No niin taas on viikko vierähtänyt ja aika listata viikon kuulumiset. Kuten viimeksi mainitsinkin, kulunut viikko meni hyvin pitkälti tenttiin lukiessa. Tenttiin vaaditut 18 artikkelia kuitenkin olivat liian ylivoimaisia yksittäiselle kaverille, joten päätimme pistää viisaat päämme yhteen ja jakaa homma muutaman opiskelijan kanssa. Näin saimme kasaan hyvän tiivistelmäpaketin tulevasta tentistä ja näinollen homma oli jokseenkin siedettävällä tasolla. Kaikessa tässä neroudessa jäi kuitenkin hampaan koloon asia, joka oli artikkelien käsittämättömän kuiva teksti. Toistoa siitä toistoa tästä, eikä mitään uutta tekstin kirjoittajaa vaihtaessa toiseen. Noh onneksi tarinat on nyt luettu ja ainakin ensivaikutelmana tentin tulisi mennä myös helpohkosti läpi.

Viikonloppu tarjosin rankan viikon jälkeen joitan hieman erillaista. Lähdimme nimittäin käymään vanhempieni kanssa mökillämme, jossa en itse ole käynyt sitten seitsemään vuoteen. Reissu olikin erittäin leppoisa ja nyt tuntuu, että akut ovat latautuneet astetta paremmin, kuin tavallisesti viikonloppua viettäessa kotona Oulussa. Lisäksi ajomatkat olivat sen verran pitkähköjä, joten sain lueskeltua muutamia artikkeleita teoriapohjaksi kandiin.

Tosiaan kandia työstetään pikkuhiljaa eteenpäin ja teoriaa etsitään ja kerätään parhaan mukaan. Todennäköisesti olen plärännyt tähän mennessä noin 10 artikkelia ja ainakin saman verran olisi vielä tarjolla, jotta sepostukselleni saisi ns. tieteellisen pohjan. Tämä onkin kirjoittamissa erittäin raskas prosessi. Kun kirjoitetaan tieteellistä tekstiä, käytännössä mitään ei voi sanoa ilman perusteluja ja viittausta jonkin aikaisemman tutkimuksen, tai artikkelin pohjalta. Tämän huomasin konkreettisesti tänään kun aloin raapustelemaan johdantoa ja saamaan tekstiä paperille. Lopputulos päivälle oli 2 kappaletta, eli puoli sivua. Puoli sivua?! Onneksi tässä on vielä aikaa, joten nyt vain hihat heilumaan.

Hihoista puheen ollen, huomenna ne heiluvat kuitenkin eri merkeissä. Kuten jokainen opiskelijanuori tietää, huomenna on laskiainen! Tämä kovin pienehkö tapahtuma tietyissä piireissä ei herätä suurempia innostuksen huudahduksia, mutta itse olen päättänyt osallistua todennäköisesti viimeisen kerran kyseiseen rientoon. Pitäähän se opiskelijan kerran vuodessa mäke laskea vai mitä? Tämän vaikutuksena kirjoittaminen jääkin sitten loppuviikolle, toivottavasti keskiviikkona saisi edes jotain aikaiseksi. Tosin taitaapa olla viikon ainut luentopäivä, joten kovin hyvältä ei toistaiseksi suunnitelmat näytä.

Kesätyörintamalla ei ole mitään uutta auringon alla. Jälleen puolisen kymmentä hakemusta on tullut lähetettyä, joten luulisi edes automaattivastaajan lähettävän loppukeväästä viestiä myös takaisin päin. No, jos jotain positiivista pitää mainita, tänään yhdestä firmasta tuli haastattelukutsu, joten nostetaan peukut jälleen pystyyn, jos vaikka ihme tapahtuisi.

Teemu

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Inka

Mulla on pääaine!

Moikka! Otsikosta voi jo hieman päätellä, mitä tämä blogikirjoitus tulee pitämään sisällään. ;) Sain nimittäin eilen (vihdoinkin!) tiedon...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Toinen periodi takana ja joululoman aika

Morjensta kaikille taas pitkästä aikaa! Nyt onkin jo toinen opiskeluperiodi saatu pakettiin ja onkin jo kauan odotetun joululoman aika! Ensi vuoden alusta onkin sitten tiedossa uusia kuvioita...

Lue lisää