Hyvää syksyä vaan kaikille! Aika onkin liitänyt vauhdilla ja ensimmäinen periodi on takanapäin, mukaan lukien tenttiviikko. Tänään alkoikin sitten toinen periodi, joka on itselleni ehkä liian helppo, sillä minulla on vain kaksi kurssia: matematiikka ja rahoituksen perusteet. Monilla muilla on vielä laskentatoimen perusteet -kurssi noiden lisäksi, mutta kävin tuon kurssin jo viime vuonna avoimessa yliopistossa, joten lukujärjestys on normaalia helpompi. Pitää varoa laiskistumasta. Olisin halunnut jonkun kolmannen kurssin vielä, mutta kaikki tuntuvat menevän päällekkäin, joten ei mahda mitään. Jääpähän enemmän aikaa blogin kirjoitteluun :).

Tenttiviikko oli aika helppo, vain kaksi koetta: matematiikan välikoe ja johtamisen tentti. Jälkimmäiseen annettiin liuta kysymyksiä jo etukäteen, joten tenttiin lukiessa pystyi karsimaan paljon asioita, joita ei kysyttäisi. Olisi ehkä pitänyt aloittaa päivää aikaisemmin siihen valmistautuminen, sillä olisin halunnut osata hieman paremmin asiat, vaikka olenkin varma kurssin läpipääsystä. No virheistä viisastuu. Matematiikka oli itselleni aika haastava, sillä en ole kovin kummoinen matemaatikko, mutta uskoisin läpäisseeni tentin. Lisäksi viikkoa ennen tenttiviikkoa oli Perustyövälinekurssin näyttökoe, joka meni ihan hyvin. Siinä siis piti tehdä kaikenlaisia tehtäviä ja muokkauksia Microsoft Officen Word, Excel ja Powerpoint -ohjelmilla. Kokeen aikana sai käyttää oppaita ja hakea Googlestakin apua, mutta aikarajan takia kaikkea ei olisi millään ehtinyt selvittää noilla tavoilla, joten hyvä että tuli käytyä tunneilla.

Lupasinkin viime kirjoituksessani kevyempää aihetta ja toistaiseksi en ole tässä onnistunut :D. Loppuviestin voisinkin omistaa KY:lle ja sen aktiivisille vapaa-ajan ohjelman järjestäjille. KY eli Helsingin kauppatieteiden ylioppilaat ry on järjestö, joka koostuu erilaisista ainejärjestöistä, kerhoista, jaostoista ja valiokunnista, jotka järjestävät erilaista toimintaa kauppislaisten päänmenoksi. Esimerkiksi alkanut viikko on hyvinvointiviikko, jolloin on mahdollista päästä kokeilemaan erilaisia lajeja opiskelijaystävällisin hinnoin. Lajeihin kuuluu mm: tankotanssi, krav maga, seinäkiipeily, hohtaluutapallo, keilaus ja megazone. Valinnan varaa siis riittää. Torstai-iltana ovat KY-talon kuudennen kerroksen avajaiset alkuillasta ja myöhemmin on poikkitieteelliset bileet DTM:ssä. Keskiviikkona selviävät KY:n ja AYY:n edustajiston vaalien tulokset ja viime viikko olikin poliittista pyöritystä, kun ehdokkaat mainostivat itseänsä Facebookissa ja päärakennuksen ala-aulassa. Keskiviikkona on myös kympanjakoulutus eli jos haluaa lähteä lukioihin mainostamaan kauppakorkeaa, niin tuolla saa siihen koulutuksen. Kaikenlaista on siis meneillään.

Syksyn aiemmista tapahtumista täytyy erityisesti mainita Mursujaiset, jotka järjestettiin jo toisella viikolla. Kyseessä on ensimmäisen vuoden opiskelijoiden (eli mursujen) akateeminen kaste. Tapahtuma alkoi torstaina kello kuusi aamulla ja päättyi perjantaina aamukuudelta eli kesti 24 tuntia. Kyseessä on siis vähän samanlainen tapahtuma kuin lukiossa nahkiaiset, mutta tähän on selvästi käytetty enemmän aikaa ja vaivaa. En halua paljastaa liikaa tapahtumasta, sillä se on vuosi vuodelta samankaltainen, joten en halua pilata kenenkään mursujaiskokemusta paljastamalla liikaa.

Sanoisin, että vaikka ei olisi kovin innokas käymään erilaisissa tapahtumissa, niin Mursujaisia ei kannattaisi jättää välistä. Kyseessä ei ole mitkään ylipitkät ryyppyjäiset, vaikka alkoholia kuluikin tuon 24 tunnin aikana, vaan se on monipuolinen vuorokausi, jonka voi kokea vain kerran. Mursujaisista huomasi, kuinka positiivisesti uudet opiskelijat otettiin vastaan ja miten uudet opiskelijat eivät aloita yliopisto uraansa ruokaketjun pohjalta vaan opiskelijat ovat samalla lähtöviivalla vuosikurssista riippumatta. Lukioni nahkiaisissa asetelma tuntui olevan toinen ja siellä mm. tehtiin selväksi lukioni kirjoittamaton sääntö, että vanhemmat opiskelijat saavat ohittaa nuorempia ruokajonossa. Viihdyin kyllä omissa nahkiaisissani, mutta Mursujaiset olivat monta kertaa paremmat. Ehdottomasti yksi vuoden kohokohtia.

Nyt alkavat jutut loppua kesken tältä kerralta, joten hyvää syksyn jatkoa!

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää