Viimeisiä viedään! Valintakoe onkin lähellä ja tässä vaiheessa hakijoiden päässä pyörii varmasti satoja, ellei tuhansia kysymyksiä. Viimeiset kuukaudet on vietetty tiukasti kirjojen parissa ja vaivannäkö huipentuu valintakokeessa… Mutta kuinka saavuttaa viimeisen parin päivän aikana mielenrauha ja kuinka virittäytyä täydelliseen terään valintakoetta varten? Tässä blogissa annan omat prinsiipit siihen kuinka itse toimin valintakoetta edeltävinä muutamana päivänä ja suosittelen näitä kaikille.

Viimeinen päivä ennen valintakoetta

Työ on nyt tehty ja on aika ottaa viimeinen päivä iisisti. Älä kajoa enää kirjoihin, älä lue, älä pänttää. Tässä vaiheessa on kyllä jo asiat opittu jos on nähty vaivaa. Mikäli on pakko, siis aivan pakko, voit silmäillä ja kertailla erittäin pintapuolisesti aluetta. Syvemmin ei kannata perehtyä, koska tällöin loppuhetkien pienessä stressissä päntätyt asiat jäävät päällimmäisiksi mieleen ja sekoittavat aiemman opitun muistijäljet.

Älä siis lue koetta edeltävänä päivänä vaan ota rennosti. Tee niitä asioita joita et ole ehtinyt kevään aikana tehdä lukuprosessin takia. Itse kävin pelaamassa golfia kaatosateessa. Kehitä jotain tekemistä ettet märehdi koetta koko päivää. Nuku pitkään, syö hyvin ja mene kohtuullisen ajoissa nukkumaan, jotta saat hyvät unet ennen koetta. Jos teet kokeen vieraalla paikkakunnalla matkusta sinne koetta edeltävänä päivänä (VR:n kanssa kannattaa olla tarkkana). Valmistaudu henkisesti kokeeseen katsomalla esim. Rocky 4:nen tai joku muu vastaava boostaus –leffa.

Valintakoepäivä

Herää ajoissa, syö hyvin ja mene koepaikalle ajoissa. Älä missään nimessä lue tai kertaa mitään, tässä sama perustelu kuin aikaisemmin. Itse kokeessa kannattaa toimia kuten valmennuskurssilla, samoja hyviä rutiineja käyttäen. Tarkkaille kelloa, jotta ei tule kiire, mutta älä vahdi sitä vaan keskity kokeeseen. Lue kysymykset huolella ja tarkasti. Keskity olennaiseen eli kokeeseen äläkä anna minkään häiritä sinua tavoitteesi saavuttamisessa. Tärkeintä on itseluottamus! Luota itseesi ja osaamiseesi koetilanteessa.

Kokeen jälkeen on aika vaihtaa vapaalle. Märehtimällä ei koe muutu mihinkään, joten kannattaa suunnata ulos auringonpaisteeseen ja aloittaa pitkän lukuprosessin nollaaminen saman tien. Kokeen jälkeen tulee kohtuullisen tyhjä olo ja voi olla, että alkuun haluaa olla ihan yksikseen, mutta se on ihan normaalia.

Toivotan onnea kaikille valintakokeisiin osallistuville. Toivottavasti näen monet teistä lappeen Rannassa ensi syksynä!

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää