Moi vaan! Toinen periodi on jo edennyt yli puolivälinsä ja joululoma häämöttää jo kaukaisessa tulevaisuudessa. Sitä ennen pitäisi vielä palauttaa kaksi rahoituksen ryhmätyötä, matikan harjoitustehtäviä sekä harjoitustyö ja tehdä vielä kaksi tenttiä. Oikeastaan on aika hurjaa ajatella, että ensimmäinen vuosi on pian puolessa välissä. Aika on mennyt nopeasti. No okei, ei nyt vielä mennä asioiden edelle, ainakaan niin pitkälle.

Tai ehkäpä menenkin asioissa eteenpäin jo ensi lukuvuoteen, sillä ensimmäisen lukuvuoden aikana pitäisi päättää, minkä aineen valitsee pääaineekseen seuraaville vuosille. Olenkin tehnyt itsetutkiskelua koko lukukauden ajan ja alan olemaan sillä kannalla, etteivät sellaiset matemaattiset aineet kuin laskentatoimi ja rahoitus ole minun juttuni. Viime periodilla ollut matematiikan kurssin välitentti ei mennyt kovinkaan kehuttavasti, mikä auttoi minua lopullisesti sulkemaan pois vaihtoehdoista nämä matemaattisimmat pääaineet. Lisäksi kun rahoitukseen on suuri määrä hakijoita ja se on yleensä ainoa aine, johon joudutaan karsimaan opiskelijoita, jolloin kurssiarvosanojen keskiarvon tulee olla erittäin hyvä. Motivaation tulee olla korkea, jos mielii pärjätä kaikilla kursseilla tarpeeksi hyvin päästäkseen rahoitukseen eikä itselläni löydy aivan sellaista motivaatiota, ainakaan kaikkien kurssien kohdalla.

Olen nähnyt tulevaisuuden visioissani itseni enemmän myyntimieheksi ja markkinointistrategikoksi, jopa yrittäjäksikin kuin tilintarkastajaksi tai osakesalkunhoitajaksi. Hyviä hommia nekin varmaan ovat, eivät vain minua varten. Vaikka en ole vielä käynyt markkinoinnin perusteet -kurssia, olen aika varma, että haluan markkinoinnin pääaineekseni. Uskon sitä opiskelemalla pääseväni niihin töihin, jotka kiinnostavat minua eniten. Johtaminen on toinen vaihtoehto, jos käykin sillä tavalla, että markkinointi ei innostakaan. Olen kumminkin saanut pääsykoekirjojen perusteella aika hyvän kuvan jo, minkälaista markkinointi on ja se vaikuttaa minulle sopivalta.

Tällä viikolla olemme vihdoinkin saaneet ensimmäisten tenttien tuloksia ja kurssien arvosanoja. Taitosalkku -kurssi meni odotetusti läpi ja siitä sai vain hyväksytty -merkinnän. Johtamisen perusteista ja Business Communication – kurssista sain molemmista neloset, mitkä yllättivät. Johtamisen tentti ei mennyt aivan niin hyvin kuin olisin halunnut, sillä en osannut vastata yhteen kysymykseen mitään ja muistakin vastauksista tuntui jäävän tärkeää asiaa pois. Toisaalta kurssin aikana tehty tärkeä harjoitustyö meni oikein hyvin ja lisäksi lisäharjoituksesta sain todella hyvät pisteet ja nämä ilmeisesti kompensoivat tentissä sekoilua. Business Communication – kurssin korkea arvosana yllätti myös, koska kurssin aikana tehdyt tehtävät olivat aika haastavia, mutta ilmeisesti arvostelussa otettiin huomioon kurssilaisten olevan ensimmäisen vuoden opiskelijoita, joille kaikki on vielä uutta. Valitettavasti tehtäväkohtaisia pisteitä ei annettu kaikista tehtävistä, olisi kiva tietää miten pärjäsin ensimmäisessä esseessä, joka oli haastavin tehtävä kurssin aikana.

Matematiikan välitentistä mainitsinkin aikaisemmin, ettei se mennyt kovinkaan hyvin, minkä osasin odottaa, koska tentti oli itselleni erittäin vaikea. Toivoa on vielä kurssin läpipääsyyn, sillä jäljellä on vielä toinen tentti tämän periodin asioista sekä harjoitustyö ja viikoittaiset harjoitustehtävät, joista tulee myös pisteitä. Lisäksi on vielä mahdollisuus uusia tentti pariinkin otteeseen, mutta siihen tulisi sitten kaikki kurssin asiat eikä vain puolia kerralla. Eiköhän tästä vielä selvitä kunnialla, ainakin toivottavasti :).

Eipä sen enempää tällä kertaa, joten hyvää joulun odotusta, vaikka täällä Helsingissä ei olekaan vielä kovin jouluista. Toivottavasti saataisiin taas se valkoinen joulu.

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää