Osa kauppatieteelliseen pyrkijöistä harkitsee myös pyrkimistä ammattikorkeakouluun lukemaan liiketaloutta. Kannattaa muistaa, että kahteen paikkaan pyrkiminen ei tuplaa mahdollisuuksiasi, vaan pahimmillaan puolittaa ne, jos et pysty panostamaan kunnolla kumpaakaan pääsykokeeseen. Jos kuitenkin mietit kauppatieteellisen lisäksi amk:ta niin kannattaa katsoa alla oleva videoinfo liiketalouden pyrkijöille:

Ammattikorkeakoulun liiketalouden pääsykoeinfo 2013

Tässä pääsykoeinfossa puhutaan kevään 2013 hausta, sen aikatauluista ja yleisesti siitä millainen pääsykoe on, mitä pyrkiminen vaatii ja millaiset valmennuskurssit Valmennuskeskuksella on pyrkijöille tarjolla.

Päivämäärät

Kevään haku on 4.3.-3.4. ja se tehdään osoitteessa https://opintopolku.fi/wp/fi/. On tärkeää muistaa, että hakuaika ei jousta eli hakemus pitää jättää 3.4.2013 mennessä tai sinua ei tulla kutsumaan pääsykokeisiin lainkaan.

Ennakkomateriaali julkaistaan netissä arviolta 15.4.2013. Yleensä ennakkoaineisto julkaistaan toukokuun alussa. Hakuja on kahdenlaisia: nuorten haku ja aikuisten haku. Ero näiden välillä on se, että aikuisopiskelu on iltapainoitteista ja tarkoitettu työssäkäyville, kun taas nuorten haussa opiskelu on päiväpainotteinen.Nuorten valintakoe pidetään 5.6.2013 klo 12 ja aikuisten koe puolestaan jo 22.5.2013.

Valmennuskeskuksen valmennuskurssi valmentaa ensisijaisesti nuorten hakuun. Jos aineisto on molemmissa hauissa sama, niin valmennuskurssi toimii luonnollisesti myös aikuisten haussa hakeville.

Ennakkomateriaali

Valmennuskurssi rakentuu ennakkomateriaalin harjoittelun sekä matematiikan matemaattis-loogisen päättelyn harjoittelun ympärille. Ennakkomateriaalit toimivat ikään kuin ammattikorkeakoulun liiketalouden pääsykoekirjallisuutena. Ne voivat koostua esimerkiksi vuosikertomuksista, tieteellisistä tutkimuksista ja raporteista. Yksi aineistoista on aina englanniksi. Huomaathan, että ennakko-aineisto ei saa olla itse valintakokeessa mukana.

Valintakoe

Valintakoe koostuu kolmesta osiosta:

 1. Haastattelu tai kirjoitelma (max 10 pistettä)
 2. Ennakkoaineistoon perustuvat monivalintatehtävät (max 15 pistettä)
 3. Matemaattis-loogista ajattelua mittaava osa (max 10 pistettä)

Se tuleeko ensimmäisessä osiossa vastaan haastattelu vai kirjoitelma riippuu siitä missä koulussa valintakokeesi suoritat. Jokainen koulu voi siis itse päättää kumman vaihtoehdon haluaa valita. Molempiin vaihtoehtoihin saa valmennuskurssilta valmennusta.

Toisessa osiossa on viime vuosina käytetty paljon oikein ja väärin-kysymyksiä. Myös näitä harjoitellaan valmennuskurssilla.

Kolmas osio koostuu erilaisista päättelytehtävistä, todennäköisyyksistä ja tilastomatemaattisista tehtävistä. Vaikka kokisi, että oma matematiikan taito on heikko tai lukiossa on lukenut lyhyen matematiikan, niin tästä osiosta ei kannata ottaa liikaa stressiä. Valmennuskurssilla käydään niin paljon harjoituksia läpi, että pääset pääsykokeeseen varmasti hyvin valmistautuneena.

Pisteet

Liiketaloudessa on ainoastaan yksi pistekiintiö. Kevään haussa pisteitä on jaossa yhteensä 100 ja niiden painotus jakautuu seuraavasti:

 • Koulumenestys 55 pistettä
 • Valintakoe 35 pistettä
 • Ensimmäinen hakutoive 5 pistettä
 • Työkokemus 5 pistettä

Pyrkimisessä ratkaisevaa on se, että tehdään oikeita asioita ja että niitä tehdään tarpeeksi.

Valmennuskurssit

Valmennuskeskus haluaa auttaa sinua pääsemään sisään haluamaasi kouluun ja meidän palvelumme avuksesi ovat valmennuskurssit. AMK Liiketalouden osalta valittavanasi on kaksi kurssivaihtoehtoa:

 • AMK Liiketalous peruskurssi
  • Pitää sisällään 5 luentokertaa (3 ennakkoaineistosta ja 2 matematiikkaa)
  • Päivä klo 9-13 & Ilta 17-21
 • AMK Liiketalous Koti
  • Sama kurssi, mutta seuraat kurssia suorana tai jälkilähetyksenä videolta

Kurssit järjestetään vain Helsingissä. Lähiopetuksessa voit osallistua joko aamu- tai iltakurssille. Iltakurssit videoidaan ja näitä videoita voit hyödynnetään AMK Liiketalous koti-kurssilla. Myös kaikki peruskurssille osallistuvat saavat videot käyttöönsä.

Miksi valmennuskurssille kannattaa osallistua?

Alla neljä syytä, miksi valmennuskurssille osallistuminen kannattaa:

 1. Asiantunteva opetus
  1. Ennakkoaineisto
  2. Matematiikka
 2. Kaikki opetus videoidaan
  1. Kotikurssiin voi osallistua mistäpäin maailmaa tahansa
  2. Voit katsoa videot myös jälkikäteen
 3. Kysymismahdollisuus
  1. Sähköinen oppimisympäristö
 4. Materiaalit
  1. Luentomateriaalit ennakkoaineistosta
  2. Matematiikan tehtäviä
  3. Tehtäviä ennakkoaineistosta
  4. Itsenäisesti tehtävä loppukoe mallivastauksineen

Nähdään Valmennuskeskuksen valmennuskurssilla!

Muita blogipostauksia

 • Kauppatiede
 • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
 • Kauppatiede
 • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
 • Kauppatiede
 • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää