Heippa vaan kaikille! Oikea opiskelu on pyörähtänyt käyntiin ja vissiin jo viides viikko takana. Aika on mennyt erittäin nopeasti! Edelleen kaikki tuntuu kovin uudelta eikä opiskelu ole ihan vielä normalisoitunut. Tämä johtuu varmaan siitä, että lukion päättymisestä on aikaa ja kevään pääsykokeeseen lukeminen oli kovin erilaista opiskelua. Toisaalta onhan se ihan positiivista, ettei jokainen päivä ole harmaata, rutinoitunutta massaa niin kuin pääsykokeeseen opiskelu oli, vaan saa vähän jännittääkin että mitä tuleva päivä tuo tullessaan.

Ensimmäisen vuoden opiskelijoiden ensimmäinen lukuvuosi on lähinnä peruskurssien käymistä ja kielien opiskelua. Peruskursseja ei kannata jättää käymättä helpomman lukujärjestyksen toivossa, koska seuraavina lukuvuosina voi olla vaikea päästä kurssille, koska paikat on varattu ensisijaisesti ensimmäisen vuoden opiskelijoille. Toinen vaihtoehto on mennä avoimen yliopiston vastaavalle kurssille, joka on maksullinen ja sinnekin on paikkoja rajoitetusti. Viime syksyn avoimessa yliopistossa opiskelun perusteella voin kumminkin sanoa, että kursseille mahtuu yleensä aika hyvin. Olin laskentatoimeen perusteet -kurssilla aluksi varasijalla 35. ja pari viikkoa ennen luentojen alkua minuun otettiin yhteyttä ja tarjottiin vapaata paikkaa. Eli ei hätää, jos joudut varasijalle.

Meneillään oleva periodi on itselleni aika helppo, mutta se on ihan hyvä, kun on kumminkin vasta tullut yliopistoon. Kursseja minulla on tällä hetkellä viisi: Johtamisen perusteet, Taitosalkku: Perustyövälineohjelmat, Opintojen ohjaus ja suunnittelu, Matematiikka ja Business Communication, jossa opiskellaan bisnesviestintää englanniksi. Kielioppia ei tuolla kurssilla opeteta, mutta sanastoa käydään jonkin verran. Taitosalkku ja Opintojen ohjaus ovat opiskelua tukevia kursseja. Matematiikka on oikeastaan enemmänkin tilastotiedettä, jossa lähdetään lukio-opintojen pohjalta tutustumaan aihepiiriin. Johtamisen perusteet on tämän hetken kursseista ylivoimaisesti paras. Luennoitsija on hyvä ja käsiteltävät aiheet ovat mielenkiintoisia. Veikkaan myös että johtamisen tentti tulee olemaan tämän vaikein. Tenttejä tulee johtamisen lisäksi matematiikasta ja Taitosalkusta tulee näyttökoe, jossa saa kumminkin käyttää apuna kirjaa. Eli sinänsä pitäisi aika riittää tentteihin valmistautumiseen.

Tenttien lisäksi kursseilla joutuu tekemään erilaisia tehtäviä. Business Communication – kurssilla niitä on eniten, koska siitä ei tule tenttiä. Joka viikko, pitää olla jokin palautettuna Lisäksi tehtävät ovat monimuotoisia ja erilaisia kuin mihin on tottunut. Esimerkiksi yhdessä esitimme öljy-yhtiön johtokuntaa ja tavoitteena oli kehittää kriisisuunnitelma öljyonnettomuuden jälkeen. Jännitystä lisäsi se, että kokous videoitiin. Onneksi suurin osa tehtävistä on erilaisia kirjoituksia. Matematiikassa on viikoittain palautettavia tehtäviä ja johtamisessa tehdään kurssin aikana yksi iso parityö. Tekemistä riittää.

Lukujärjestys on tämän periodin osalta helpohko, päivisin on kaksi tai kolme luentoa riippuen viikonpäivästä. Yleensä päivä alkaa yhdeksältä tai kymmeneltä ja loppuu kahden tai neljän aikaan. Perjantai on itselläni vapaapäivä, mikä on yleistä kauppiksessa, koska torstai on monesti biletyspäivä eikä perjantaina luonnollisesti jaksaisi mennä kouluun. Itsenäistä opiskelua täytyy tehdä, sillä luennoilla käyminen ei tietenkään yksistään riitä. Yliopistossa opiskelussa korostuukin itsenäisyys ja itsekuri, sillä monillakaan kursseilla ei ole paikallaolopakkoa eikä kukaan tule huutelemaan perään, jos vaikka matikanharjoituksia ei palauta. Tämä onkin mukavaa vaihtelua johonkin lukion opiskeluun tai peruskouluun, jossa vahdattiin koko ajan opintojen etenemistä. Pitää vain olla itse tarkkana, ettei mene opiskelu liiaksi laiskotteluksi ja juhlimiseksi.

Ohoh, tällä kertaa tuntui tulevan aika tiukkaa asiaa, katsotaan jos seuraavaan blogiviestiin saisi vähän kevyempää aihetta. Hyvää syksyn jatkoa!

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää