Kyllä, se on täällä! Koko syksy tätä on odotettu! Kauhua niittävä Investointi- ja rahoitussuunnitelun tentti ottaa paikkansa tulevana keskiviikkona klo 14 leipäreikä! Noin 250 uutta ja vanhaa taloustieteilijää ottaa osaa tähän haaveita kaatavaan kurssin lopputenttiin (allekirjoittanut on myös mukana!).

Pitäisiköhän kuitenkin hieman selventää mistä on kysymys?

Jokainen joka vähääkään on tutkaillut, mitä taloustieteissä voi opiskella, on varmasti törmännyt käsitteeseen ”Rahoitus”. Tämä erittäin seksikäs toimiala tarjoaa työmarkkinoilla mm. pankkiireja, osakesijoittajia, tunnuslukujen pyörittelijöitä jnejne. Kaiken tämän tulevaisuudessa hohdokkaasti kiintävä pisteen esteenä on Oulun taloustieteissä yksi kurssi. Yksi kurssi, joka tuhoaa unelmia, tai ainakin siirtää niitä hieman tuonnemmaksi. Tähän väliin voisi luulla, että kyseessä on jokin aivan käsittämätön numeroiden pyörittely ja koodauskurssi, joka on lajiaan viimeinen tarjolla oleva rahoituksen kurssi. Noh, eipäs ole. Investointi- ja rahoitussunnittelukurssi on ENSIMMÄINEN kurssi, mikä tarjotaan rahoituksen opiskelijoille/sivuaineopiskelijoille (mm. laskentatoimen opiskelijoille pakollinen kurssi).

Miksi kurssi sitten on tarjoaa niitä kuuluisia ”haasteita” ja tentin hylkäysprosentti on joka kerta yli 80%? Onko opiskelijat laiskoja, eivät ole sisäistäneet kaikkea opetettua, vai onko kenties opettajassa jotain vikaa? Näitä kysymyksiä jokainen varmasti käy läpi päänsä sisällä tulevana keskiviikkona pyöritellessään kynää ja kumia kädessään. Joka tapauksessa vastauksia on yhtä monta kuin on vastaajaakin. Itse olen kallistunut ajatukseen, että tenttimuoto on se ongelman ydin. 1X2, jossa oikeasta vastauksesta saa +2 pistettä ja väärästä menettää -1 pistettä, ei suoranaisesti hivele yrittämään mitään erikoisia ratkaisuvaihtoehtoja. (Kauppakorkeakoulun pääsykokeissa olleet ihmiset tietävät mistä puhun). Hieman myös voisin syyttää tentaattorin laiskuutta tarkistaa kokeita, kun tällaisen tenttimuodon on keksinyt. Oli miten oli, näillä nallekarkeilla mennään, myös tulevana keskiviikkona.

No mutta eiköhän tämä riittä tästä aiheesta. Viimeiset kaksi viikkoa ovat jälleen kuluneet erittäin nopeasti. Osaltaan juurikin kyseisen kurssin tenttiin valmistautumisesta, mutta myös muutamasta muusta pienestä kouluhommasta, mitkä ovat kerääntyneet kyseisille päiville. Tästä hyvänä esimerkkinä juurikin tämä päivä, jolloin istuin päivän tekemässä ryhmätyötä koululla. Tämän jälkeen singahdin kotiin, jossa olen pitkin iltaa näpytellyt erilaisia kirjoitelmia kurssille jos toisellekkin. Puuhaa siis riittää ja sosiaalinen elämä on kortilla. Moni varmaan miettii, miten päivästä toiseen sitä ihminen jaksaa herätä aamulla aikaisin ja painaa hommia pitkälle yöhön. Työelämä olisi niin paljon helpompaa!

Kuten tuttu lausahdus kuuluu: ”menestys tulee ennen työtä vain sanakirjassa” . Tätä kunnioittaen olen yrittänyt painaa viimeiset viikot ns. räkäposkella. Uskon varmasti, että lopussa se kiitos seisoo..tai makaa..miten sen nyt haluaa ilmaista :). Joka tapauksessa keskiviikon jälkeen elämä taas palaa, tai oikeastaan torstain (kun viikko tarjoilee vielä markkinoinnin tenttin). Toivottavasti ehdin myös aloittamaan blogini kirjoittamisen hieman tiiviimmin. Nyt kaikkea tapahtunutta ei kahden viikon ajalta pysty muistamaan, jotka olisivat ehkä olleet jakamisen arvoisia myös teille.

Laitetaanpas Jore Marjarannan – Haaveet Kaatuu soimaan ja tulta päin!

Teemu

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää