Yksi matkoista on jälleen takana ja reppukin on jo purettu. Viikko piti sisällään yhden luentopäivä koulussa, sekä pääsiäisen viettoa vanhempieni kanssa, jotka tulivat Pariisiin katsomaan miten poika Ranskassa pärjäilee.

Reissu piti sisällään kolme kaupunkia: Pariisi, Troyes ja Reims. Pariisissa kolusimme turistien tyyliin kaikki perinteiset paikat kuten Sacre-Coeur, Riemukaari ja Champs-Elysees. Lisäksi kävimme keskiviikko-iltana Moulin Rouge caparetissa katsomassa erittäin hienon tanssishown, joka tarjosi viihdykettä koko rahan edestä. Tapahtuman hintaa voinee luonnehtia hinnakkaaksi, sillä mikäli sisään haluaa, joutuu lipuista maksamaan noin 100e per henkilö. Lisäksi mahdollisuus on illallistaa paikan päällä, jolloin hinnat riippuvat menusta ja alkavat 150e ylöspäin. Mikäli siis taskunpohjalla on ylimääräistä rahaa ja Pariisi kiinnostaa, tämän voisin luokitella ”pakko nähdä” osioon :).

Kahden päivän kiertelyn jälkeen siirryimme Pariisista vuokra-autolla Troyesiin, jossa vietimme yhden yön. Käytännössä Troyesi oli vain välipysäkki seuraavan päivän Reimssin kiertueelle, mutta samalla kuitenkin kävimme tutustumassa Troyesin kaupunkiin ja kouluuni. Reimssin päätarkoituksemme oli piipahtaa Pommery shampanjatalossa, sekä tehdä pieniä pullo-ostoksia. Käteen jäikin yksi Pommeryn perinteisistä shampanjoista, joka tulenee säästää johonkin ”tärkeään” tapahtumaan.

Lauantai-iltana palasimme jälleen Pariisiin ja vietimme siellä pari yötä. Tällä kertaa kohteenamme oli mm. Eiffel-torni, johon luulimme sunnuntai-aamuna lähteneen hyvissä ajoin, mutta jouduimmekin jonottamaan 3h ennenkuin pääsimme tornin huipulle. Tästä hyvää vinkkiä niille, jotka eivät vielä ole tornilla käyneet: Eiffel-torni aukeaa 9.30, mutta mikäli aamusta torniin haluaa päästä, kannattaa mennä hyvissä ajoin ennen klo 9.00, sillä kun saavuimme paikalle 9.15 jono oli valtava. Mikäli visitoimisen haluaa siirtää päivälle kannattaa harkita ilta-aikaa, jolloin innokkaimmat ovat jo tornin nähneet ja siirtyneet muualle. Lisäksi mikäli mahdollista kannattaa välttää viikonloppuja, sillä voinen todeta, ettei kolme tuntia satojen muiden ihmisten kanssa ollut kauhean mukava kokemus. Viikolla siis turisteja ei ole niin paljon liikkeellä.

Näin kotiin palattua fiilikset ovat erittäin hyvät mukavasta reissusta. Lisäksi vanhempien näkeminen sitten tammikuun oli erittäin postitiivista. Viime viikkoina fiilikset ovat vaihdelleet täällä erittäin kovasti siitä milloin lentolippu pitäisi hankkia kotiin. Alkuperäinen suunnitelma olisi tasan kuukauden päästä, jolloin kaikki kouluhommat olisivat ohi, mutta teoriassa silloin vaihtoaikaa on vielä yksi kuukausi jälellä. Kuten aikaisemmin olen saattanut jo mainita, koti-ikävä alkaa hiipiä puseroon ja pitkästä aikaa vanhempien näkeminen ei sitä hillinnyt. Täytynee alkaa katselemaan siis lippuja pikkuhiljaa kotia kohti, mutta samalla myös nauttien tulevasta viimeisestä kuukaudesta.

Yllättävasti tuleva viikko tarjoaisi myös koulun puolesta tekemistä. Ensi maanantaiksi pitäisi kirjoittaa yhdelle kurssille lopputyö ja lunastaa jälleen lisää noppia taskuun. Saapa nähdä miten kynä kirjoittamiseen taipuu, kun ulkona näyttäisi olevan koko viikon +25 astetta :).

Teemu

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää