Yhteishaku yliopistoihin on käynnissä vielä pari viikkoa, 3.4. klo 16.15 asti, osoitteessa yliopistohaku.fi. Kauppatieteellisen alan yhteisvalinnasta saa kaiken tiedon osoitteessa kauppatieteet.fi.

Monille aiheuttaa päänvaivaa kauppatieteellisessä yhteishaussa kolmen hakukohteen valinta. Minkä laitan ensisijaiseksi hakukohteeksi? Ensisijaisuuspisteillä voi pelata jonkin verran lisäpisteitä suosikkikohteeseensa. Kannattaa kuitenkin järkeillä vähän viime vuosien pisterajojen perusteella. Jos laitat ensimmäiseksi Lappeenrannan teknillisen yliopiston ja toiseksi Aalto-yliopiston, mutta pisteesi eivät riitä ensisijaiseen kohteeseesi, niin tuskin ne riittävät tässä tapauksessa toissijaiseenkaan. Jos pisteesi taas riittäisivät kumpaankin kohteeseen, pääset ensisijaiseen valintaasi, etkä voi enää sitä muuttaa. Tietenkään paikkaa ei tarvitse ottaa vastaan.

Vaikka päätöksesi olisi vaikea, älä jätä hakua viime tippaan. Viime vuonna moni haki vasta viimeisenä päivänä ja koko sivusto kaatui ennen hakuajan umpeutumista.

Jos haluat kuulla lisää eri yliopistovaihtoehdoista tai opiskelusta yleensä, suosittelen todellakin tsekkaamaan Kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan Facebook-sivun, joka esittelee lähes päivittäin opiskelijoiden tarinoita, opiskelijakaupunkeja ja opiskelumahdollisuuksia eri hakukohteissa.

Pääsin itsekin miettimään yliopistovalintaani uudelleen, kun vastasin Dream Job –tutkimukseen, jossa kysyttiin yliopisto-opiskelijoilta, millainen on ihannetyönantaja. Aivan lopuksi opiskelijat saivat vielä vastata muutamaan kysymykseen liittyen yliopistoonsa ja sen valintaan: Minkä yliopiston valitsisit jos nyt saisit vaihtaa? Ja: Millä perusteella valinta on tehty tai uusi valinta tehtäisiin? Vaihtoehdot olivat seuraavat:

Itselleni Aalto-yliopistoon (silloin vielä Helsingin kauppakorkeakoulu -nimellä) ensisijaisesti hakeminen, tai sinne meneminen (asenne kuntoon!), oli itsestään selvä päätös. Jouduin kyselyyn vastatessani ensimmäistä kertaa pohtimaan, mitä perusteita päätöksen taustalla on ollut. Ehkä halusin espoolaisvuosieni jälkeen jo takaisin Helsinkiin. Kunnianhimoisesti halusin tietenkin parhaaseen, tai siis arvostetuimpaan, kauppakorkeakouluun. Myös poikaystävän opiskelut Helsingissä vaikuttivat varmasti, vaikka en olisi sitä myöntänytkään. Myös Kauppiksen yhteisöllisyyden, perinteiden ja opiskelijakulttuurin takaava KY kiinnosti kaikkine mahdollisuuksineen. Jos nyt saisi vaihtaa, niin en vaihtaisi: Uusi valinta tehtäisiin maailman parhaan opiskelijaelämän perusteella.

 

Mitkä sinun prioriteettisi ovat? Mitkä yllä olevista vaihtoehdoista vaikuttavat omaan valintaasi?

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Inka

Mulla on pääaine!

Moikka! Otsikosta voi jo hieman päätellä, mitä tämä blogikirjoitus tulee pitämään sisällään. ;) Sain nimittäin eilen (vihdoinkin!) tiedon...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Toinen periodi takana ja joululoman aika

Morjensta kaikille taas pitkästä aikaa! Nyt onkin jo toinen opiskeluperiodi saatu pakettiin ja onkin jo kauan odotetun joululoman aika! Ensi vuoden alusta onkin sitten tiedossa uusia kuvioita...

Lue lisää