Moi taas pitkästä aikaa. Tämän blogin kirjoittamisessa on se vaikea puoli, että silloin kun tapahtuu ja on kaikenlaista kerrottavaa, ei ole liiemmin aikaa kirjoitella. Viimeiset pari viikkoa ovat olleet toiminnan täyteisiä opiskeluiden, tapahtumien, töiden ja muiden juttujen takia. Hauskaa on tietenkin ollut.

Valmennuskurssit pyörähtivät todenteolla käyntiin viime kuussa ja olenkin jo muutaman kerran käynyt paikan päällä tapaamassa kurssilaisia tutortapaamisten muodossa. Kerran olimme neljän tutorin voimin parin tunnin kertomassa omista tavoistamme lukea pääsykokeisiin ja vastailimme paikalla olleiden kysymyksiin. Lisäksi olen ollut muutaman kerran ennen luennon alkua juttelemassa kurssilaisten kanssa, milloin mistäkin hakemiseen liittyvästä asiasta. Oikein mukavasti on toistaiseksi mennyt ja kurssilaiset ovat mukavan aktiivisia kysymyksiensä suhteen niin kuin pitääkin. Jos on jotakin kysyttävää, kannattaa ehdottomasti ottaa selvää, ettei jää vaivaamaan mieltä tai haittaamaan lukuprosessia. Tässä on kumminkin meidän tutorien lisäksi kurssipäällikkö ja eri opettajat joilta voi kysyä mitä tahansa. Itsekin muistan välillä pommittaneeni sähköpostitse kysymyksiä muutamalle opettajalle ja osallistuin tutortapaamisiinkin aktiivisesti. Ei ainakaan jäänyt mitään epäselvyyksiä, mikä onkin tarkoitus.

Viime aikoina on tosiaankin ollut paljon tapahtumaa ja nyt on tenttiviikko taas menossa. Minulla oli kyllä vain taloustieteen tentti maanantaina ja loppuviikko on ”vapaata”. Toisin sanoen pitää kirjoittaa etiikan kurssin toista esseetä ja Managerial Writing -kurssin lopputyötä. Tuo Managerial writing on ollut ihan piristävä kurssi, koska mielestäni on mukavampaa suorittaa kurssi erilaisten tehtävien muodossa, jotka muistuttavat työelämän tilannetta. Tuossahan on harjoitustyönä tällä hetkellä suositusraportin kirjoittaminen, joka on aika iso projekti, mutta samalla se opettaa minkälaisia tekstejä voi joutua kirjoittamaan. Hyvä ettei sitten tosi tilanteessa tarvitse alkaa opettelemaan, vaikka uskon kyllä törmääväni vastaavaan muillakin kursseilla vielä.

Kurssilla on myös pitänyt arvioida ja editoida muiden kurssilaisten töitä eli alustava teksti on laitettu kaverin kansioon ja viikon sisällä hän antaa palautetta ja tekee korjauksia, joiden perusteella sitten tehdään lopullinen työ ja palautetaan opettajalle arvosteltavaksi. Lisäksi kurssin aikana pidetään eräänlaista päiväkirjaa palautteesta ja mitä siitä on oppinut. Tämmöisiä kursseja voisi olla ehdottomasti enemmän, koska pelkkiä tenttejä tekemällä ei opi samoja asioita. Tietenkin kun on useampia tehtäviä, on enemmän deadlineja, jotka saattavat ahdistaa mutta jos yhdessä ei onnistu, voi muissa tehtävissä onnistumalla kompensoida yhden epäonnistumista. Tenttiä tehdessä joudutaan aina vähän karsimaan kuulusteltavia asioita, mutta useita tehtäviä tekemällä voidaan kysyä eri aiheiden yksityiskohtaisempiakin asioita, koska alue on pienempi. Tämä on mielestäni parempi tapa suorittaa kursseja.

Opiskeluiden lisäksi olen myös ollut aika aktiivinen myös opiskelijaelämän suhteen. Viikko kahdeksan oli Vuosijuhlaviikko eli silloin juhlistettiin 101 -vuotiasta KY:tä erilaisin menoin. Tiistaina olin aamukymmenestä viiteen asti päärakennuksella järjestämässä elokuvailtapäivää, jota oli järjestämässä KY:n oman leffakerho Tikelon lisäksi Fanipalat, jotka rakensivat juhlasalista ensi-iltaelokuva tuntuisen tapahtuman. Tarjolla oli myös erilaisia fanipaloja. Lisäksi pidimme Tikelon kanssa Oscar -kisaa jossa pystyi veikkaamaan tulevia Oscar -voittajia tärkeimmissä kategorioissa.

Valitettavasti itse elokuvatapahtuma ei vetänyt hirveästi kyltereitä johtuen varmaan kellonajasta, sillä kaikki ei varmana pysty tulemaan keskellä päivää katsomaan elokuvia. Sääli koska juhlasali oli oikein hienosti koristeltu. Tiistai-iltana oli tarkoitus mennä teekkareiden järjestämään Gravitaatio -juhliin, mutta liput myytiin kuulema loppuun, joten vietimmekin illan kaverin kotona.

Torstaina oli sitten vuosijuhlakuntis eli kulttuurijaoston järjestämät juhlat Apollossa, jossa esiintyi Apulanta. Klubi tarjosi hyvät puitteet juhlavalle tapahtumalle ja tarjolla oli maittavaa kakkua. Itse Vuosijuhla iltapukuineen järjestettiin lauantaina, mutta itse jätin välistä koska tapahtuman hinta oli hieman liikaa. Ensi vuonna mahdollisesti sitten.

Sunnuntaina puoliltapäivin järjestettiin Sillis eli silliaamiainen, jonne menin. Sillis on hyvin juomispainotteinen tapahtuma, jonka erikoiseksi tekee se että paikkaa ei ilmoiteta etukäteen vaan KY-talolle tilataan bussit, jotka vievät sitten varattuun paikkaan. Tällä kertaa se oli Lauttasaaressa sijaitseva poliisien kesäkoti. Poliiseja ei kyllä näkynyt, mutta ei ole vielä kesäkään :D. Silliksen pukukoodi on haalareiden lisäksi jokin hassu hattu. Valitettavasti juhlinnan tuiskeessa moni hukkaa päähineensä.

Tuon viikonlopun aikana halukkaat voivat muuten aloittaa juhlimisensa aluksi Vuosijuhlissa ja jatkaa siitä KY-talolle jatkoille, jotka kestävät aamukuuteen asti, minkä jälkeen samassa talossa mutta eri kerroksessa alkavat seuraavat juhlat ennen Sillistä. Jos siis juhliminen kiinnostaa niin siihen ainakin tarjotaan mahdollisuus. Ne jotka olivat juhlineet noin pitkään, näyttivät kyllä erittäin väsyneiltä sunnuntaina, varmana on kumminkin ollut hauskaa.

Seuraava viikko oli hillitympi sillä moni ei varmasti enää jaksaisi toista viikkoa putkeen samanlaista menoa. Itsekin kamppailin flunssaa vastaan alkuviikosta, mutta onneksi jaksoin vielä keskiviikkona lähteä katsomaan KY-Speksin näytöstä illalla. Speksi on siis osin improvisoitu näytelmä, joka sisältää musiikki ja tanssiosuuksia ja mitä nyt käsikirjoittajat keksivätkään. Yleisö osallistuu näytökseen huutamalla ”Omstart” jolloin näyttelijät joutuvat tekemään saman kohtauksen uudestaan eri tavalla. Huutaja voi itse päättää, millä tavalla kohtaus tehdään huutamalla esimerkiksi ”Omstart ruotsiksi” jolloin näyttelijät tekevät saman kohtauksen ruotsiksi tai vähän sinnepäin, mitä ikinä keksivätkään. Välillä tulee erittäin mehukkaita tilanteita ja näyttelijöiden improvisointi onnistuu erittäin hyvin, että katsoja nauraa kyyneleet silmissä. Jokaisesta esityksestä tulee erilainen, vaikka näytelmän juoni pysyykin samana mutta improvisaatio tekee joka näytöksestä oman näköisensä. Voisi olla kiva lähteä kokeilemaan joku vuosi, sillä minulla on jonkin verran kokemusta improvisoinnista ylä-aste ja lukioajoilta. Niiltä kursseilta jäi hyvät muistot.

KY-Speksiin liittyen kannattaa vilkaista tämmöinen video, jossa kyseinen porukka harrastaa niin sanottua ”luentoterrorismia” eli eräänlaista markkinointia, jolla siis mainostetaan kyseistä tapahtumaa. Videon opettaja on muuten Matti Pohjola. Erilainen mainonta luentojen aikana tai aluksi on muuten yllättävän yleistä kauppakorkeassa.

Kiitos niille, jotka jaksoivat lukea tämän viestin kokonaan. Viime aikoina on vaan tapahtunut kaikenlaista että on vaikea jättää mitään kertomatta, vaikka eihän tuossakaan ole kaikkea. Hain muuten tutoriksi ensi lukuvuoden mursuja varten ja ensi viikolle tulikin kutsu ryhmähaastatteluun, jonka perusteella valitaan tulevat tutorit. Kiinnostaisi kovasti tuo homma, mutta siitä sitten lisää ensi kerralla.

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää