Tässä blogissa luvassa seuraavat kohteet: Niagara Falls ja Toronto.

Niagara Falls, New York/Ontario

Yhdysvaltojen ja Kanadan rajalla sijaitsevat Niagaran putoukset ovat varmasti yksi nähtävyyksistä, jotka ihmisen tulee nähdä maailmassa. Tai näin ainakin väitetään. Retkikuntamme kävi katsahtamassa putoukset kummaltakin puolen rajaa, joka oli erittäin hyvä päätös. Yhdysvaltain puolelta kun ei tahdo nähdä yhtikäs mitään! Kanadan puoli taasen tarjoaa paremmat näkymät ja kuvausmahdollisuudet. Tosin jokseenkin vaikeuksia kuvaukseen tuottaa vesihöyry, joka nousee putouksesta. Vinkkinä kannattaakin ottaa mukaan takkia, tai muuta parempaa vaatetusta, sillä kastumisen vaara putouksilla on suuri :).

Summaus: Ok kokemus, mutta ei todellakaan ”must see”.

Toronto, Ontario, Kanada

”Oh Kanada”, vai mitenkä se laulu menikään? Kanadan New Yorkiksi nimitetty Toronto on kaupunki, jossa isot ja mahtavat pankit pyörittävät rahaa sen kuin kerkeävätä. Siis täydellinen paikka ekonomille!

Kaupunki on kooltaan Kanadan suurimpia metropoleja. Tunnelmaltaan Toronto on kuitenkin miellyttävämpi kokemus verrattaessa esimerkiksi muihin isoihin kaupunkeihin kuten, Tokio, Lontoo, tai Pariisi. Syynä tähän voi olla se, ettei Toronto ole varsinaisesti turistikaupunki, jolloin paikalliset ihmiset ovat ystävällisempiä satunnaisille matkailijoille. Yövyimme Knights Inn nimisessä hotellissa, joka maksoi yöltä 24€/hlö ja oli tasoltaan ihan ok. Sijainniltaan hotelli oli hieman sivussa ydinkeskustassa, mutta kuitekin kävelymatkan päässä.

Nähtävyyksien osalta kaupunki tarjoaa muutaman museon ja näköalatornin, josta kaupungin menoa pääsee seuraamaan noin 350m korkeudesta. Ydinkeskusta tarjoaa ne perinteiset vaatemerkkiliikkeet sekä ison ostoskeskuksen, josta voi löytää mm. Searsin. Kaupungin satamasta on mahdollisuus vuokrata luistimet ja luistella tekojäällä ja nauttia samalla korkeista pilvenpiirtäjistä. Lisäksi satamasta pääsee pienellä lautalla lähimpään suurien järvien saarella, jossa päivän voi viettää rauhallisessa puistomaisemassa kävellen ja ihailla samalla kaupunkia kauempaa.

Iltaelämän puolesta Torontoon kannattaisi paukkia viikonlopun aikaan. Ainakin mitä mainoksiin on uskominen. Ja miksi emme uskoisi? Kuitenkin meidän tapauksessamme olimme Torontossa vain tiistain, keskiviikon ja torstain, joten iltaelämään joutui tutustumaan siis keskellä viikkoa. Kuitenkaan tämä ei yleensä ole juurikaan ongelma isoissa kaupungeissa, joten onnistuimme pienen google-etsinnän jälkeen löytämään suositun yökerhon (nimi: Night Club), joka oli auki keskiviikkona. Meno clubilla oli hyvä, vaikka itsessään paikka ei ollut erityisen iso. Tämä ei kuitenkaan menoa haitannut ja henkilökohtaisesti voinkin todeta, että vietin yhden elämäni parhaista baari-illoista.

Hintatason puolesta Toronto on Chicagon tasoa. Lisäksi Kanadan dollari on suurin piirtein samoissa hinnoissa euroon nähden mitä jenkkien dollarikin. Lisävinkkinä Yhdysvalloista Kanadaan tulijoille, vaikka rahayksikkö vaihtuukin rajalla, ei rahanvaihtoon ole tarvetta. Ainakin meidän kohdallamme onnistuimme maksamaan luottokorteilla tarvittavat ostokset ja jos halusimme käyttää käteistä, jokaisessa liikkeessä oli mahdollista maksaa myös Yhdysvaltojen dollareilla. Kannattaa pitää myös muistissa, että Kanadassa käytetään samaa tapaa hinnoittelussa, eli hinnat eivät sisällä verotettavaa osuutta, joten ilmoitettu hinta nousee ostosta maksaessa. Näin myös siis Yhdysvalloissa.

Summaus: Toronto ei ole turistikaupunki, mutta ehkä juuri siitä syystä näkemisen arvoinen paikka. Suosittelen lämpimästi tutustumaan yöelämään, mikäli tällainen toiminta kiinnostaa! Ainoana miinuspuolena voidaan mainita NHL:n peruuntuminen, joten kovana kiekkofanina en päässyt seuraamaan sinisen vaahteralehden otteita :(.

Kaupungin arvosana: kokonaisuudessaan 8+ (yöelämä 9½).

Teemu

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää