Kyllä! Blogin kirjoittelu jatkuu taas! Tarinoita ja kuulumisia löytyy yllin kyllin viimeisiltä kuukausilta ja sormia syyhyää kovasti päästä niistä kirjoittamaan myös teille hyvät lukijat!

Tosiaan viime kesän vietin hiljaiseloa blogin kirjoittamisesta ja itseasiassa koko jatko oli pitkään vaakalaudalla. Kuitenkin koimme yhdessä Valmennuskeskuksen kanssa, että tuleva syksyni voisi kiinnostaa tiettyjä ihmisiä, nyt kun lähdin toisen kerran vaihto-opiskelemaan yliopistourani aikana. Alkuun kuitenkin kertailen hieman taustojani, mikäli uusia blogin lukijoita on sattunut tulemaan mukaan.

Olen viidennen vuoden markkinoinnin opiskelija Oulun Yliopistosta. Aikaisemmat opiskelijavuoteni olen viettänyt tiiviisti ainejärjestömme Finanssi Ry:n tapahtumissa. Olen mm. toiminut pienryhmäohjaajana, sekä järjestömme hallituksen jäsenenä, jolloin toimin vapaa-ajanvastaavana. Molemmat edellä mainituista tehtävistä ovat olleet elämäni parhaita päätöksiä, sillä näiden kokemusten vuoksi olen saanut opiskelijaelämästä irti kaiken sen mitä ikinä uskalsin unelmoida.

Opiskeluiden lisäksi olen pyrkinyt tekemään myös pieniä työjaksoja, jotta todellinen maailma yliopiston ulkopuolella ei unohtuisi. Työkokemuksen kartuttaminen pitkin opiskeluja nähdään yleisesti olevan erittäin tärkeää, ja itse voin myös tämän allekirjoittaa. Vähäinenkin työkokemus auttaa eteenpäin, sillä pelkkien kirjojen lukemisella ei ”oikeasta” elämästä voi oppia. Ei ainakaan kauppatieteilijä.

Kuten varmasti myös monella muulla nuorella, yliopistouraani on mahtunut myös hieman matkustelua. Vuonna 2008 9 päivän reissu Tanskassa, vuonna 2009 joululoma opiskelukavereiden kanssa Japanissa ja ensimmäinen vaihto-opiskeluaikani Ranskassa vuonna 2010, ovat olleet suurimpia elämyksiäni, joita olen saanut kokea opiskeluideni ohella. Kuten aikaisemmissa blogeissani olen kirjoittanut, matkustaminen jos mikä kannattaa! Erilaiset kulttuurit ja toimintamallit uusien ihmisten ympäröimänä ovat kehittäneet omaa maailmankuvaani ja ymmärrystäni siitä, että elämää löyty myös Suomen ulkopuolelta. En ota kantaa siihen, onko ruoho vihreämpää aidan toisella puolella, mutta uskallan väittää, että ainakin vierailu naapurin pihalla auttaa ymmärtämään muita ihmisiä paremmin.

Kaiken tämän jälkeen sain viime lukuvuotena opiskeluni siihen pisteeseen, että kaikki kurssit on suoritettu kesään mennessä, sekä kirjoitin itseni kauppatieteiden kandidaatiksi. Koska tuleva syksy olisi tarjonnut yksiselitteisesti graduni aloittamisen, päätin tehdä toisin. Viime vuoden aikana ajatus toisesta vaihto-opiskelujaksosta kypsyi täyteen hedelmään kevään aikana ja hakupaperit uuteen kouluun laitettiin jälleen vetämään. Lopputulos tarjosikin vaihtopaikan tällä kertaa Yhdysvalloissa, josta tulevissa blogeissani kerronkin sitten enemmän.

Tämän lisäksi ajattelin kertoa ensin hieman viime kesästäni, jolloin olin kesätöissä yhdessä Oululaisessa pk-yrityksessä. Uskon, että jokaiselle nuorella kesätöiden metsästäminen on yksi kevään tärkeimmistä ja samalla vaikeimmista tavoitteista. Kertaan lyhyesti kevään hakuprosessin, sekä samalla avaan hieman minkälaisia asioita pääsin kyseisessä työssäni tällä kertaa tekemään.

Näillä kuulumisilla jännittämään seuraavaa blogiani!

Teemu

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Inka

Mulla on pääaine!

Moikka! Otsikosta voi jo hieman päätellä, mitä tämä blogikirjoitus tulee pitämään sisällään. ;) Sain nimittäin eilen (vihdoinkin!) tiedon...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Toinen periodi takana ja joululoman aika

Morjensta kaikille taas pitkästä aikaa! Nyt onkin jo toinen opiskeluperiodi saatu pakettiin ja onkin jo kauan odotetun joululoman aika! Ensi vuoden alusta onkin sitten tiedossa uusia kuvioita...

Lue lisää