Hei taas hyvin pitkästä aikaa! Valitettavasti en ole blogia ehtinyt päivittelemään pitkiin aikoihin johtuen erilaisista kiireistä. Viime ajat ovat olleet tapahtumarikkaita ja en ole ehtinyt istumaan koneen ääreen kirjoittelemaan. Nyt kun katsoin, niin viimeisin kirjoitukseni onkin maaliskuun alkupuoliskolta ja siinä kirjoittelin Vuosijuhlaviikon tapahtumista. Toisaalta tuntuu että noista ajoista on kulunut hyvin pitkä aika, mutta näin lukuvuoden loppupuoliskolla on tuntunut ettei syksyn orientaatioviikostakaan ole hirveän kauaa aikaa :D. Pääosin lukuvuosi on mennyt vauhdilla.

Neljäs periodi ei ole sinänsä ollut kiireinen opiskeluiden takia, sillä tällä periodilla on vain kaksi kurssia. Periodin alkupuolella jouduin kyllä vielä tekemään viime periodin juttuja, kun etiikan toisen palautettavan esseen sekä Managerial Writing -kurssin lopputyön deadlinet osuivat tämän periodin alkupuolelle. Ne kurssit ovat kumminkin takanapäin ja molemmista tuli kelpo arvosanat. Tämän periodin kaksi kurssia ovat olleet Markkinoinnin perusteet sekä Tuotantotalous.

Lukujärjestys on ollut erittäin rento, sillä koulupäiväni ovat alkaneet aikaisintaan kahdeltatoista, toisinaan vasta kahdelta. Lisäksi olin jo periodin alussa päättänyt että käyn tuotantotalouden kurssin vasta kesällä, sillä tiesin että minulle tulisi kevään aikana erittäin kiire palauttaa pakolliset harjoituspaketit. Kuudesta harjoituspaketista tulisi saada tarpeeksi tehtäviä oikein, jotta kurssin voisi päästä hyväksytysti läpi. Minulla jäi jo ensimmäinen paketti palauttamatta, koska viime periodin palautettavat työt veivät ajan. Lisäksi tiesin että mennessäni töihin Stockmannin Hulluille Päiville en sillä viikolla välttämättä jaksaisi tai ehtisi tehdä noita tehtäviä. Minulta siis jäisi kolmasosa paketeista palauttamatta, mikä heikentäisi läpipääsyn mahdollisuuksia ja päätin suoraan käydä kurssin kesän aikana. Olen kumminkin käynyt tuotantotalouden luennoilla, jotta voisin oppia kurssin aikana jotakin hyödyllistä kesän kurssia varten.

Markkinoinnin kurssiin suhtauduin lähtökohtaisesti suurella mielenkiinnolla, sillä markkinointi kiinnostaa itseäni pääaineena. Kurssi onkin ollut ihan mielenkiintoinen ja vahvistanut tuntemustani siitä, että haluan sen pääaineekseni. Kurssia on poikkeuksellisesti vetänyt kaksi nuorta luennoitsijaa ja miltei joka luennolla on ollut vieraileva luennoitsija, jotka ovat olleet erittäin hyviä. Kurssin aika on pitänyt palauttaa kolme case -harjoitusta, joiden tehtävänannot ovat tulleet suoraan yrityksiltä. Yritysten edustajat ovat pitäneet harjoitusta varten valmistavia workshop -luentoja jolloin he ovat kertoneet yrityksestään ja tehtävänannosta. Harjoitukset tehtiin ryhmissä joista valittiin muutama esittämään oma ratkaisunsa. Nämä ryhmät myös palkittiin yritysten toimesta. Ihan mielenkiintoista on ollut tehdä tehtäviä, jotka liittyvät hyvinkin läheisesti työelämään ja nähdä millä tavoin jotkin yritykset oikeasti toimivat markkinoilla.

Muita mainittavia uutisia on, että minut valittiin tutoriksi ensi lukuvuodelle. Valintaprosessi oli yllättävän pitkä, sillä pelkästään hakemuksessa kysyttiin monia erilaisia kysymyksiä, kuten miten toimisi erilaisissa tilanteissa. Seuraava vaihe oli ryhmähaastattelu, jossa oli kolme haastateltavaa ja kolme haastattelijaa. Alkujännityksen jälkeen tuo haastattelu menikin yllättävän hyvin, vaikka haastattelijat heittivätkin pari tiukkaa kysymystä, joissa sai oikeasti miettiä järkevää vastausta. Loppujen lopuksi homma meni putkeen ja oli ihan hauskaakin, kiitos rennon tunnelman. Tutorkoulutusta onkin järjestetty jo pääsiäisestä saakka AYY:n sekä kauppakorkean puolesta. Muut tutorit vaikuttavat mukavilta persoonilta, varmasti ensi lukuvuoden uusilla opiskelijoilla on hyvä tutor riippumatta siitä kenen ryhmään sattuu päätymään. Itsekin jo aika innokkaana odottelen tulevaa syksyä.

Vappukin oli ja meni, ja se on merkkinä että lukuvuosi alkaa olla lopuillaan. Tenttiviikot alkoivat jo viime viikolla, mutta oma markkinoinnin tenttini on vasta viikon päästä. Tuotantotalouden kesäkurssi ehtiikin jo alkamaan ennen sitä eli kesälomaa ei ehdi tässä välissä pitää. Vaikka lukuvuoden pitäisi olla periaatteessa lopuillaan, jatkuu se itselläni kesäkuun loppuun asti, sillä vain heinäkuussa ei ole luentoja. Syksyn opiskelut alkavatkin jo elokuussa eli kesäloma itsessään jää aika lyhyeksi, mutta eiköhän se riitä koska tällä hetkellä työtilanne vaikuttaa aika huonolta. Eli ihan mielellään sitten käy kesällä kursseja, kun ei töitäkään näytä tulevan. Muutaman hakemuksen olen tässä lähetellyt, muttei vielä ole tullut positiivista vastausta, ei edes itselleni niin tutulta Stockmannilta. No katsotaan vielä, tuleehan viikoittain Internetiin lukuisia työilmoituksia :).

Ehkäpä tuossa on tarpeeksi tekstiä tälle kerralle, pääsykokeisiin lukijoille toivotan onnea ja jaksamista tässä välissä. Pääsykokeeseen on vielä vajaa kuukausi aikaa ja tässä ajassa ehtii vielä kovalla työllä hankkimaan itsellensä opiskelupaikan mistä tahansa yliopistosta!

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää