Moi, kirjoittelenkin jo nyt taas kuulumisia, vaikka viime viestistä ei ole kovin kauaa aikaa. Paljon on taas tapahtunut.

Liityin viime viikolla vihdoin mukaan Ky:n toimintaan lähtemällä elokuvakerho Tikelon hallitukseen. Kerho järjestää kyltereille ilmaisia elokuvailtoja Ky-talolla ja jopa elokuvateatterissa. Alkuillasta pidetyssä infotilaisuudessa nykyiset hallituksen jäsenet kertoivat laajasti kerhon toiminnasta ja minkälaisia tehtäviä on vapaana. Tilaisuus oli yllättävän pieni osallistujamäärältään, vaikka luulisi elokuvien kiinnostavan useampia. Ehkäpä monilla oli väärä luulo, että hallituksen jäsenillä tulisi olla erittäin hyvä tietämys ja kokemus elokuvista, vaikka kerho ei suhtaudukaan asiaan niin vakavasti.

Hallituspaikkani on viestintätiimin jäsen, tekstivastaava jos tarkkoja ollaan. Tehtäväkuva on hieman vielä avoinna, mutta tarkoituksena olisi ilmeisesti alkaa kirjoittaa elokuvablogia tai arvosteluja, mutta asiasta ei ole vielä päätetty sen suuremmin. Lisäksi tietenkin autan tapahtumien suunnittelusta ja järjestämisestä. Esimerkiksi ensi viikon pikkujoululeffailtaa varten lähden parin muun jäsenen kanssa ostamaan virvokkeet ja naposteltavat tilaisuutta varten.

Vanha hallitus pysyy mukana opastamassa meitä vielä reilun kuukauden ajan ennen kuin vastuu siirtyy täysin uudelle porukalle, mikä on hyvä asia, ettei ihan heti jätetä uutta hallitusta oman onnensa nojaan. Itselläni ei ainakaan ole minkäänlaista kokemusta tämmöisestä kerhotoiminnan järjestämisestä, joten olen vähän keltanokkana mukana, mutta tärkeintä on olla mukana. Kumminkin kyseessä on aika vapaamuotoinen kerho eikä mitään elämää suurempaa. Tikelo on yksi Ky:n vanhimmista kerhoista ja se on tällä hetkellä ainoa leffakerho (ennen oli useampia). Elokuvaillat ovat alkoholittomia tapahtumia, joita kaivataan vastapainoksi, koska juhlimiseenkin kyllästyy, ainakin vähäksi aikaa.

Elokuvailtamat on yleensä järjestetty Ky-talon kolmannen kerroksen tilassa nimeltä Yläkertsi, jossa kylterit voivat järjestää tapahtumia juhlista yritysiltoihin. Tikelolle ollaan kumminkin ilmeisesti saamassa kokonaan oma elokuvahuone Ky-talon kuudenteen kerrokseen, joka otettiin takaisin kylterien käyttöön marraskuun alussa. Ky on yleensä vuokrannut suurimman osan talon tiloista yrityksille, mutta kolmoskerroksen yläpuolella olevat tilat ovat olleet jo jonkin aikaa pääosin tyhjillään ja Ky päätti ottaa osan tiloista opiskelijoiden käyttöön. Kuutoskerrokseen syntyikin kaikille avoin Ky-lounge, joka siis avautui viime kuun alussa.

Projekti on vielä alkuvaiheessa, mutta tällä hetkellä siellä on muutamia remontoituja ja kalustettuja huoneita, joissa voi vaikka tehdä ryhmätöitä tai hengailla opiskelutovereiden kanssa. Lisäksi paikalla on vielä kahvio, jossa voi keittää ilmaiseksi kahvit. Olin mukana, kun lokakuun loppupuolella aloitettiin huoneiden kunnostaminen uuteen uskoon talkoovoimin. Oli mukava olla siellä puuhastelemassa ja tulevaisuudessa menen varmasti uudestaankin, kun projekti sitä vaatii. Lisäksi tarkoituksenani on osallistua tilojen suunnitteluunkin, mutta en ole toistaiseksi vielä ehtinyt Loungen kokouksiin. Olisi hienoa saada Tikelolle oma elokuvahuone, jossa olisi hyvät laitteet leffojen katsomista varten ja omat tilat ettei aina tarvitsisi varata koko Yläkertsiä, jos pienempikin tila riittäisi.

Tällä viikolla pääsin oikeastaan ensimmäistä kertaa tutoroimaan, kun Valmennuskeskus mainosti valmennuskurssejaan näyttävästi Studia -messuilla. Työtehtävääni kuului Haku-lehden jakamista ja ohikulkijoiden houkuttelua Valmennuskeskuksen pisteelle, jossa pystyi osallistumaan valmennuskurssin arvontaan ja tutustumaan kurssien itseopiskelumateriaaleihin sekä juttelemaan itseän kiinnostavan alan opiskelijoiden eli tutorien kanssa. Paikalla oli myös kurssipäälliköitä ja luennoitsijoita, joilta pystyi kysymään vaikeampiakin kysymyksiä. Olisin halunnut jutella jopa enemmän tulevien hakijoiden kanssa, varsinkin niiden, joita kiinnosti kauppakorkeaan hakeminen. Muutamia pääsinkin jo opastamaan siitä, miten kannattaisi lähteä lukemaan tuleviin pääsykokeisiin ja toivottavasti vinkit sekä vihjeet menivät perille, kun kerroin niitä ehkä liiankin innokkaasti ja nopeasti. Tulevia kyltereitä vilisi messuilla.

Ensi viikko näyttääkin aika tyhjältä lukujärjestyksen kannalta, maanantaina ja keskiviikkona yhdet luennot ja maanantaina siis tuo Tikelon elokuvailta, joka avaa oman pikkujoulukauteni. Samana päivänä pitäisi vielä saada rahoituksen viimeinen harjoitustyö valmiiksi. Tiistain onkin ihana vapaa päivä. Keskiviikkona on tämän vuoden vihoviimeinen luento ja illalla on poikkitieteelliset pikkujoulut Tigerissa tämän kunniaksi. Sitten alkaakin tentteihin valmistautuminen, joiden jälkeen alkaa kauan odotettu joululoma. Kunpa sitä lunta ja pakkasta saataisiin tänne eteläänkin :D

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää