Kyllä! blogini on vielä elossa, vaikka viime kirjoituksesta on kulunut melkein kuukausi. Viimeiset neljä viikkoa ovat kuluneet kuin siivillä. Aivan neljä viikkoa! Kuten saattanetta muistaa, alkuperäinen suunnitelma oli lentää kotiin 25.5. Noh, suunnitelmat on tehty muutettaviksi ja niinpä päätin skipata lentoni ja ostin uuden lauantaille 4.6. Itse asiassa olisin halunnut jäädä vielä pitemmäksi aikaa, mutta luulenpa, että harjoittelupaikan pomo ei taitaisi olla yhtä innoissaan ajatuksesta.

Loppuhetket täällä Ranskassa ovat pitäneet sisällään viimeisiä tenttejä ja lopputöiden palautuksia. Opintopisteitä on tällä hetkellä kasassa 18, mutta vielä odotettavissa olisi muutama :). Vapaa-aika on kulunut erittäin leppoisissa merkeissä tiivistyneen kaveriporukan kanssa. Päivärutiineihin on kuulunut yhteiset aamupalat (brussit) terassilla, leppoiset auringon otot ulkosalla, sekä tietenkin lisää ruoan valmistamista. Todellista opiskelijaelämää siis! Hieman harmittaa palata Suomeen ja Ouluun mussuttamaan sitä tavallista näkkileipää ja puuroa. Noh onneksi kaverit ovat varmaan jotain jännää keksineet tuleville viikoille.

Tätä blogiani kirjoitellessani Pariisin lentokentälle on vähintäänkin hetkeksi alettava vakavaksi. Näin jälkeenpäin katsottuna viimeiset 4kk ovat menneet kuin sormia napsauttamalla. Alussa kaikki tuntui uudelta, ehkäpä hieman mahdottomalta. Uusi kieli, uudet ihmiset ja jokseenkin uusi kulttuuri. Kuin ihmeen kaupalla onnistuin loppujen lopuksi sopeutumaan täkäläiseen elämäntyyliin ja kykenin rakentaman uusia ihmissuhteita, joista muutama tulee toivottavasti kestämään pitkälle tulevaisuuteen.

Jos minulle tarjottaisiin mahdollisuutta jäädä Troyessiin, kaikkien niiden ihmisten kanssa, jotka olivat mukana tänä keväänä toteuttamassa tapahtunutta, tekisin päätöksen hetkessä. Mitään vastaavaa tunnetta en ole koskaan aikaisemmin kokenut missään, en matkoillani, en koulussa enkä kotona. Ympäri maailmaa nuoret opiskelijat kokoontuvat yhteen, järjestävät tapaamisia ja tutustuvat toinen toisiinsa. Ja loppujen lopuksi lähtevät kukainenkin omia aikojaan omiin maihinsa takaisin. Jotkin ehkä tapaavat jälkeenpäin, mutta suurin osa ihmisistä jää vain muiden muistoihin. Uudet kaverisuhteet hälvenevät yhtä nopeasti kuin syntyivät. Aivan käsittämätöntä. Paremmin en osaa tunteitani tiivistää.

Muutamalle henkilölle olen tosissani luvannut tulla tapaamaan. Ehkäpä jo heinäkuussa, jolloin pomo lupaili pientä kesälomaa. Tietenkään mikään ei ole enää entisellään. Ympäristö, ihmiset ja asenteet ovat varmasti jokaisella täysin erillaiset palattuaan koteihinsta. Joka tapauksessa, kun suomalainen lupaa, se myös pitää lupauksensa. Seuraavaa kohdetta en uskalla vielä sanoa, mutta veikkaisin Tsekkiä tai Saksaa. Sieltä löytyvät ne kaikista tärkeimmät ihmiset joihin haluan pitää yhteyttä.

Kuten moneen kertaan hehkutettu kevät 2011 on kulunut erittäin mahtavissa merkeissä. Toivottavasti olen onnistunut välittämään edes murto-osan siitä suuresta ja hienosta, mitä itse olen kokenut. Olo on erittäin haikea ja uskon, että tovi menee itsekullakin, jotta tätä kokemusta voi tarkastella saamatta tippaa linssiin. Suosittelisinko Erasmus-vaihtoa? Kyllä, ja kaikille! Kaikille niille jotka vain uskaltavat kävellä oman yliopistonsa koordinaattorille tiedustelemaan vaihtopaikoista. Kaiken muun hoitaa koulu. Lupaan teille, että mikäli vain avoimin mielin lähdette matkaan, yllätytte todenteolla. Kuten sanoin, ”aivan käsittämätöntä”

Tämä oli viimeinen kirjoitelmani tältä keväältä, kiitoksia teille kuluneesta ajasta, toivottavasti olette nauttineet ja onnea pääsykokeisiin!

Teemu

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää