Viime viikosta selvittiin hengissä! Uskomaton fiilis jäi käteen kun oli torstaina palauttanut markkinoinnin tentin ja kävelly ulos tenttisalista. Viikko oli erittäin rankka ja tiukkaa tulikin vedettyä siinä keskiviikon ja torstain välillä. Nyt kuitenkin tentit ovat siis tältä osin ohi ja nyt voidaan nauttia ainakin hetken leppoisasta opiskelijaelämästä.

Mitä leppoinen opiskelija sitten tekee ”vapaa-ajallaan”? No ei yhtään mitään! Suosimani taktiikka opiskelulle on ollut aikasemminkin tyyli; alkuun täysillä ja loppua kohden höllätään. Nyt tämä alkurutistus on siis ohi ja aika leppoisemman opiskelun on koittanut. Tämä siis tarkoittaa, että tällä viikolla en ole tehnyt sen erikoisempaa muuta kuin käynyt parilla luennolla ja nauttinut tekemättömyydestä :).

Okei nyt saatan vähän liioitella. Nimittäin yhden pienen projektin kanssa olen painunut tässä viimeiset 5 päivää. Päätin nimittäin vielä kokeilla siipiäni hakemalla uudestaan vaihtoon. Tällä kertaa kyseessä on ihan oikeasti ”hakeminen”, mikä tarkoittaa, että nyt ei enää riitä pelkkä halu päästä jonnekkin. Tosiaan viime keväänä olin Erasmus-vaihdossa Ranksassa. Tännehän pääsin hyvinkin helposti. Kävelin vain tiedekuntamme koordinaattorin juttusille ja ilmoitin, että haluan lähteä tähän paikkaan mahdollisimman nopeasti. Tästä kului 2 kuukautta ja olinkin jo kyseisessä maassa. Nyt kyseessä on ns. kaukokohde, joka tarkoittaa minun kohdallani Yhdysvaltoja ja vaihtoaika tulee olemaan syksy 2012 tai kevät 2013.

Oulun yliopistossa Yhdysvaltoihin pääsee kahdella tavalla: Kahdenväliset vaihdot, sekä ISEP-vaihto-ohjelma. Ensimmäinen vaihtoehto tarkoittaa sitä, että yliopistollamme on valmiiksi sopimukset tiettyjen korkeakoulujen kanssa, joista ns. vaihdetaan opiskelijoita aina vuosittain toisiinsa. Jälkimmäinen taasen on erittäin tunnettu ja suuri vaihto-ohjelma, joka välittää opiskelijoita ympäri maailmaa. Itse en löytänyt mitää mielenkiintoista kohdetta koulumme valmiista sopimuksista, joten päädyin hakemaan ISEP:in kautta, jolloin kohteen voi valita itse.

Valintaprosessi käynnistyy siten, että hakija toimittaa koulun hakujärjestelmään todistuksen suoritetuista kursseista, kurssisuunnitelman kohdekoulusta, sekä motivaatiokirjeen sisältäen perustelun miksi pitäisi kouluun päästä. Vaiheessa kaksi (joka oli tänään) hakevat opiskelijat haastatellaan ryhmissä ja heistä valitaan parhaat hakijat, jotka pääsevät ns. kanditaateiksi Oulun yliopistolta kohdekouluihin. Tänään haastattelussa tulikin perusteltua oikein olan takaa miksi juuri minä kuuluisin saada yhden vapaista paikoista ja lähteä uudelleen vaihtoon. Tosiaan koulumme kiintiö ISEP-ohjelmassa on 4 henkilö. Kun suhteutetaan hakijamäärään, joka oli noin 30 henkilö, ei monikaan pääse edes kandidaatiksi. Itse haastatteluilla on kuitenkin vain pieni merkitys hakijoita valittaessa, enemmänkin niissä painaa aikaisempi koulumenestys. Tästä syystä itse olenkin erittäin kepein mielin, kun tiedän että mikäli näillä perusteilla hakijat lopulta otetaan, ei tämän pojan tarvitse enää laukkua pakata uudestaan :).

Joka tapauksessa yhdysvallat on aina kiinnostanut maana ja sen yliopistokulttuuri, joten olisihan se vähintäänkin tyhmää, mikäli en kokeilisi hakea, kun kerta mahdollisuus siihen tarjotaan. Mitä sanoinkaan? Kyllä ”olisihan se vähintäänkin tyhmää, mikäli en kokeilisi”. Aivan! Kun kerta mahdollisuus matkustamiselle ja uusien ihmisten ja kulttuurien tapaamiselle on, varsinkin näissä puitteissa, on vähintäänkin tyhmää, mikäli ei tilaisuutta käyttäisi hyväksi. Olen paasannut aikaisemminkin vaihtoonlähdön hyvistä puolista ja paasaan niistä edelleenkin. Ei siis ollut millään tavalla odottamatonta, että olen hakemassa opiskelupaikkaa ulkomailta uudestaan!

Summa summarum: Hakekaa vaihtoon, matkustakaa, tavatkaa ihmisiä ja lähtekää kodeistanne!

Teemu

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää