Kiirettä pitää ja tekemistä riittää. Tämä lausahdus kuvastaa hyvin viimeistä kahta viikkoa, jotka ovat tarjonneet jälleen mieleenpainuvia kokemuksia.

Kuten viime tekstissäni mainitsin, International HRM – kurssi alkoi viime viikolla. Lyhyesti avattuna kurssilla käydään läpi kansainvälisesti HRM onglemia ja ratkaisuja tilanteisiin. Kurssin tekee mielenkiintoiseksi se että luennoilla on edustettuna monia kansallisuuksia, joten näkemyseroja syntyy vähän väliä asioista kun asioista. Kurssi sinänsä ei eroa opetustapahtumaltaan suomalaisesta käytännöstä, muuta kuin interaktiivisella tasolla. Luennoitsija haluaa meidän keskustelevan keskenämme esillä olevista aiheista, joka toisaalta on hyvä asia, mutta joka ainakin näin suomalaisen opiskeljan näkökulmasta on toistaiseksi hieman vierasta. Kurssi pitää sisällään yhden ryhmätyön, joka tulee esitellä, sekä loppukokeen. Rakenteeltaan kurssi  on siis täysin samanlainen kuin mihin kotona on totuttu. Kurssista nettoaa tutut 5 opintopistettä, joten motivaatiota kurssiin pitäisi olla.

Viikonloppu kuluikin sitten leppoisasti jälleen reissatessa. Lähdimme Tyttökaverini ja hänen vanhempiensa kanssa tutustumaan Reimsin lähimaastoon, joka on tunnettu shampanjataloistaan ja viljelyksistään. Ensimmäinen etappimme oli Epernay, jossa pistäydyimme tutustumassa yhdessä kuuluisassa shampanjatalossa. Moët & Chandon shampanjatalo tarjoaa opastetun kierroksen heidän shampanjakellareissaan, sekä samalla hieman tietoa siitä, miten kyseistä tavaraa valmistetaan. Mielenkiintoista oli saada selville miten pikkutarkkaa hommaa shampanjan valmistus oikestaan on. Esimerkkinä tästä tietyin väliajoin käyviä pulloja pitää muistaa kääntää aina tiettyyn suuntaan, jotta pohjalla oleva sakka pysyy liikkeessä jne.

Toisena reissupäivänä iskimme kiinni historiaan ja suuntasimme Verdun taistelukentälle, missä käytiin ensimmäisen maailmansodan yksi suurimmista taisteluista. Ranska ja Saksa ottivat kyseisellä alueella yhteen vuonna 1916, jossa kuoli noin 220 000 ihmistä. Lukemattomat hautakivet rivissä Verdun muistoalueella saivat meidät pysähtymään ja miettimään ihmisen tyhmyyttä. Jospa jonain päivänä ihminen oppisi olemaan kunnolla.

Itse Reimsissä kiersimme yhden päivän ja tutuistumme paikallisiin nähtävyyksiin. Kaupunki sinänsä ei ollut erikoisen iso, mutta se tarjosi erittäin hyviä ravintoloita ja kävelykatuja. Itse kokonaisuutena reissu oli erittäin hieno. Mikäli tänne päin Ranskaa haluaa suunnata, suosittelen auton vuokraamista. Itse Reimsin kaupunki ei tarjoa kovinkaan ihmeellistä verrattuna muihin Ranskan kaupunkeihin, mutta lähialueen shampanjatalot ja historialliset nähtävyydet sitäkin enemmän. Pariisista Reimsiin pääsee helposti myös junalla, mikäli päiväretket kiinnostavat.

Tällä viikolla tuli käytyä myös itse Pariisissa ensimmäistä kertaa. Keräsimme pienen porukan ja lähdimme varhain aamulla junailemaan. Pariisissa kiersimme päivässä perus turistinähtävyydet kuten, Riemukaaren, Eiffeltornin ja Sacre-Coeuren. Itselleni kaupunki ei kuitenkaan jostain syystä ollut mieleinen. En tiedä vaikuttiko asiaan lukuisat muut turistit ympärillämme, vai muiden ihmisten ylistykset kaupungista, mutta petyin hieman. Itse tykkäsin enemmän Lyonista, joka kooltaa on paljon pienempi, mutta joka oli erittäin viihtyisä reissukohde. No Pariisille pitää antaa vielä toinen mahollisuus, kun vanhempani saapuvat pääsiäisen aikaan vierailemaan luonani.

Viikko tarjosi myös toisen uuden kurssin alkamisen. Hieman specifimpi Strategic marketing in luxury tourism, tarjoaa näkemyksen markkinointiin matkailun saralla ja joka on varmasti kurssin edetessä erittäin mielenkiintoinen. Muutenkin koulua ja luentoja alkaa lisääntymään kuin sieniä sateella. Ensi viikolla alkaa jo kolmas kurssi, Corporate Governance, joka tosin tarjoaa vain 2.5 opintopistettä, mutta on vain parin luentokerran mittainen riipaisu.

Reissaamista opiskeluiden ohessa ei kuitenkaan saa unohtaa ja tätä asiaa helpottaa se, ettei kursseilla ole läsnäolopakkoa. Muutenkin kaikki luennoilla käydyt materiaalit löytyy koulun intranetistä, joten itseopiskelu onnistuu mikäli sattuu missaamaan luennoin tai pari :) Toistaiseksi seuraavaa matkakohdetta ei kuitenkaan ole vielä valittu, mutta eiköhän sekin löydy tarvittaessa nopeasti.

Teemu

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää