Heipä taas blogin ystävät! Tammikuun viimeistä kokonaista viikkoa viedään ja paljon on taas saatu aikaan niin henkilökohtaisesti, kuin myös Suomessakin.

Viime viikko tarjosi yhden onnistuneen tentin (tai ainakin siltä tuntui) ja nyt ollaan jo aloiteltu seuraavaan lukua. Jälleen kerran olisi tarjolla se *ah* niin kuuluisa investointi- ja rahoitussuunnittelun tentti, joka on enemmänkin jo vitsaus Oulun yliopistolla. Lisäksi semman aiheen pähkäily jatkuu edelleen. Viimeisen viikon aikana olen yrittänyt jallittaa aikaisemmassa blogissani mainittua professoria, joka oli saanut toimeksiannon ja jonka aihe olisi itseäni kiinnostanut toteuttaa. Nyt kuitenkin näyttää siltä, ettei hommasta tulee yhtään mitään, kun kerta ketään, joka osaisi aiheesta enemmän kertoa, ei saa kiinni. Noh onneksi taskussa on kuitenkin ”semihyvä” aihe liittyen edelleenkin viime kesään :).

Yksi positiivinen mainitsemisen arvoinen asia löytyy myös tältä viikolta. Nimittäin olemme jo tässä pariin otteeseen pelanneet korttia pienellä vaihtariporukalla ja meno on joka kerta leppoisampi edeltäjäänsä. On erittäin virkistävää päästä hengailemaan kansainvälisessä seurassa ja samalla koittaa pitää yllä omaa englannin kieltään. Juuri tänään sain Oulun yliopistoon kuuluvan Erasmus järjestön sähköpostin, jossa mainostettiin järjestön toimintaan ja kehoitettiin osallistumaan kevään tapahtumiin. Miksikäs ei?

Vaikka suuria ihmissuhteita tuskin näissä järjestöissä pääsee syntymään olisi kuitenkin erittäin mukava tutustua uusiin ihmisiin. Varsinkin kun nyt tuntuu omassa ainejärjestössä siltä, että alkaa olemaan liian vanha kaikkiin fuksien ja pienryhmäohjaajien bileisiin, näin ”ännännen” vuoden opiskelijana. Tässä on myös suosittelun paikka lukioille. Eli mikäli kansainvälisyys ja ehkäpä mahdollinen vaihto kiinnostaa, tällainen toiminta omassa yliopistossa mahdollistaa turvallisen ympäristön kokeilla omia siipiään. Ja mitä englannin puhumiseen tulee, suomalaiset ovat siinä Euroopan kärkipäätä!

Sitten siihen ajankohtaiseen aiheeseen. Kuten moni on saattanut huomata ihmisten kirjoituksista facebookissa, tai vaikka ihan iltalehdestäkin, presidentinvaalit ovat käynnissä. Tarkemmin perillä oleva kansalainenhan tietää, että nykyään Suomen presidentillä on tasan ei yhtään päätösvaltaa, vaan kyseinen henkilö toimii ns. arvohenkilönä ja Suomen keulakuvana ulkomailla yhdessä pääministerin kanssa. Sivusta onkin mielenkiintoista seurata ehdokkaiden väittelytilaisuuksia ja samalla pohti kuka heistä oikeasti olisi ”tyhjäntoimittajan” rooliin. En suoranaisesti ota kantaa blogissani poliittisiin asioihin ja tätä kirjoittaessani toisen kierroksen ehdokkaatkin ovat jo selvillä. Kuitenkin uskon, että pitkään aikaan Suomalaiset ovat onnistuneet äänestyksissään ja tällä hetkellä meillä on varmasti kaksi hyvää ehdokasta, jotka erottuvat selvästi muusta porukasta. Nyt vain pitäisi osata vielä valita kahdesta hyvästä se parempi.

Niin, onhan tästä aiheesta jauhettu jo monta kuukautta, eikö se alkaisi vihdoinkin riittää. Tilanne kuitenkin on, että kaksi viikkoa tätä median ja ihmisten ”haippausta” joutuu vielä kuuntelemaan. Hassua tässä kaikessa on se että ihmiset, välttämättä minkäänlaista ehdokkaiden tuntemusta, ovat muodostaneet erittän vahvoja mielipiteitä oman suosikkinsa puolesta ja se kuuluu ja näkyy ihmiset lounas- ja kahvikeskusteluissa. Oli miten oli, itse olen jo päättänyt ehdokkaani.

Ethän sinä vain äänestä Aku Ankkaa, kuten 10 000 neropattia ensimmäisellä kierroksella?

Teemu

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää