Iloiset syystervehdykset kaikille!

Vaikka lunta ei vielä Oulun korkeudella ole näkynyt ja sää näyttää surullisen harmaalta, opiskeluinto on jälleen latautunut maksimaalikseksi. Kuluneet pari viikkoa ovat olleet täydellistä akkujeni lataamista ja valmistautumista tulevaan tenttien hyökkäykseen osa 2. Vaikka koulurintamalla on ollut hetken pientä suvantoa, elämä muuten tuntuu erittäin hektiseltä päivästä toiseen.

Kuten aikaisemminkin olen maininnut sosiaalisen elämän tärkeydestä, nyt siihen minulla oli oiva paikka tarttua kiinni. Kolme viimeistä viikkoa olen pyrkinyt pyhittämään kavereilleni ja nauttimaan leppoisemmasta opiskelijaelämästä. Tietenkin pieniä puuhia koulunpuolesta on tullut tehtyä, kuten oppimispäiväkirjojen kirjoittamista, mutta kovin vähäistä nämäkin puuhailut ovat olleet. Joka tapauksessa nyt ”lomat” on lusittu ja aika päästä vauhtiin. Seuraavat kaksi viikkoa tarjoavat pari tenttiä, esitelmän pitoa ja kasan eri kurssien ryhmätöitä. Tähän väliin on hyvä myös mainita aikaisemmasta tentistä, joka pidettiin alkusyksystä. Aikaisemmin kirjoitin koko blogitekstini yhdestä tietystä rahoituksen kurssin tentistä. Tentti on ohi ja miten se menikään? No eihän se mennyt! Kuten aikaisempina vuosina, myös nyt, hylkäysprosentti oli noin 80%, enkä edes pyhällä hengellä päässyt korkean riman paremmalle puolelle. Tämä onkin yksi tulevista tenteistä ensiviikolla. Ei muuta kuin noppa pyörimään!

Noh onneksi tässä on jotain merkittävääkin saatu aikaiseksi. Nimittäin yksi jymyuutinen olisi jälleen kerran tarjottavan. Kuten kerroinkin aikaisemmassa tekstissäni, päätin hakea uudestaan vaihtoon, koska ns. arkielämä ei vielä toistaiseksi kiinnosta ja kun kerta hyvä mahdollisuus lähdölle tarjotaan toistamiseen. Viime perjantaina sain tietää pääsystäny uudelleen vaihtoon! Tuleva kohteeni on Yhdysvallat ja tarkemmin sanottuna West Virginia. 83 hakijan joukosta seuloutui 4 henkilöä yliopiston kandidaateiksi hakuprosessiin ja yksi näistä kyseisistä paikoista on varattu allekirjoittaneelle :). Vaihtoaika tulee sijoittumaan seuraavan vuoden syksylle, joten nopeista liikkeistä ei tällä kertaa ole kysymys. Kuitenkin paperisota tulee aloittaa jo tämän vuoden puolella, sekä samalla tulee käydä suorittamassa IELTS-kielitesti ennen joulua.

Mieli on kuitekin hieman kaksijakoinen vaihtouutisen saatuani. Edellisen kevään reissu oli jotain aivan uskomatonta ja kokemuksena elämäni yksi parhaista. Ystäviä ja uusia maailmankolkkia tuli tavattua ja nähtyä. Parempaa en olisi voinut kuvitella. Nyt kuitenkin pieni epäilyksen pelko on hiipinyt puseroon. Vaihtoajasta ja sen jälkeisestä masennuksesta on toivuttu ja elämä (vaikkakin syksyinen) Suomessa on alkanut jälleen maistumaan ja suurin polte pois täältä on laantunut. Muutenkin arki ja sen tuomat ihmiset ovat alkaneet tuntumaan hyvältä. Miksi siis lähteä uudestaan pois? Miksi kokea sama masennus vaihdon jälkeen ja mitä, jos tämänkertainen vaihtokohde tai ihmiset eivät olekkaan yhtä hieno kokemus kun Ranskassa?

Tätä tekstiä kirjoittaessa on hyvä itsekkin pysähtyä pohtimaan mitä sitä itse oikein haluaakaan. Se on varma, että jos nyt en lähde jonnekkin, ensi vuosi tulee olemaan opiskelu-urani viimeinen. Gradun aloittaminen syksyllä ja viimeisten kurssien kokoon kasaaminen ovat karu tosiasia ja siitä seuraava valmistuminen. Olisiko aikani ottaa vihdoinkin arjesta kiinni ja kasvaa aikuiseksi, vai onko siellä ”oikeassa” elämässä edes töitä minulle tarjolla? Huonolta ainakin näyttää, jos uutisia seurailee. Olisiko vaihtoon lähtö siis hyvä ”aikalisäkortti”, jonka avulla saisi yhden vuoden lisää tuumailuaikaa?

Teemu

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää