On se matkustaminen vaan niin mukavaa puuhaa! Vaikka toistaiseksi taskussa on vain piskuinen Japani, Euroopan suurimmat maat ja nyt Yhdysvallat ja Kanada, olen saanut edes jonkinlaisen käsityksen siitä miten mieltä avartavaa matkustaminen on. Jokaisella matkalla oppii jotain uutta maan kulttuurista ja jos ei muuta, niin näkee ainakin mielenkiintoisia paikkoja.

Matkustaminen mielletään yleensä kovin kalliiksi puuhaksi, vaikkakin halpalentoyhtiöiden hintakilpailu on saanut suurimpien kaupunkien lippuhinnat hyvään laskuun. Nykyään Helsingistäkin pääsee Amerikkaan tai Aasiaan 500-600e meno-paluu hintaan sekä Eurooppaan 200-250e hintaan. Majoittumisen kustannukset jokainen voi yleensä mitoittaa omien varojensa mukaisesta ja tietenkin matka-ajasta riippuen. Kuitenkin jo 30-40e yöhintaan alkaa saamaan suomalaiseen tasoon riittäviä hotelleja. Hintavertailua Suomen tasoista: Helsingin keskustassa saa yhdestä yöstä maksaa 100e. Aika kallista?…Elämä on.

Kuten mainitsin viime blogissa, vaihtokaupunkini ei tarjoa paljoa ylimääräistä tekemistä ja kokemista campuksen ulkopuolella. Siispä orastava matkailija pakkaa taas jälleen kerran tavarat kassiin ja ottaa sunnaksi Pohjoinen. Seuraavaksi pieni päiväkirjamainen ote jokaisesta kaupungista, jossa olen ehtinyt kuljeskella sekä henkilökohtainen arvosana ja mielipide kannattaisiko kaupunkiin tutustua. Matkapäiväkirja on jaettu neljään blogiosioon, Reissumies 1, 2, 3 ja 4.

Toistaiseksi kokonaisia matkoja on kaksi: Cincinnati, OH ja toinen pitempi reissu Indianapolis, IN-Chicago, IL-Cleveland, OH-Niagara Falls, NY-Toronto,ON-Pittsburgh, PA.

Cincinnati, Ohio

Cincinnati sijaitsee Ohion osavaltiossa Huntingtonista 3 tunnin ajomatkan päässä. Koska kaupunki on lähin tarjolla olevista, (myös Columbus on lähellä) päätimme tehdä pienen viikonloppureissun kyseiseen kaupunkiin. Itse kaupunki ei tarjoa suurempia nähtävyyksiä tai kokemuksia, mutta oli erittäin virkistävä reissu kahden kuukauden koulussa opiskelun jälkeen. Majoituimme kaupungin kupeessa olevassa Ramanda hotellissa, joka ei ollut tasonsa puolesta hääppöinen, mutta hinnan puolesta sitäkin parempi. Majotuimme neljän hengen huoneeseen maksaen kahdesta yöstä 50$/hlö. Kaupungin keskusta on tästä hotellista kävelymatkan päässä, jossa tarjolla on ravintoloita ja iltarientoja. Lisäksi mikäli kaupunkiin sattuu saapumaan sopivana päivänä, tarjolla on myös NFL jenkkifutista Cincinnati Bengals ja amerikkalaista pesäpalloa Cincinnati Reds muodossa. Lisäksi musiikinystävien kannattaa tarkistaa mahdollisten bändien kiertueet, sillä ainakin SUM 41 näytti tekevän keikkaa myös täällä.

Kaupungin lähettyviltä löytyy myös suuri Premium Outlets keskus, josta himoshoppaaja voi löytää laadukkaita vaatemerkkejä Eurooppalaiseen hintatasoon nähden halvalla. Samalla Outleteissa on tarjolla alennuspäiviä, joten mikäli suunnitelmissa on löytää outlet-keskittymiä, kannattaa tarkistaa alennuspäivät netistä osoitteesta premiumoutlets.com. Pienenä lisävinkkina vielä: kannattaa kysyä outletin infopisteestä alennuskuponkeja eli ns. vouchereita, jolloin tarpeeksi ostaessa yhdestä liikkeestä saa vielä lisäalennuksen kaupan päälle.

Summaus: Ei erityinen nähtävyyksiltään, mutta Outletin vuoksi pientä plussaa.

Kaupungin arvosana: 7

Teemu

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää