Heti ensimmäisestä päivästä lähtien huomasin miten suomalaisen ja yhdysaltalaisen yliopiston campuselämät eroavat toisistaan. Suomessa ei itse asiassa voida edes puhua campuksesta, vaan kaikki toiminta yliopistolla tapahtuu yliopistorakennuksen sisällä. Joku voi tietenkin kommentoida, että onhan yliopistoilla tarjolla lähialueille asuntoloita yms rakennuksia, mutta ne eivät ole mitään verrattuna siihen miten hommat hoidetaan rapakon toisella puolella.

Yhdysvalloissa taasen campukset ovat rakennettu isolla rahalla ja niistä myös pidetään huolta. Esimerkiksi täällä, opetus- ja asuntolarakennuksia ympäröi kaunis puistokeskittymä, jonne on tehty suihkulähteitä ja kasvi-istutuksia. Viihtyisällä ja vihreällä campuksella onkin mukava tallustella luennolle, tai vaikka ihan muuten vaan ja nauttia amerikkalaisesta college elämästä. American pie-elokuvista tutut suuret campukset, jossa ihmiset istuvat nurmikoilla soittaen kitaraa yms. ovat siis totta ja meno sen mukaista! Itse olenkin erittäin ihastunut toimintaan ja samalla myös hieman surullinen siitä, ettei samanlaista toimintaa ole tarjolla meidän omalla yliopistollamme.

Muuten itse kaupunki, Huntington, on kovin pieni ja tekemistä ei paljoa ole. Keskusta-alue on campuksesta parin kilometrin päässä, josta löytyy pari ravintolaa, muutama baari ja elokuvateatteri. Kuitenkin campuksen tuntumassa olevat veljeskunta- ja sisarkuntatalot tarjoavat toimintaa viikonloppuisin bileiden puitteissa. Lisäksi itse campusalueelta löytyy vastarakennettu ja hieno urheiluhalli, jonne opiskelijat raahautuvat orjallisesti päivästä toiseen kompensoiden kouluruokalassa vetämiänsä buffettiateroitaan.

Shoppailemaan kaupungissa ei kuitenkaan pääse, mutta mikäli tällaista aktiivitettiia halajaa, joutuu ottamaan neljäpyöräisen alle ja ajamaan seuraavassa kylässä olevaan ostoskeskukseen, jossa pääsee eroon ainakin suuremmista kulutushimoista. Kuitenkin pienen vaivan päästä löytyy myös isompia outlet-keskittymiä ja näihin kokenut matkailija laittaakin ison huutomerkin perään! Outletteja pyörittää maassa useampi ketju, mutta itse olen tutustunut eritoteen ketjuun nimeltä Premium Outlets. Ketju tarjoaa himoshoppaajan parhaimmat merkit sekä parhaimmat hinnat.

Löytyy Hilfigeristä, Ralph Laureniin ja siinä samalla GUESS, Lacoste, Calvin Klain ynnä muut tutut merkit. Hintojen puolesta eurooppalainen ei voi kuin ihmetellä. Dollarin heikkouden lisäksi tarjolla on tuon tuosta alennusviikonloppuja, jolloin hinnat voivat pudota 30-50% listahinnoista, ja jotka ovat jo valmiiksi 25-30% halvempia, kuin itse kivijalkakaupoissa. Tämän lisäksi monet merkit ovat Euroopassa eri arvossa, mitä Yhdysvalloissa, joten hinta putoaa näin suomalaisen ostajan silmissä käsittämättömällä tavalla. Tästä esimerkkinä brändifarkut X, jotka voivat maksaa vain 1/5 osan siitä, mitä niistä joutuu maksamaan Stockmannin merkkiosastolla. Shoppauksen johdosta ongelmia alkaakin ilmenetä kotiinlähdön yhteydessä, kun kaikki uudet tavarat eivät enää mahdukkaan matkalaukkuihin.

Muuten matkustaminen täältä toisiin kaupunkeihin on hieman ongelmallista. Kaupungin lentokenttä on pienen matkan päässä, eikä lentolippujen hinnat keskeltä ei mitään ole kovinkaan halpoja. Ainut keino onkin vuokrata auto ja varata matkaa taivaltamiseen useampi tunti. Ja koska matkustaminen on erityisen lähellä sydäntä, seuraava blogikerta tulee kertomaan sitten enemmän itse matkustamisesta. Eli tästä kiinnostuvien ihmisten kannattaa olla seuraavalla viikolla hereillä ;).

Teemu

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää