Tulevissa blogeissa käydään kaupunki kaupungilta läpi jo edellä mainitun pidemmän reissun kohteet. Tällä kertaa vuorossa Indianapolis, Chicago ja Cleveland.

Indianapolis, Indiana

Ensimmäinen kohde oli Indianapolis, joka sijaitsee noin viiden tunnin ajomatkan päässä Huntingtonista. Kaupungista ennen mitään tietämättä koin positiivisen yllätyksen. Kooltaan kaupunki vastaa edeltäjäänsä Cincinnatia, mutta on paljon viihtyisämpi kokemus. Kaupunkia lävistää pieni joki, jonka varrella on erittäin mukava kävelleskellä ja samalla ihmetellä asuinrakennuksia, jotka muistuttavat kovasti Eurooppalaista serkkujaan. Herääkin kysymys, olenko Venetsiassa?

Muuten kaupunki on kuitenkin nähtävyyksiltään heikohko ja tarjoaa enimmäkseen vain maailmansodan aikaisia muistomerkkejä ja museon, jossa voi tutustua tarkemmin tapahtumien kulkuun. Indianapoliksesta löytyy lisäksi sekä pesäpalloa, että koripalloa, joten näistä kiinnostuvien kannattaa tutustua tarkemmin joukkueiden pelikalenteriin. Kaupunki on myös tunnettu Nascarista, joten tästä aiheesta kiinnostuvien kannattaa suunnata Indianapolis Motor Speedwaylle, jossa vauhtihirmuille on luvassa Nascar-radan lisäksi, Hall of Fame ja vanha F1-rata. Lisäksi radoille pääsee kiertämään busseilla, mikäli tällainen toiminta kiinostaa, lipun hinta oli 5$.

Majoituimme keskustasta kävelymatkan päässä olevassa La Quita hotellissa, jossa yön hinta per hlö oli noin 20€. Tasoltaa hotelli oli keskitasoa ja hinta sisälsi aamupalan.

Summaus: Viihtyistä keskikokoinen kaupunki, ei erityisiä ”must see” nähtävyyksiä.

Kaupungin arvosana: 8-

Chicago, Illianois

Chicago on Batman elokuvista tuttu kaupunki, missä pilvenpiirtäjät kilpailevat keskenään. Aikaisemmat mielikuvat kaupunkia kohtaan olivat jälleen kerran pantava syrjään, sillä se tarjosi erittäin positiivisen kokemuksen. Tällä kertaa nähtävyyksiä riitti niitä halaville ja kaupunkia kiertävät hop-in-hop-out bussit tarjosivat helpon tavan saada kokonaiskuvan kaupungista sekä yksinkertaisimman tavan liikkua nähtävyyksistä toisiin. Kävimme mm. John Hancock tornissa, joka on korkeudeltaan noin 340m ja tarjoaa hulppeat näkymät yli kaupungin. Lisäksi satuimme sopivasti jouluavajaisiin, jolloin kaupungin ostoskatu suljettiin illaksi moottoriliikenteeltä paraatin ajaksi. Olikin erittäin mielenkiitoista fiilistellä tunnelmaa miljoonan muun silmäparin kanssa ja samalla katsahtaa hienoja ohilipuvia paraatikulkuneuvoja.

Majoituimme tällä kertaa aivan ydinkeskustaan Rafaello nimiseen hotelliin, joka näytti olevan ainakin asiakaskunnaltaan korkeampaa keskitasoa. Hinnaltaan hotelli oli kuitenkin vain 37€/hlö yö, joten hintalaatusuhde oli paremmin kuin kohdillaan. Tutuistuimme myös täkäläiseen yökulttuuriin ja kävimme mm. Blue Chicago clubilla kuuntelemassa live jazzia, joka oli näin ensikertalaiselle erittäin huikea kokemus. Lisäksi kaupungin ostoskatu tarjoaa vaativammallekkin shoppaajalle ne laadukkaimmat merkit sekä myös Cheescake factoryn, josta asiakas voi poistaa makoisia juustokakkuja makeanhimon yllättäessä.

Hintataso Chicagossa on kuitenkin korkealla ja esimerkiksi savuketuotteita käyttävien ihmisten kannattaakin poistaa kyseisiä tuotteita muualta ennen kaupunkiin saapumista. Yleisesti ottaen nautintoaineista saakin pulittaan tuplasti siitä, mitä ne olisi esimerkiksi Länsi-Virginiassa, jossa siis vaihtokoulumme sijaitsee. Tarkempi sniiduilija pystyy kuitenkin löytämään halvempia ratkaisuja ruoan suhteen, joten hintojen puolesta Chicagoa ei kannata jättää välistä. Hyvänä vinkkinä matkailijoille, mikäli Aasialainen ruoka vain maistuu, sitä yleensä saa kohtuu halvalla myös isoissakin kaupungeissa.

Summaus: Paljon nähtävyyksiä ja mielenkiintoinen yöelämä. Kannattaakin siis käydä itse kokemassa.

Kaupungin arvosana: 9

Cleveland, Ohio

Kaupunki oli pakollinen kohde Chicagon ja Toronton välillä, koska pelkästään Chicagosta Clevelandiin matkaa oli 6h ilman pysähtymisiä. Lisäksi ajomatka Clevelandista Torontoon on yhtä soittoa noin 5 tuntia. Kaupunki ei erityisemmin tarjonnut mitään erikoista, joka meillä oli myös alunperinkin tiedossa ennen matkaan lähtemistä. Vietimme yön hieman kyseenalaisessa hotellissa nimeltään University Hotels&Suite. Hintaan nähden taso oli kuitenkin odotettava, sitä ei ollut. Yöstä taisimme maksaa noin 18€ per hlö. Kuitenkin koimme, että on parempi nukkua hyvin ja edetä rauhallisesti, sillä 11 päivän reissu on itsessään jo niin raskas, ettei liian pitkien ajomatkojen suorittaminen ollut tarpeen.

Summaus: En suosittele, eikä suosittele kukaan muukaan.

Kaupungin arvosana: 5

Seuraavaan kertaan!

Teemu

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää