Tervehdys taas viikon jälkeen hyvä lukijat! Täällä viikon suurimmat kuulumiset asettuvat eittämättä kandin suuntaan, jota on alettu pakertamaan ihan kunnolla. Samalla kesätöiden hakeminen on edelleenkin kovassa käynnissä, mutta myös rennohko opiskelijaelämä on vielä hyvästi hallinnassa.

Tosiaan viime viikolla aloitin sitten ihan ”oikeasti” kandini vääntelyn ja sainkin aikaiseksi loppuviikkoon mennessä johdanto-osuuden. Kyllä joo, takapuoli edelle puuhun on menty, mutta näin koin itse pääseväni helpoiten kirjoittamisurakassa alkuun. Ja näin tapahtuikin. Maanantaina kävin kandiohjaajani luona keskustelemassa aikaansaamastani tuotoksesta ja sain positiivista palautetta. Lisäksi sain aika selvät sävelet ja suuntaviivat sille mihin suuntaan työtä kannattaa lähteä seuraavaksi viemään, eli miten hyvin aihetta tulisi rajata, jottei homma karkaa aivan käsistä heti alkuunsa. Lisäksi arvoista on mainita, että suurimmalta osaltaan artikkelit ja teoria on kahlattu läpi, joten nyt vain kysyittäisiin istumislihaksia ja näppäimistön läpyttelyä :).

Kesätyörintamalla ei toistaiseksi mitään uutta ole kerrottavana, edelleenkään. Tosin viime perjantaina sain tiedekunnaltamme harjoitteluapurahan, jonka avulla pitäisi saada helpommin kesätöitä. Noh nähtäväksi jää, vaikka apuraha on suuruudeltaan 1600€, ei sillä loppujen lopuksi hirveä kauan työskennellä missään paikassa, ilman työnantajan osallistumatta palkkakuluihin. Kuitenkin viikon kuluessa olen taas lähettänyt hakemuksia paikkaan jos toiseen, joten pidetäänpäs peukut vielä pystyssä!

Kuitenkin kun muutamia (luetaan kymmeniä) hakemuksia on lähetetty, alkaa pelko hiipiä puseroon. Kuten aikaisemmin tekstissäni mainitsinkin, ei kukaan yritys päätä kesätyöntekijöitään tammikuussa, vaikka aukaisevatki kesätöitä varten olevat hakukohdat nettisivuillaan. Vastaukset ja haastattelukutsut kun tulevat todennäköisesti vasta maalis-huhtikuun aikana. Ja mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, puhelin ei tule kovin monesti soimaan. Noh eipä ainakaan voi sanoa ettei olisi koskaan yrittänyt, mutta jotain on pakko olla vialla?

Kun kuuntelee HR-puolen ihmisiä, jotka palkkaavat henkilöstä, yleisin lause on ”pitää pystyä erottumaan”. Kukaan kun ei jaksa lukea samanlaisia hakemuksia toisesta toiseen. Noh, mitenkäs ihmeessä sinä erotut sadoista muista hakijoista, kun hakulomakkeiden avoimiin kohtiin pyydetään perustelemaan lyhyesti ja ytimekkäästi miksi juuri sinä olisit oikea henkilö töihin, ja erityisesti miksi juuri meille eikä kilpailijoillemme. Pah. Tuntuukin, että työhakemuksia kirjoittaessa mentaaliteetti pitäisi olla joko työnantajan kahvihuoneen seinälle muiden naurettavaksi, tai varma työpaikka. Toisin sanottuna homma pitäisi vetää niiiiiiin yli kuin vain mahdollista.  Onko se sitten osoitus ammattimaisuudesta työtehtävää kohtaan vai siitä, että ”uskaltaa” laittaa ns. läskiksi. Oli miten oli, ”virallinen” –sana ei kuulu nykyajan työhakemuksen luonnehdintaan, ei ainakaan sellaiseen millä saisi töitä.

Mitä sinä kirjoitat työhakemukseesi?

Teemu

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää