No onkos tullut joulu? Lunta tulee ovista ja ikkunoista ja tuntuu siltä, että koko Suomi vaipuu jälleen kuukausiksi valkoisen lumivaipan alle. Monet skeptisimmät ehtivät jo epäillä, että joulu tulee olemaan musta ja synkkä. Itse en kuitenkaan kuulunut tähän pessimistien ryhmään. Milloin Suomessa on ollut musta joulu? Ei ainakaan näillä leveyspiireillä. Mielenkiinnolla kuitenkin odotan, että vaikka nyt tuntuu että ulkona on kylmä, mitä tammi- ja helmikuu tulevat tarjoamaan. Vuoden takainen -30 asteen tasoa ei varmasti kukaan toivo, joten pidetäänpä peukut korkealla lauhemmasta talvesta.

Tosiaan koulurintamalla viimeinen rutistus on takana ja kuluneen viikon torstaina suoritin viimeisen tentin. Syksy kokonaisuudessaan on mennyt erittäin onnistuneissa merkeissä (lukuunottamatta edelleenkin sitä rahoituksen tenttiä). Seuraavaksi suuntana onkin joulutyöt tutussa ympäristössä Oulun Stockmannilla. Muistan kyllä kovat lupaukseni viime tammikuulta, kun väitin, etten enää ikinä ripusta Stokkan nimikylttiä rintamukseeni ja kuuntele ihmiset valituksia, mutta näin pääsi kuitenkin jälleen käymään. Miksikö?

En tiedä johtuuko se alkavasta työnarkomaniasta, vai siitä, ettei oikeasti keksi mitään parempaa tekemistä, kuin ainainen työnteko sen erimuodoissa. Näin valintani jälleen perustelin itselleni, kun puhelin viime viikolla jälleen soi. Kun koko syksy on tullut painettua kovaa koululla ja nyt olisi loman ja levon aika, rahan ahnainen markkinoinnin opiskelija suuntaa töihin. Hullua sanon minä, mutta kaippa se loppujen lopuksi on jokaisen oma valinta missä joulunsa viettää. Eli tosiaan jälleen kerran Stokkalle töihin jakamaan ihmisille kinkkua. Edelleenkään työ ei (ainakaan toivottavasti) ole lähelläkään sitä tulevaisuuden ammattia, johon koulusta valmistuu, mutta onpahan ainakin pienimuotoinen rahanlähde ja samalla myös puuhailua muuten tylsille lomapäiville. Tietenkin kovasti mielessä oli myös lähteä matkustelemaan, mutta tuntuu, että matkaseura olisi ollut ns. kiven alla, sekä mikäli ensi syksynä lähtö rapakon taakse jenkkeihin tulee, pitäisi varmaan alkaa kohta kasvattamaan mahdollista pesämunaa.

Tässä blogia kirjoitellessani tuli mieleen, että juuri joulukuu oli sitä aikaa vuonna 2007, kun päätin hakea opiskelemaan taloustieteitä. Olin tällöin juuri armeijasta päästyäni aloittanut AMK-pohjaisen insinööriopiskeluni Oulussa ja olin ehtinyt olla koulussa noin kuukauden. Kuitenkaan kyseistä alaa en kokenut omakseni ja aloin ottamaan selvää mahdollisuuksistani siirtyä kaupalliselle alalle. Syy miksi tätä aloin nyt muistelemaan on seuraava:

Jokainen joka on käynyt edes kerran katsomassa kauppakorkeakoulun pääsykokeiden kokeen tietää, ettei pelkällä lukiosta saadulla opetuksella pääse opiskelemaan (ellei ole sitten kirjoittanut paljon älliä) kauppakorkeakouluun. Toisin sanottuna pääsykokeisiin valmistautuminen vaatii omistautumista asialle, sekä paljon aikaa ja hieman rahallista investointia. Silloin tällöin kuulee tuhkimotarinoita siitä, että joku kaveri on päässyt sisään pelkästään yhden kirjan lukemisella tai, että joku on vain arvaillut vastauksia. Joka tapauksessa mitä aikaisemmin valmistautumisen kesäkuun pääsykokeisiin aloittaa edellisenä talvena, sen paremmat mahdollisuudet on opiskelupaikan lunastaminen seuraavana syksynä.

Mitä yritän kautta rantain tässä ilmaista on se, että juuri näihin aikoihin otin itselleni elämän asenteeksi saada opiskelupaikka ja tällöin aloin työstämään tavoitteisiini pääsemistä. Muistan kun joulunaikaan avasin ensimmäisenä markkinoinnin perusopuksen ja selailin sitä innokkaana. Tammikuun kuluessa olin saanut haalittua myös loput pääsykoekirjoista kasaan ja aloitin puolivuotisen prosessini kohti parempaa paikkaa pois ammattikorkean puolelta.

Milloin sinä teet päätöksen tulevaisuudestasi?

Teemu

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää