!

Moikka! Otsikosta voi jo hieman päätellä, mitä tämä blogikirjoitus tulee pitämään sisällään. ;) Sain nimittäin eilen (vihdoinkin!) tiedon...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Toinen periodi takana ja joululoman aika

Morjensta kaikille taas pitkästä aikaa! Nyt onkin jo toinen opiskeluperiodi saatu pakettiin ja onkin jo kauan odotetun joululoman aika! Ensi vuoden alusta onkin sitten tiedossa uusia kuvioita...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Inka

Mitä kuuluu?

Moi pitkästä aikaa! Mun toisen opiskeluvuoden syksy lähestyy kovaa vauhtia loppuaan. Itse asiassa kaikki perinteiset tentit ovat nyt jo takanapäin, ja jäljellä on enää...

Lue lisää