Viimeisestä blogikirjoituksesta on kulunut melkein kolme viikkoa ja itseltäni voi vain kysyä miksi? Aika kuluu kuin siivillä ja se tuntuu olevan myös katoava luonnonvara. No avataanpas hieman kuluneita viikkoja, jotta tekin saatte kuvan mitä tänne kuuluu.

Elikkäs kuten viime kirjoituksessa mainitsin, opiskelu on alkanut, ensimmäisiä presentaatioita on pidetty ja lopputöitä lähetetty. Reppukin on tullut laskettua vähäksi aika maahan tämän kolmen viikon aikana ja keskitytty arkeen. No onneksi tilanne ei ole niin paha miltä saattaisi nopeasti kuullostaa. Luentoja viikottain on aniharvassa (noin 2-4), joten aikaa kaikelle muulle jääkin yllin kyllin. Positiivista on kuitenkin huomata itsestään se, miten hyvin oikeastaan on tänne kotitunut ja miten tavallinen arki hoituu, kuten Suomessakin.

Yhtä asiaa täytyy tähän väliin kritisoida erittäin vahvasti. Ranskalaiseen elämäntyyliin kiire on ilmeisesti tuntematon käsite ja sen kyllä huomaa. Kuljeskelee itse sitten kaupungilla, kaupoissa tai koulussa, näyttää siltä että kukaan ei yritäkkään mennä mihinkään. Mikäli esimerkiksi kauppaan haluaa mennä ostamaan maitopurkin, joutuu kassajonossa viettämään tahtomattaan vähintään vartin, sillä kassatyöntekijät ja asiakkaat juttelevat vuoron perään niitä näitä ja aina välillä näyttää myös siltä, etteivät he osaa yhtäkkiä käyttää kassakoneita, vaan sähläileevät tuon tuostaan. Toinen merkillepantava asia kaupassa asioitaessa on, että riippuen millaisilla vaatteilla kauppaan tulet sisälle, jos sinulla on reppu/kassi/laukku, joudut sen jättämään kassalle. Tätä olen kokeillut versioilla huppari vastaan kauluspaita. Tuloksista voisi päätellä hieman syrjivää asennetta hupparikansaa kohtaan, mutta kaippa se on sitten ansaittua, tiedä sitten.

No mutta purjaaminen sikseen ja jotain kiinnostavaa kerrottavaa tähän väliin. Elikkäs listataanpas seuraavan viikon suunnitelma: Kuten mainitsin reppu on pölyttynyt komerossa enemmän kuin tarpeeksi ja vihdoin se taas kaivetaan esiin. Tuleva viikonloppu tarjoaa lyhyen pyrähdyksen Strasbourgissa la-ma, jossa käyn tervehtimässä kavereitani. Seuraavalle viikolle olemme koonneet pienen 5hlö porukan ja lähdemme jälleen lyhyelle roudtripille! Kohteena tällä kertaa Ranskan Lille, Belgian Brysseli ja UK:n Lontoo. Matkaan lähdetään jälleen vuokra-autolla torstaiaamuna ja tarkoitus on viettää ensimmäinen yö Lillessä. Tästä perjantaina suuntaamme Brysseliin ja illan hämärtyessä meidän pitäisi olla jo rannan toisella puolella :).

Katsellessani tänään kevään kalenteria aloin ihmetellä miten nopeasti vaihtoaika on mennyt. Muutaman viikon kuluttua onkin jo pääsiäinen ja vappu, sekä toukokuu, joka tarjoaa enää yhden luennon ja yhden tentin. Tämä tarkoittaa leppoisen vaihdon loppua ja palaamista Suomen kamaralle kesätöiden pariin ja siihen ”tavaalliseen” arkeen. No kaikkea tätä ennen nautimme vimeisistä hetkistä täällä ja yritämme ottaa ilon irti!

Aurinkopaistaa +25 :).

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää