Tervehdys taas pitkästä aikaa! Reilu kuukausi on kulunut ja on aika jälleen istahtaa koneen ääreen ja summata viimeaikaiset kuulumiset yhteen. Tosiaan viimeisestä blogista on vierähtänyt jo tovi ja paljon on ehtinytkin tapahtua kuluneen neljän viikon aikana. Erityistä mainintaa saavat seuraavaksi aiheet: vappu 2012, vaihto ja kesätyöt, joten aloitetaanpas.

Vappu 2012 oli ainakin täällä Oulun päässä erittäin onnistunut ja railakas kokemus. Edes satunnaiset sadekuurot, tai muuten koleahko sää ei onnistunut pilaamaan mahtavaa viikkoa. Viikkoon mahtui monia uusia tuttavuuksia, mahtavia juhlia ja tietenkin sitä perinteistä opiskeluvapun viettoa. Samalla myös koulumme maisterivaiheen vaihtariopiskelijat saivat kokea, miltä suomalainen vappu tuntuu. Ilman heitä näin neljännen vuoden opiskelijana ei varmasti olisi enää jaksanut koluta jokaista viikon tapahtumaa läpi. Samalla viikko oli hyvä muistutus elämän hauskemmasta puolesta. Nyt kun kulunut lukuvuosi on vierähtänyt enemmän tai vähemmän kouluhommien parissa, oli aikakin ottaa ns. kaikki irti kyseisestä viikosta :).

Kuluneen kuukauden aikana myös vaihtoasiat ovat lähteneet liikkeelle. Vahvistus vaihtopaikasta saatiin juurikin ennen vappua ja suuntana siis on West Virginia ja yliopisto nimeltää Marshall University. Nyt yksi niistä suurimmista nuoruuden unelmista on toteutumassa. Tällä kertaa kuitenkin paperisotaa saa käydä ihan todenteolla ja toiminta eroaakin perusteellisesti Ranskaan lähtemisestä. Oman lisämausteensa tuo vielä viisumin anominen, jota varten tietenkin pitää odottaa muiden dokumenttien hyväksyminen kohdeyliopiston ja vaihto-ohjelman puolesta, jotta tarvittavat tiedot voidaan täyttää viisumihakemukseen. Byrogratiaa vastaan käytävää paperisotaa kuitenkin motivoi ajatus siitä, mikä palkinto syksyllä odottaa :).

Sitten ne kesätyöt. Ihme on jälleen tapahtunut! Muistaakseni tammikuun aikana kirjoitin blogissani aiheesta kesätyöt ja siitä, miten yritykset EIVÄT vielä oikeasti tee päätöksiä kesätyöpaikkojen suhteen. Juurikin viime viikolla eli toukokuussa, paikkani varmistui ja näin myös tämä poika sai jotain tekemistä kesälle. Eikä mitä vain tekemistä, vaan viime kesän työpöytä odottaa valmiina jatkajaansa. Tosin tällä kertaa sillä erotuksella, että siitä saa vielä pienen rahallisen korvauksenkin! Näin ollen matkakassaa jenkkilöihin saadaan myös kartutettua, eikä kotona tarvitse kökkiä koko kesää.

Toistaiseksi vielä ei ole varmaa siitä, minkä mittainen työsopimus on luvassa, mutta alustavan keskustelun perusteessa se tulisi kattaa ainakin kesäkuu ja osa heinäkuusta. Toisaalta tarvetta koko kesän työskentelylle ei olekkaan, sillä olisihan se mukava välillä vähän lomailla. Samalla ajatus mahdollisesta pikareissusta Eurooppaan on olemassa, mutta sitä tuumaillaan ehkä muiden aikataulujen tarkennettua :). Pääasia kuitenkin on, että tänäkään kesänä CV ei jää ilman merkintää!

Näillä kuulumisilla lukuvuosi 2011-2012 on saatu täällä Oulussa päätökseen ja jälleen täytyy nostaa hattua ihmisille, jotka ovat olleet osana sitä. Mahtava vuosi ja KIITOS kaikille!

Teemu

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää