Tervehdys taas pitkästä aikaa! Lomat ovat takanapäin ja uusi periodi on jo käynnistynyt. Loma meni erittäin leppoisasti ja olinkin sen tarpeessa. Nyt onkin energiaa jatkaa opintoja loppulukuvuoden ajan. Hassua ajatella, että mursuvuosi on jo puolessa välissä. Aika on suorastaan lentänyt, vaikka onkin kliseistä sanoa niin :D.

Viime periodin tentit eivät menneet kovinkaan hyvin osaltani. Rahoituksen tentin matematiikan osuus meni heikosti ja sen takia pisteitä ei tullut ihan toivotunlaisesti ja arvosana jäi alhaiseksi. Olen hieman pettynyt, koska ymmärsin kurssin asiat paremmin kuin, mitä arvosana antaa ymmärtää. Toisaalta en aio rahoitusta enää opiskella, joten sen arvosanalla ei ole niin paljoa väliä. Matematiikan tentti meni myös sen verta huonosti, että joudun uusimaan sen jossakin välissä. Hyvä puoli yliopiston uusinnoissa on, että niitä on useammin kuin kerran ja voi ikään kuin valita itsellensä sopivimman. Ensimmäinen uusinta olisi ollut jo tällä viikolla, mutta en jaksanut joululomalla alkaa lukea matematiikkaa, joten uusin sen keväämmällä.

Uusi periodi vaikuttaa ensimmäisten viikkojen perusteella erittäin mielenkiintoiselta. Vaihteeksi ei ole matematiikkaa, josta olin saanut jo ihan tarpeekseni. Tällä periodilla minulla on neljä kurssia; Taloustieteen perusteet, Yritysjuridiikan perusteet, Liike-elämän etiikka ja Managerial Writing. Taloustieteissä on hieman matematiikkaa, mutta aihe on sen verta mielenkiintoinen, ettei haittaa. Kurssilla opettaa Taloustieteen pääsykoekirjan kirjoittaja Matti Pohjola, joka vaikuttaa erittäin osaavalta luennoitsijalta. Aihealueena on pääsykoekirja, mutta tutustumme siihen hieman syvällisemmin.

Managerial Writing käsittelee yritysviestintää englanniksi ja kurssi on siitä erikoinen, ettei aloitusluennon lisäksi ole muita luentoja vaan opetus tapahtuu internetissä. Kurssilla ei myöskään ole koetta ja toinen mielenkiintoinen puoli on, että muiden töiden arvostelu ja palautteen anto on iso osa kurssia, kuten myös palautteesta oppiminen.

Yritysjuridiikan ja Etiikan kurssit ovat siitä jänniä, että molemmat kestävät vain puolet periodista. Ensimmäiset kolme viikkoa käsitellään juridiikkaa, minkä jälkeen on tentti ja sitten loppuperiodin ajan on etiikkaa. Etiikka kiinnostaa itseäni paljon, mutta olen kuullut, ettei kurssi ole kovinkaan syvällinen. Itse kun olen kovin kiinnostunut filosofiasta, joten pidän tämmöisistä pohdiskelevista kursseista ja aiheista, toivottavasti käsitellään kiinnostavia eettisiä tilanteita liike-elämän saralla.

Koulunkäynnin lisäksi on muutakin elämää ja valmennuskurssien alkaessa pääsen vihdoin tutoroimaan, jota odotan innolla. Sain myös varmistettua itselleni työpaikan kevään Hulluille Päiville Stockmannille, jossa olen ollut ennenkin töissä. Tulee olemaan pieni haaste sovittaa yhteen opiskelu ja työpäivät Stockmannilla. Onneksi tuo vie vain viikon, jonka aikana en toivottavasti tipu kärryiltä opiskelussa, jos pari luentoa jää välistä. Toivottavasti ei vain satu mitään kovin tärkeää koulutyön palautuspäivää tuolle ajalle. Sitten pitäisi vielä kesätöitäkin alkaa etsimään, jottei kesä mene pelkäksi lomailuksi :).

Torstaina oli Tikelon ensimmäinen kokous tämän vuoden puolella ja alkanut vuosi vaikuttaa hyvältä elokuvakerhomme kannalta. Ensi viikolla järjestämme yhdessä Ernst&Young -yrityksen kanssa Vuosaari -elokuvan ennakkonäytöksen kyltereille. Elokuvanäytös on ilmainen ja ilmoittautuneitakin on noin sata. Paikalle on ilmeisesti tulossa myös elokuvan ohjaaja ja näyttelijöitä eli varsin laadukas tilaisuus on tulossa. Helmikuun loppupuolella järjestämme vastaavanlaisen tapahtuman, mutta siitä en osaa vielä enempää sanoa. Eli varsin lupaavasti alkaa meidän hallituksen kausi ja näiden tapahtumien lisäksi kokouksessa syntyi paljon ideoita vuotta varten, mutta niitä en tässä sen kummemmin paljasta :P. Mukava olla tällaisessa kerhossa, jonka aihe kiinnostaa ja jäsenet ovat innostuneita.

Tuleva viikko vaikuttaa sen verta hektiseltä, että on pakko viettää lauantai-ilta kouluhommia tehden. No onneksi tuon yritysjuridiikan tentin jälkeen meno rauhoittuu, ainakin vähäksi aikaa.

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää