Terve vaan kaikille täältä kylmästä etelästä. Pakkanen sen kuin kiristyy ja kadut ovat täysin jäässä. Helsinki näyttää hienolta talvisin, mutta tuo pakkanen pitää kyllä minut sisätiloissa niin usein kuin mahdollista.

Viime viikko oli aika mielenkiintoinen. Tiistaina oli mainostamani elokuvanäytös, joka oli mitä mainioin tapahtuma. Tarjolla oli skumppaa, limua, popcornia ja karkkia näytöstä varten. Näyttelijöitä ei paikalle tullutkaan, mutta elokuvan ohjaaja Aku Louhimies piti pienen puheen ennen elokuvan alkua, mikä nostatti tunnelmaa. Vuosaari -elokuva oli itsessään kiinnostava ja viihdyttävä, ei nyt mikään paras näkemäni teos, mutta tuo sopi juuri hyvin tiistaipäivälle. Kaiken kaikkiaan hyvä kokemus ja onnistunut tapahtuma, kun paikalle saapui yli satapäinen kylteriyleisö. Kiitokset tarjoiluista Ernst&Youngille! Täytyy pitää firma mielessä tulevissa työhauissani, voisi oikeastaan katsoa, onko yrityksellä jotakin tarjolla ensi kesäksi.

Keskiviikkona alkoivatkin sitten valmennuskurssit ja ensimmäinen varsinainen tutorointikertani. Se kyllä jäi lyhyeksi esittäytymiseksi ja kurssipäällikkö Teron pariin kysymykseen vastaamiseksi, sillä avausluennolla on sen verta paljon asiaa, ettei tuon pitemmille tarinoinneille ollut aikaa. Porukkaa oli paikalla erittäin paljon ja muistan miten aiempina kahtena kertana, jolloin olen samaiselle luennolle osallistunut hakijana, oli paljon vähemmän kurssilaisia paikalla. Nyt koko luokka oli miltei täynnä kuuliaita hakijoita, mikä on hyvä juttu.

Toivottavasti mahdollisimman moni osallistuu tuleville tutortunneille, sillä viime vuonna osallistujien määrä oli harmittavan vähäistä. Muistan että eräällä kerralla paikalla oli kahden tutorin ja itseni lisäksi vain toinen kurssilainen. En sitten tiedä, miksi porukkaa ei tullut sillä kertaa enemmän paikalle sillä muistaakseni silloin oli kaunis, talvinen lauantai iltapäivä. Tutortapaamiset ovat vapaamuotoisia tunteja, jolloin on mahdollisuus kysellä kaikenlaista hakemisesta ja opiskelusta. Itse koin tutortapaamiset erittäin rentouttaviksi, kun kuuli kokeneempien opiskelijoiden lukuvinkkejä ja huomasi itse jo tehneen vastaavaa, mikä nostatti itseluottamusta. Lisäksi tapaamisilla opin pari opiskelutekniikkaakin, joista oli apua pääsykokeisiin lukemisessa ja opiskeluissa ylipäätänsä.

Torstaina olinkin valitettavasti flunssan kourissa ja jouduin jättämään toisen kurssin avausluennon välistä sekä illalla olleet kauan hehkutetut bileet. Ei tehnyt siinä tilassa mieli lähteä riehumaan. Tuleehan niitä toisiakin juhlia, mutta siltikin vähän harmittaa, kun olin jo pääsylipunkin ostanut. Ei mahda mitään.

Tämän viikon maanantaina oli yritysjuridiikan tentti, mikä oli merkkinä siitä että periodi on jo puolessa välissä! Toivottavasti tentti meni läpi, jottei tarvitsisi lähteä uusimaan, sillä sen pitkän koealueen uudelleen läpikäyminen ei hirveästi innosta. Olisin hakenut oikeustieteelliseen, jos haluaisin lakia lukea ;). Onhan se ihan hyödyllistä osata perusteita eri liiketoiminnan aiheista, mutta tuntuu että oma motivaatio joitakin peruskursseja kohtaan ei riitä. Esimerkiksi kun tässä periodissa on tuo taloustieteen perusteet –kurssi, jossa käydään pääsykoekirjaa tuntuu hieman turhauttavalta, koska sitä haluaisi jo jättää sen kirjan ja aihepiirin taakseen. Toisaalta Matti Pohjola on sen verta hyvä luennoitsija, että luennoilla on mukava käydä. Ei vain huvittaisi tentin takia stressata :D.

Eipä ole enempää kerrottavaa tällä kertaa, toivottavasti mahdollisimman paljon kurssilaisia näkyy ensi perjantain tutortapaamisessa!

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää