Tämänkertainen blogi summaa viimeisten 4kk tapahtumat vaihtoajalta ja tarjoaa myös pienen otteen tulevasta.

Pitkin vaihtoa olen epäillyt vaihtokohteeni ja reissuni onnistumista. Kuten aikaisemminkin jo mainitsin, Huntington ei kaupunkina tarjoa paljon ihmeellistä kokemista. Itse campus on erittäin miellyttävä alue, mutta sekään ei tarjoa tekemistä loppuun asti. Erityisesti tämä tuli huomattua reissun jälkeisellä viikolla, jolloin tuntui, että aika olisi pysähtynyt. Samaan aikaan olen ollut yhteydessä eri osavaltioissa oleviin muihin kouluni vaihtoon lähteneihin ja tehnyt vertailua siitä, mitä he ovat kokeneet ja saaneet aikaan. Välillä onkin tuntunut siltä, että parempia vaihtoehtoja olisi ollut tarjolla.

Ihmismieli on kuitenkin ihmeellinen ja myös tällä kertaa olen joutunut yllättymään sen vaihtelevasta asenteesta. Kuten Ranskassa, myös täällä lähdön hetkellä kaikki asiat muuttuvat positiivisiksi, eikä mitkään pienet asiat harmita enää, jotka vaihdon alussa saattoivat tuntua ylitsepääsemättömiltä. Tätä ilmiötä kutsutaan ns. graduation goggles. Tällöin huomaakin, että on ihan vahingossa ystävystynyt ihmisten kanssa juuri sen verran hyvin, että tulee ikävöimään heitä tulevaisuudessa. Ihmisiä, joita tuskin tulee enää koskaan näkemään, mutta joiden kanssa vietit 24h vuorokaudessa viimeisten 4 kk ajan.

Vaikka olenkin epäillyt itse vaihtokohdetta pitkin syksyä uskon, että tämä oli henkilökohtaisesti paras paikka, jonne olisin voinut päätyä Yhdysvalloissa. Mikäli Ranskasta tuttu elämäntyyli olisi jatkunut myös täällä, en olisi pystynyt saavuttamaan omia henkilökohtaisia tavoitteitani, vaan olisi kokenut mitä todennäköisemmin jotain aivan muuta. Koska vaihtokohde oli periaatteessa keskellä ei mitään ja jonne monet vaihto-opiskelijat eivät löydä, oli se täten minulle aivan oikea paikka. Pääsin täällä tutustumaan Amerikkalaisiin ihmisiin, kulttuurin sekä saamaan tilaa omille ajatuksilleni, jotka olivat ennen vaihtoon lähtöä enemmän kuin sekaisin. Nyt kuluneen syksyn jälkeen tuntuukin siltä, että asiat ovat kirkastuneet ainakin osittain ja seuraava askel on selkeämpänä kuin koskaan aikaisemmin.

Joten mitä voinkaan summata tämän kertaisesta vaihdostani? Kuten jo edellisissä matkablogeissani mainitsin, matkustaminen on se ainut tapa oppia tuntemaa mitä ympärillä tapahtuu. Maailma on erittäin mielenkiintoinen paikka ja eri maiden ja kulttuurien ihmiset rikastuttavat omaa elämää käsittämättömällä tavalla. Esimerkiksi tämän reissun jälkeen tiedän, että mikäli minulla on koskaan tarvetta tulla takaisin Yhdysvaltoihin, on minulla useita kontakteja joihin voin ottaa yhteyttä. Lisäksi pystyin kasvattamaan myös Eurooppalaista ystäväverkostoa sekä sain jopa pari tuttua Aasian puolelta.

Tämän kaiken lisäksi sain myös toteuttaa yhden lapsuudenunelmistani, eli päästä opiskelemaan Yhdysvaltoihin ja kokea sen ”oikean” college-elämän. Voiko mikään olla parempaa? Toteuttaa unelmia. Tämänkin reissun jälkeen pystyn edelleen toistamaan samaa vanhaa mantra: ”Lähtekää ja matkustelkaa!”. Vaihtoon lähteminen on yksi helpoimmista ja halvimmista tavoista yliopisto-opiskelun aikana päästä vaihtamaan maisemaa. Tämä sen syystä, että yliopistot yleensä maksavat lentoliput ja KELA hoitaa asumiskulut. Lisäksi matkalla tapaa muita samanhenkisiä opiskelijoita, jotka haluavat sinun tavoin tutustua muihin ihmisiin. Kaiken lisäksi saat arvokasta kansainvälistä kokemusta tulevaisuuden varalle sekä mahdollisuuden kohentaa kielitaitojasi.

Lopetetaan siis vaiheilu ja lähdetään toteuttamaan unelmia!

Teemu

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää