Viikot vierivät ja kuten vanhan sananlaskun mukaan, vähiin käyvät ennenkuin loppuvat. Näin tosiaan on myös tilanne täälläkin. Kuluneella viikolla varasin lentoliput jo kotiakohti ja lähtöpäivä on siis kiveen hakattu 25.5.

Syy miksi näin aikaisin kotiin, vaikka vaihtoaikaa olisi käytännössä vielä yksi kuukausi jäljellä on kovin yksinkertainen. Aloitan kesäharjoitteluni 6.6 uudessa yrityksessä ja uskon tarvitsevani ainakin viikon hyvää valmistautumista, sillä kyseinen työ ei ole missään mäkkärin kassalla istumista. Harjoittelu tarjoaa markkinointisuunnittelijan paikkaa, joka tässä tapauksessa tarkoittaa yrityksen uuden markkinoinsistrategian suunnittelua ja toteuttamista. Saapa siis nähdä miten hommat käynnistyvät.

Toinen syy lähtöön on myös erittäin looginen. Kuluttava elämäntyyli on nakertanut pankkitiliä pahemman kerran ja kun täällä ei lisätienesteille ole mahdollisuutta päästä, on senkin puolesta aika palata kotiin ja oikeaan arkeen. Kaikki kokemani reissut ja tapahtumat ovat kuitenkin olleet jokaisen euron arvoisia, joten mistään yltiöpäisestä tuhlaamisesta ei siis ole ollut kysymys.

Edellinen viikko oli kovin hiljainen koulurintamalla. Käytännössä käytin suurimman osan ajastani jälleen yhden lopputyön parissa. Tällä kertaa tutkiskelin Soneran ulkoistamistoimia. Näillä näkymin ajanmyötä taskuun jälleen rapsahtaa 2.5 opintopistettä. Tällä hetkellä saldo näyttäisi olevan 15 pistettä, joka on jo itsessään hyvä saalis rennosta keväästä :).

Kulunut viikko onkin sitten tarjonnut hieman enemmän koulua. Yhden markkinointikurssin viimeinen luento kuunneltiin keskiviikkona ja torstaina ranskantunnilla esiteltiin suomalaisia myyttejä ja tarinoita. Esitykseen olimme valinneet Kalevalan esittelyn, sekä muutamia juhannustaikoja, joita tytöt yrittivät hienosti kääntää ranskaksi.

Lisäksi nämä kaksi viikkoa ovat tarjonneet kovaa mm-kisatunnelmaa ja suomalaista lätkää. Täällä on jouduttu taistelemaan epävakaiden internet-yhteyksien kanssa, mutta jokainen Suomipeli on katsottu ja homma näyttäisi jatkuvan ainakin vielä muutaman pelin. Vaikka historia menestykselle on ollut meitä vastaan viimeisinä vuosina, täytyy myöntää että täällä alkaa hieman pelottamaan. Mikäli lehmät lentävät ja Suomi voittaa tänä vuonna maailmanmestaruuden on se kova ja surullinen paikka viettää juhlia täällä Ranskassa. Vapun menettäminen oli jo itsessään erittäin raskas, joten hieman antisuomalaisittain joutuu toivomaan ettei näin pääsisi käymään :(.

Villit huhut kertovat, että Suomessakin päästään pikkuhiljaa lämpöasteissä kympin paremmalle puolelle. Ehkäpä tästä kotiin kärsii siis säidenkin puolesta kohta tulla :).

Teemu

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää