Lauantaina tosiaan tuli kuukausi täyteen reissun päällä. Kotiin ei edelleenkään ole ikävä ja hyvä niin, koska matkaa on vielä paljon jäljellä. Kulunut viikko oli hyvin kaksijakoinen. Alkuviikko meni reissatessa ja loppuviikko olikin leppoista hengailua vaihtariporukalla.

Roudtrip kiertueemme lähti maanantaina liikenteeseen päämääränään Lyon. Heti alkuun täytyy kehua ranskalaisia moottoriteitä, jossa kaistoja ja tilaa ohituksille on paljon ja jossa pystyy ajamaan kohtuullisen lujaa. Välimatka oli noin 400km, mutta kun autolla saa päästellä 130km/h käytännössä koko ajana, ei matka todellakaan kestä kauaa. Lisäksi kun auto on täynnä hyviä tyyppejä matkanteko on leppoista :). Miinuspuolena täytyy kuitenkin mainita, että jos käyttää kyseisiä moottoriteitä, joutuu hieman maksamaan. Meidän 400km pätkä maksoi noin 25e, mutta jaettuna viiden ihmisen kesken, ei summa ole kovin suuri.

Lyonissa viihdyimme yhden yön, jonka aika kävimme kävelemässä pitkin kaupunkia ja ihastelemassa nähtävyyksiä. Lyonista löytyy pieni mäennyppylä kaupungin kupeesta, josta näkee käytännössä kaiken kaupungista ja varsinkin illalla, näky oli erittäin komea (suosittelen tsekkaamaan). Hotellimmekin oli erittäin hyvä huokeaaseen 25e/yö hintaan, joten mihinkään ylitörsäykseen ei siis sorruttu majoituksen puolesta.

Tiistaina lähdimme kohti Nancya välipysäkkinä Dijon. Dijonissa pysähdyimme vain lounaalle ja pyörähdimme nopeasti katsomassa keskustan nähtävyydet. Illan koittaessa saavuimme siis Nancyyn, joka jostain kumman syystä muistutti paljon Helsinkiä. Uudehkoja kerrostaloja, ratikoita, sekä paljon mäkistä maastoa. Kaupungista tosin löytyy Place Stanislasin aukio, jonka vastaavaa Helsingistä ei löydy. Kullattu aukio on UNESCON suojelukohde ja täytyy mainita, että varsinkin pimeällä, kun valonheittimet osuvat kultaisiin portteihin ja kupooleihin, on näky vallan hieno.

Lyhyt reissumme oli erittäin onnistunut, vaikka rahaa tuli käytettyä ehkä hieman liikaa. Vaikka majoitukset ja auto olivat kohtuu hinnoissaan, sorruimme yleellisyyksiin ruoan puolella. Täytynee kuitenkin muistaa, että kaikkea kokemusta ei rahassa voi mitata ja yksi tärkeä osa onnistunutta reissua olikin illanvietot ravintoloissa syödessä hyvää ruokaa ja saaden nauttia loistavasta seurasta.

Kuten jo aikaseimmin mainitsin, loppuviikko menikin erittäin leppoisasti. Tarkoituksena oli kyllä käydä vihdoinkin siellä Pariisissa, kun aikaisemmat retket sinne on syystä jos toisesta aina lykkääntyneet. No emmepä pääseet tälläkään kertaa sinne, koska säät täällä ovat erittäin kosteat. Eiffeltorneja tai riemukaaria katselee mieluummin auringonpaisteessa, kun tuulessa ja sateessa. No onneks aika vielä on :).

Ensi viikko tuo tullessaan vihdoinkin koulun alkamisen. Tiistaina aloitamme kurssin Dimension internationale des RH, joka nimestä riippumatta pitäisi olla englanniksi luennoitu. Toivotaan näin, sillä kyseinen kurssi on ainut viiden opintopisteen kurssi, jonka olen onnistunut valitsemaan itselleni kurssitarjonnasta. Toivotaan siis parasta ja mielenkiintoista luentosarjaa. Loppuviikoksi on luvassa reissu Reimsiin katselemaan vähän viinitiluksia, joten reppua ei kannata kovin syvälle kaappiin vielä tunkea.

Suomessakin on kuulemma jo vähän lauhtunut?

Teemu

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää