Pitkä tutor-urani sai jatkoa jälleen tänä syksynä: Pääsin Valmennuskeskuksen kauppatieteiden Helsingin valmennuskurssien tutoriksi ensi kevääksi! Ylenin siis lähes ammattimaiseksi tutoriksi. Keväästä tulee varmasti antoisa (myös teille kurssilaisille)!

Olen hyödyntänyt tutorointimahdollisuuksia jo 8 vuoden ajan. Kauppiksessa olen kolmen vuoden aikana tutoroinut aluksi kandimursuja* heti toisen opiskeluvuoteni alussa, sitten vaihtareita sekä syksyllä että keväällä ja tänä vuonna maisterimursuja (suomenkielisiä ja ulkkareita).

KY ry (Helsingin kauppatieteiden ylioppilaat ry) järjestää yhteistyössä opintotoimiston kanssa tutoroinnin, tutorien valinnan ja koulutuksen. Tutorina toimiminen uusille opiskelijoille on kylterien* keskuudessa niin suosittua, että joka vuosi suuri osa hakijoista joutuu pettymään hakuprosessin aikana. Tutoroinnista ei meidän koulussa saa palkkaa eikä opintopisteitä (eli noppia), toisin kuin monessa muussa koulussa, vaan tutorit ovat täysin vapaasta tahdostaan mukana.

Mursujen syksy alkaa viikko ennen luentojen alkua orientaatioviikolla. Tutorien työ alkaa jo aiemmin mm. tutorryhmän mursuja kontaktoimalla, jäänmurtajaisten järjestämisellä ja ensimmäisen viikon ohjelman suunnittelulla. Orientaatioviikko on aina niin mursuille kuin tutoreillekin ikimuistoinen ja palautumista vaativa rutistus. Ne parhaat kaverit saattavat löytyä jo orientaatioviikon aikana esimerkiksi omasta tutorryhmästä tai sitten vasta myöhemmin, mutta ensimmäinen viikko on parasta aikaa tutustua mahdollisimman moneen oman vuosikurssin opiskelijaan.

Tänä vuonna kokeiltiin ensimmäistä kertaa englanninkielisiä tutorryhmiä, joissa noin puolet mursuista on ulkomaalaisia ja puolet suomalaisia, jotka haluavat tutustua ulkkareihin tai käydä koulua englanniksi. Esimerkiksi tänä syksynä Kauppiksessa aloittanut ja nuorempana kielikylpyluokalla ollut kaverini valitsi tällaisen ryhmän. Kanditasolla aloittaa joka vuosi sekä koulun nuorimpia opiskelijoita, jotka tulevat suoraan lukiosta, että vanhempia lisäkouluttautujia.

Vaihtareita käy meidän koulussa ainakin kolmenlaisia: kandidaatin tutkielman suorittamaan tulleita, maisterin tutkielman suorittamaan tulleita ja vain puoli vuotta tai vuoden viipyviä vaihtareita. Tutkinnon suorittavat ulkkarit pitävät yleensä kouluamme haastavana ja panostavat paljon opiskeluihin, mutta lyhyen ajan vaihtarit keskittyvät lähinnä elämästä nauttimiseen. ;) Vaihtareihin pääsee tutustumaan parhaiten tutoroimalla tai liittymällä vaihtareille toimintaa järjestävään jaostoon KY-Subiin.

Tutorina saan onnistumisen fiiliksiä, kun vielä kuukausi orientaatioviikon jälkeenkin näen oman tutorryhmän mursut yhdessä lounaalla. Ja silloin, kun saan viestin yhdeltä mursultani, että hän on ilmoittanut koko tutorryhmän ja tutorinsa KY:n tapahtumaan. Tänään mursut saivat orientaatioviikolla tilaamansa dollarinvihreät haalarit ja heti torstaina on mahdollisuus pukea ne päälle, kun kylterit valloittavat kolmosen sporalinjan III-kierroksella, bongaa mut ja mun tutorryhmä!

 

* mursu=ensimmäisen vuoden opiskelija Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa

* kandimursu=kanditasolla aloittava mursu (:3=

* kylteri=KY:läinen=Helsingin kauppakorkeakoulun opiskelija, joka on opiskelijayhdistys KY:n jäsen

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Inka

Mulla on pääaine!

Moikka! Otsikosta voi jo hieman päätellä, mitä tämä blogikirjoitus tulee pitämään sisällään. ;) Sain nimittäin eilen (vihdoinkin!) tiedon...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Toinen periodi takana ja joululoman aika

Morjensta kaikille taas pitkästä aikaa! Nyt onkin jo toinen opiskeluperiodi saatu pakettiin ja onkin jo kauan odotetun joululoman aika! Ensi vuoden alusta onkin sitten tiedossa uusia kuvioita...

Lue lisää