Viimeisenä kohteena on, ei enempää eikä vähempää, Pittsburg! Lisäksi tarjolla on myös yhteenveto matkasta.

Pittsburgh, Pennsylvania

Matkamme viimeinen kohde oli Pittsburgh, joka sattui olemaan matkan varrella takaisin kotiin. Kaupunki on kooltaan vaatimattoman kokoinen, eikä turistin näkökulmasta tarjoa paljon ihmeellistä puuhaa. Pittsburgh on lähinnä tunnettu urheilunpuolesta, koska kaupunkista löytyy sekä NHL ja NFL joukkueet. Valitettavasti emme kuitenkaan päässeet todistamaan kummankaan joukkueen otteita, sillä kuten kaikki tietävät, NHL:ssä on meneillään työsulku ja kylän NFL joukkue pelasin tuona viikonloppuna vieraspelin.

Pittsburgin kaupunki voidaan jakaa kahteen osaa, ydinkeskustaan ja joen toisella puolella olevaan asutusalueeseen. Päivisin ihmiset liikehtivät kaupungin keskustan puolella, mutta yön koittaessa varsinkin nuoret ihmiset siirtyvät toiselle puolelle jokea. Yöelämältään kaupunki onkin varsin vilkas. Pienen etsinnän jälkeen joen toiselta puolelta voi nimittäin löytää pitkähkön baarikadun, jossa baareja ja yökerhoja on vierivieressä. Ihmiset virtaavat kaduilla ja meno on sen mukaista.

Majoituksen puolesta yövyimme Double Tree Hiltonissa, joka oli nimestäkin päätellen kallein hotellimme. Yöhinta kuitenkin oli vain 34€/hlö, joten mihinkään suuriin tuhlailuihin emme sortuneet. Laatunsa puolesta hotelli oli todella hyvä ja se tarjosi lisäksi mm. uima-altaan asiakkailleen.

Yhteenveto

Kokonaisuudessaan matka oli erittäin onnistunut. Jollain ihmeellisellä tuurilla onnistuimme aina ajoittamaan itsemme oikeaan paikkaan oikeaan aikaan. Oli kyseessä sitten lautta Toronton saarelle, tai bussi Chicagon keskustassa, ylimääräisille odotuksille ei aikaa tarvinnut paljoa tuhlata. Lisäksi onnistuimme löytämään myös erittäin hyviä ruokapaikkoja, joissa jonottaminen ei tuottanut ongelmia.

Matkakumppaneina reissulla minulla oli itävaltalainen, hollantilainen ja ranskalainen, jotka tarjosivat miellyttävän matkaseuran. Lisäksi vältyimme suurimmilta kulttuurisilta näkemyseroilta ja yhteiselomme reilut 1.5 viikkoa sujuikin likipitäen täydellisesti. Reissulle vuokrasimme auton koulumme läheltä sijaitsevasta vuokrausliikkeestä, ja maksoimme 12 päivästä noin 1000$. Hinta ei siis sinänsä ole neljälle jaettuna paljoa, verrattuna mahdollisiin lentolippuihin sekä siihen, että autoilun ansiosta maisemaa näkee paljon enemmän. Hotelleista maksoimme noin 290€ per hlö, joten keskimääräinen yöhinta jäi alle 30€.

Nyt palattua jälleen arkeen harmaaseen itse Yhdysvaltain matkaa on jäljellä enää 3 kokonaista viikkoa. Tämän jälkeen kylmä ja luminen Suomi saa poikansa takaisin. Saa nähdä mitä sitä vielä viimeisinä viikkoina oikeen keksii :).

Teemu

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää