Viikko vierähti jälleen kerran erittäin nopeasti. Heti alkuun täytyy nostaa itselleni hattua. Olen kirjoittamassa vuoden toista blogia ja olemme vasta viikossa numero 3! Ehkäpä tämä ahkeruus kumpuaa myös opiskelun puolelle?

Tosiaan kevään lukukausi on alkanut hyvällä rähinällä käyntiin. Viime viikolla tappelin vielä vaihtopapereiden kanssa, jotka nyt ovat minun osaltani käsiteltyjä ja on jonkun muun päänvaiva tästä eteenpäin. Nyt kun ”ylimääräiset” paperihommat on saatu päätökseen on aika itse työn.

Viime viikolla mietiskelin vielä mielessäni, että onkohan sitä tullut tälle keväälle valittua tarpeeksi hommaa, nyt kun ei näytä työrintamallakaan olevan mitään puuhaa. Noh viimeistään tänään huomasin, että olen saanut aikataulutettua seuraavat viikkoni niin tehokkaasti, ettei tällaisille ajatukselle ole enää aikaa.

Tosiaan kuten mainittu jo aikaisemmin, kandin kirjoittelu on alkanut. Oikeastaan ei vielä itse kirjoittelu, mutta aiheen valintaprosessi ja kandiluennot. Aikaisemmin aiheenani oli tarkoitus käyttää hyväksi viime kesää, kun olin markkinointisuunnittelijana yhdessä sosiaalialan pk-yrityksessä. Tarkoitus oli kehitellä jotain pk-yrityksen sisäisestä markkinoinnista. Tänään kuitenkin kandiluennolla saimme muutamia yleisiä toimeksiantoja, jotka on annettu yliopistolle. Kuten arvata saattaa, toimeksiannot yritysten puolelta ovat pääsääntöisesti laajahkoja riipaisuja, jotka eivät välttämättä sovi kokonaisuudessaan kandin mittoihin. Kuitenkin tarjolla oli yksi erittäin mielenkiintoinen aihe kauppakeskuksen johtamisesta. Aihe voisi olla hyvinkin vartee otettava, mutta juurikin aiheen rajauksesta ja yrityksen puoleisista näkökulmista tulee vielä keskustella, jotta aiheen voisi ottaa kontolleen.

Onneksi samalla muutkin kurssit tarjoavat pientä päänvaivaa ja pähkinää purtavaksi. Näyttäisi, että näin neljäntenä vuonna kurssien teemana ovat artikkelit. Henkilö joka on joskus lukenut yhtään artikkelia tietää mistä puhun, kun väitän, että onhan artikkeleiden lukeminen sitten niin maan tylsää ja puuduttavaa hommaa! Varsinkin kun välttämättä kyseinen aihe, jota kirjoittaja artikkelissaan tutkii, ei välttämättä ole sinua kiinnostavaa asiaa.

Tähän asti kurssit ovat tarjonneet pari kolme artikkelia, joita lueskellaan sitten kurssikokeeseen, tai muuhun kirjalliseen osioon. Nyt kuitenkin yhdellä kurssilla (Accounting Information Technology), jonka luennoitsijalla ei ilmeisesti ole minkäänlaista ymmärrystä siitä, että opiskelijat sattuvat samaan aikaan käymään muitakin kursseja, antoi kaksikymmentäkaksi kappaletta (22kpl) artikkeleita, jotka tulisi lukea ennen muutaman viikon päästä olevaa tenttiä. KAKSIKYMMENTÄKAKSI! Mitä ihmettä!? Lisäksi kurssin luennot keskittyvät klo 16-20 väliselle ajalle, joten siinä vaiheessa, kun on istunut päivän luennoilla olisi vielä tarjolla artikkeleita iltasaduksi. Hyvin jännä on nähdä miten poika tehtävästä suoriutuu. Parempi olisi ilmeisesti aloittaa hyvissä ajoin.

Mutta mitäpä tässä enää valittamaan, kun on valinnut kurssinsa. Suositeltavaa olisikin ilmeisesti kääriä vain hihansa ylös ja alkaa puurtamaan. Ehkäpä se kevät tuo sitten palkkionsa jossain vaiheessa, myös minulle :).

Teemu

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää