Morjensta vaan taas kaikille!

Parin viikon tauon jälkeen on taas mukava jatkaa blogin kirjoittamista. Tähän taukoon ja kuukauden kirjoittamisen vähäisyyteen löytyy kuitenkin aivan yksinkertainen syy. Kandin työstäminen on nimittäin kovassa vauhdissa, ja koneella istumisesta ja kirjoittamisesta saa näin ollen ihan tarpeeksi. Tänään kuitenkin ryhdistäydyin ja ajattelin jakaa hieman kuulumisiani.

Eli kuten mainittua kandi etenee paremmin kuin uskalsi odotella. Viime viikolla pidetyn väliraportin jälkeen, myös kandiohjaaja ja muut opiskelijat vahvastivat asian. Tosiaan vaikka kyseessä oli jo väliraportti, monilla tuntui olevan vielä ongelmia aiheensa hahmottamisen kanssa, vaikka tähän raporttiin pitäisi olla jo teoria käytännössä valmiina ja kirjoitettuna itse työhön. Täytyykin myöntää, että pieni hymy tulikin huulille, kun kuuntelin toisten ”tutkimuksia”, joissa ei ollut vielä et päätä eikä häntää. Kuitenkin pitää tarkentaa, että kyseessä oli nyt muutama yksittäistapaus, mutta mikä tärkeintä oma työni on hyvällä mallilla.

Väliraportin jälkeen aloitin tälle viikkoa empiirisen aineiston selvittelyn ja kirjoittamisen. Koska työni perustuu viime kesän kesätyöhöni itse aineisto on jo kerättynä. Tarkoituksena on käyttää havaintojani kyseisestä yrityksestä perustana tutkimukselle, sekä samalla tekemääni markkinointisuunnitelmaa, jonka perusteella pyrittiin yrityksen tunnettavuuden kasvattamiseen. Olenkin tästä päätöksestä erittäin onnellinen, sillä muut alkavat tässä vaiheessa vasta haastattelemaan yrityksiään ja sitä kautta myös litteroimaan keskusteluja. Näin ollen samalla työni erottuu hyvin muista, sillä tuntuu olevan enemmänkin sääntö kuin poikkeus tehdä työ puolistrukturoidulla teemahaastattelulla johonkin case yritykseen. Jospa sekin herättäisi tavallaan kandiohjaajan mielenkiinnon ja tuloksena olisi hyvä numero :).

Muuten kevät etenee hyvin. Muun muassa viime viikolla kävimme muutaman kansainvälisen maisteriopiskelijan kanssa vanhempieni luona vähän grillailemassa ja saunomassa. Oli varmasti ensimmäinen kerta kun taloon tuotiin columbialainen ihminen, taikka sitten edes saksalainen. Vaikka lunta riittääkin toistaiseksi vielä Oulussa, se ei menoa haitannut. Kyseisen illan jälkeen tosin hieman sairastuin, joten kirjoittamiselle ja kotona olemiselle jäikin hyvin aikaa loppu viikosta.

Sitten sitä hieman negatiivisempaa kuulumista. Edelleenkään mistään mitään työhommia ei ole kuulunut ja näyttääkin siltä, että ensi kesä tulee olemaan erittäin leppoinen. Yksi oljenkorsi on vielä olemassa, josta vastaus tulee todennäköisesti viikon sisällä. Pitää vielä itse koittaa soittaa loppuviikosta ja tyrkyttämällä tyrkyttää itseään hommin. Vaikka kyseinen työ ei välttämättä millään tavalla liity omaan ammattiin tässä vaiheessa raha on rahaa ja sitä pitää saada vaikka sitten väkisin. Samalla matkakassaa jenkkeihin olisi hyvä alkaa keräämään pikkuhiljaa.

Niin tosiaan ne jenkit. Mitään vahvistusta ei ole toistaiseksi kuulunut. Keskustelin kyllä koulumme koordinaattorin kanssa asiasta ja hän sanoi, että meidät kaikki hakijat on ”placetettu”, eli paperimme on lähetetty tiettyihin isepin valitsemisiin kouluihin. Vastausta ja vahvistusta ei kuitenkaan ole vielä tullut, mikä sinänsä vaikuttaa osaltaa hyvinkin paljon mahdollisten kesätöiden lopetus ajankohtaan ja oman kämpän irtisanomiseen. No jospa jotain selviäsi seuraavian viikkojen kuluessa.

Tässäpä hieman kuulumisia, eiköhän jätetä jotain seuraavaan kertaan :).

Teemu

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää