Pitkän ja raskaan matkustamisen jälkeen uni maittoi kellon ympäri. Makoisahkon mikropuuron (jonka olin onnistunut ostamaan edellisyönä walmartista) jälkeen olin valmis tutustumaan tarkemmin ympäristööni mihin olin päätyny. Uusi asuntoni seuraavat 5kk oli pieni huone kymmenennessä kerroksessa, jonka jaan yhden nuoren amerikkalaisen pojan kanssa. Huoneessamme on kummallekkin seuraavat ”kiinteät” tavarat: sänky, lipasto, pöytä, tuoli ja vaatekaappi. Lisäksi huonetoverini oli tuonut oman television, jota saan käyttää tarvittaessa. Kokonaisuudessaan huone on siis kompakti paketti. Itse huoneisto on perinteinen dormi, jossa jaetaan muiden kerroksessa asuvien kanssa suihkut ja vessat. Keittiötä amerikkalaiseen kulttuuriin ei kuulu, joten ruoka tulee hankkia campuksella sijaitsevista ruokaloista (tästä lisää myöhemmin).

Tämän jälkeen seuraava tutkimisen aihe oli yliopiston campusalue. Eikun siis kartta käteen ja menoksi! Ensimmäiset havaintoni yliopistoalueesta olivat vihreä, paljon ihmisiä ja KUUMA! Miten voikaan olla näin kuuma?! Ei suomalainen ihminen ole tehty tätä varten.

Pienen tovin jälkeen selviydyin kansainvälisen toimiston ovelle ja siellä iloinen mieshenkilö toivotti minut tervetulleeksi. Samaan hengenvetoon sain myös kuulla, että uusien kansainvälisten opiskelijoiden orientaatio oli ollut aamulla, juuri silloin kun itse olin vetämässä vielä sikeitä. Just. Pienen tuumaustauon jälkeen huoneeseen ryntäsi muita kansainvälisiä opiskelijoita, joiden perään lyöttäydyin salamannopeasti. He auttoivat minut alkuun ja samalla sain nopean esittelyn campuksesta.

Päivälliseen mennessä olin saanut tunnukset campuksen wlaniin, opiskelijakortin ja käynyt uudestaan wallmartissa ostamassa puuttuvia tarvikkeita, joita en edellisyönä tajunnut kaikessa väsymyksessäni ostaa. Päivällisellä pääsimme vihdoin tutustumaan koulun ravintolaan. Samalla ero suomalaiseen kouluruokalakulttuuriin tuli selväksi kertaheitolla. Ruokaa saa ja pitää ottaa paljon. Toisin sanottuna, homma toimii buffettimenetelmällä, eli ruokaa saa niin paljon kuin haluaa ja aikaa ruokalassa voi viettää vaikka koko päivän. Ruokaa on tarjolla joka lähtöön ja mikäli tarjolla oleva pöperö ei miellytä, voi itse tilata pitsan, salaatin, tai wrapin, jonka ystävällinen ruokalahenkilökunta täyttää sinun valitsemillasi täytteillä. Tämän kaiken lisäksi juomavaihtoehdot ovat laajemmat kuin Suomessa. Tavallisen veden ja maidon lisäksi juomistarjonta on erillaisten limppareiden ja mehujen muodossa ja kahvi sisältyy tietenkin hintaan. Jälkiruoaksi pystyt ottamaan hedelmiä, erilaisia kakkuja, keksejä, tai jäätelöä. Nälkään täällä ei siis tule kuolemaan.

Samalla voisi olla hyvä puhua vähän kustannuksista. Kuten Ranskaan, myös Yhdysvaltoihin Oulun yliopisto tarjoaa stipendin, jonka arvo on 1100€. Tämä on tarkoitus käyttää lähinnä matka- ja asumiskustannuksiin. Noh, itsellänihän koko raha meni lentolippuihin, jotka maksoivat noin 1300€. Lentolippujen lisäksi jokaisen vaihto-opiskelijan tulee maksaa ISEP-maksu, jonka suuruus oli 2850€. Tämä maksu sisältää asumisen campuksen dormissa, sekä ruokailukortin koko vaihdon ajan. Ruokailukortti on ”rajaton”, joten ruokaa voi saada käytännössä koko ajan klo 6.00 ja 24.00 välisenä aikana. Suuriruokaisena henkilönä kyseinen diili kuullostaa enemmänkin kuin hyvältä. Samalla voi myös ajatella, että Suomen kamaralla pelkästään asumiseen kuluu 5kk aikana noin 2500€, mikäli vuokra on 500€/kk. Tietenkin täkäläistä dormiasumista ei voi verrata yksiössä asumiseen, jossa kokonainen asunto on omassa käytössä. Tämän vuoksi ruokalakortin arvo nouseekin arvoon arvaamattomaan, ja kuten jo aikaisemmin mainitsinkin, täällä ei ole keittiötä, jossa omien pöperöiden valmistaminen olisi mahdollista.

Näillä kuulumisilla kohti tulevaa syksyä!

Teemu

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää