Viime tenttiviikko meni omalta kohdalta yo-kunta kiireiden vuoksi täysin ohi. Periodin aikana saatiin kyllä väännettyä kursseille harkkatyöt joten nopat ovatkin vain hyväksytyn tentin takana. Jostain kumman syystä löytyy muitakin joilla tentti on jäänyt tekemättä.

Keräsimme tentin missanneista jälleen ”tehoryhmän”, kuten aina ennenkin. Joukossa on nimittäin voimaa. Ennen tenttiä tavataan 3-4 kertaa ja käydään hommat läpi. Tottakai jokainen on sitä ennen lukenut tentin alueen ja kerrannut kurssin asiat. Joukolla käydään varsinkin vaikeimmat asiat läpi juurta jaksaen. Neljä tai viisi päätä löytää aika helposti virheitä ja porukassa jauhamalla on muutenkin mukavampi tehdä. Jos vain keskittyminen säilyy.

Lukupiirejä on pidetty opiskelijakavereitten kanssa jo fuksivuodesta. Varsinkin viime syksynä ja vuosi sitten keväällä käytettiin tosi paljon lukupiiriä oppimiseen. Yliopistolta löytyy ryhmätyötilat jossa kaikki saadaan helposti saman pöydän ääreen. Sama pätee myös valintakokeisiin lukiessa, toisten sparraaminen auttaa oppimaan uutta nopeasti. Turha kuitenkaan kilpailla lukupiirin kavereita vastaan, sillon meininki on enemmänkin kyttäytystä kun edullinen tilanne kaikille piiriin osallistuville. On ihan fine sanoa jos ei jotain asiaa osaa. Itellä ainakin ollu parin tilastollisen kurssin kanssa vähän hakemista. Lukupiirien avulla oon kuitenkin saanu piiskattua itteäni sen verran, että juuri noi kurssit on menny läpi.

Tottakai olet tentissä yksin kynäsi kanssa, mutta se ei tarkoita sitä, että opiskelun tulisi olla yksinäistä puurtamista. Luonnollisesti toiset tajuaa yksin hieman helpommin eikä ympärille edes tarvitse stormausta. Kannattaa kuitenkin kokeilla!

Cursion jälkeen oli rauhallinen viikko yliopistolla. Viestintäministeri Suvi Lindén kävi keskiviikkona pyörähtämässä yliopistolla ja pääsikin opiskelijoiden tentattavaksi avoimessa kyselytilaisuudessa. Viikon kohokohta oli kuitenkin se kun Kaplaakin (tuotantotalouden opiskelijoiden kilta) rankka tuli perjantaina takaisin neljän päivän reissulta. Busseista valui kadulle vähemmän pirteän näköistä porukkaa. Hauskaa oli kuitenkin ollut.

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Inka

Mulla on pääaine!

Moikka! Otsikosta voi jo hieman päätellä, mitä tämä blogikirjoitus tulee pitämään sisällään. ;) Sain nimittäin eilen (vihdoinkin!) tiedon...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Toinen periodi takana ja joululoman aika

Morjensta kaikille taas pitkästä aikaa! Nyt onkin jo toinen opiskeluperiodi saatu pakettiin ja onkin jo kauan odotetun joululoman aika! Ensi vuoden alusta onkin sitten tiedossa uusia kuvioita...

Lue lisää