No niin, tästä alkaa minunkin blogin kirjoittelut.  Katsotaanpa minkälaista tekstiä syntyy, kun ei ole suuremmin kokemusta tämmöisen kirjoittamisesta. Internetiin tulee kirjoitettua kaikenlaista päivittäin, mutta tämä on oikeastaan täysin uusi juttu. Yritän pitää tekstini persoonallisina, mukavan pituisina ja helppolukuisina. Huumoriakin ajattelin johonkin väliin laittaa, mutta katsotaan kuinka hyvin se välittyy tämän kautta :D.

29.8 itselläni ja muutamalla sadalla muulla mursulla alkoi opiskelijaelämä orientaatioviikon muodossa.  ”Tästä se nyt lähtee” oli päällimmäinen ajatus, kun Nokia-saliin alettiin ottaa opiskelijoita sisään. Tunnelma oli jännittynyt, mutta hieno kun ensimmäistä kertaa asteli valtavan tuntuiseen luentosaliin, jossa pidettiin tervetulotilaisuus uusille opiskelijoille. Tapahtuma järjestettiin paneelikeskusteluna ja paikalle oli saapunut jopa Matti Pohjola, jonka kansantaloustiedettä käsittelevä eepos tuli liiankin tutuksi viime kevään aikana. Oli mukava huomata, että vaikka pääsykoekirja aiheutti monia turhautumisen hetkiä, oli mies teoksen takana paljon luultua leppoisampi.

Orientaatioviikon aikataulu oli paikoin erittäin hektinen ja kiireinen. Kaikenlaista piti saada tehtyä nopealla aikataululla kuten kursseille ilmoittautumiset ja tunnuksien hankkiminen. Lisäksi erilaisia luentoja opiskelusta tietoturvaan oli runsaasti. Pää meni vähän pyörälle, mutta asiat pysyivät yllättävän hyvin mielessä. Aikataulu helpottui viikon edetessä. Oikeastaan tuo yliopistoon tutustuttaminen ei ole vieläkään päättynyt, sillä uudet opiskelijat käyvät atk – kurssin, jossa opetellaan käyttämään opiskelussa käytettäviä ohjelmia (excel, word, powerpoint ainakin) sekä opintojen suunnittelu ja ohjauskurssi on tarkoitettu mursuille ja sen ideana on tutustuttaa opiskelijat yliopistossa vaadittavaan opiskelun tasoon. Uusista opiskelijoista pidetään hyvää huolta ensimmäisten päivien ajan.

Orientaatioviikolla virallisen ohjelman lisäksi tarjolla oli myös tutorien järjestämää epävirallista ohjelmaa, joka sijoittui lähinnä iltoihin. Oli mukava vaihtaa vapaalle ja tutustua muihin opiskelijoihin rennossa ilmapiirissä. Maanantaina ja tiistaina oli niin sanottuja mursuhengailuja eri puolilla kaupunkia AYY: n asuntoloissa, joissa lähinnä hengailtiin muiden opiskelijoiden kanssa ilman sen suurempaa ohjelmaa, mikä olikin mukavaa vaihtelua. Lisäksi kävimme parin tutorryhmän voimin ilmaiseksi keilaamassa tiistaina. Keskiviikko oli niin sanottu välipäivä, jolloin virallisen ohjelman lisäksi ei illalle ollut suunniteltu mitään menoja. Olikin aika omituista viettää aikaa vaihteeksi kotona, kun koulupäivä oli myös aika lyhyt. Viikko huipentui torstaina järjestettyihin lukuvuoden avajaisiin Otaniemessä ja perjantaina olivat mursubileet, jotka järjestettiin KY – talolla. Perjantaina tutustuttiin myös KY:n toimintaan lähemmin ja päästiin sovittamaan haalareita ennen illan juhlia.

Asia, joka minua on eniten yllättänyt opintojen alkuvaiheessa, on se, miten lämpimästi uudet opiskelijat on otettu vastaan. ”Onneksi olkoon ja tervetuloa!” on lause, jota olen kuullut usein eri muodoissa viimeisten viikkojen aikana eikä siihen ole vieläkään kyllästynyt. Tuntui, että aluksi eri tahot suorastaan kilpailivat siitä, kuka pääsee onnittelemaan ensimmäisenä. Lisäksi kaikkialla kannustettiin liittymään toimintaan mukaan ilman tuputtamista. Varmasti tuleekin lähdettyä mukaan, kunhan ensiksi päätän mihin kaikkeen on aikaa ja missä jaksaa olla mukana.

Tällä hetkellä on erittäin hyvä olo alan ja yliopiston valinnasta sekä alkavasta lukuvuodesta ja opiskelijaelämästä. Tästä se lähtee!

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää