Mikään ei motivoi paremmin kun oman edistyksen havaitseminen! Siksi yksi parhaista valmennuskurssin elementeistä onkin harjoituspääsykokeet, joissa näet oman oppimiskäyräsi sekä voit verrata tietämystäsi kurssikavereihin. Ensimmäiset kauppatieteiden harjoituspääsykokeet siintävät jo lähitulevaisuudessa, joten siksi onkin hyvä tietää mitä on tulossa!

Harjoituspääsykoe 1/5 on pitkälti vastaustekniikan harjoittelua ja ajankäytön suunnittelua. Onkin todella tärkeää oppia hahmottamaan pääsykoekokonaisuus ja siihen vaadittavat tekniikat. Neljä tuntia on riittävä aika 40 monivalintatehtävät selättämiseen, mutta sitä ei kuitenkaan jää turhaan haaveiluun tai laskimella leikkimiseen. Kannattaa opetella jo harjoituspääsykokeissa reipas ja tehokas työskentelytapa – aikaa pitää jäädä myös tehtävien tarkistamiseen!

Ensimmäisessä harjoituspääsykokeessa kaikki kokonaisuudet eivät välttämättä ole vielä täysin hallussa, joten on turha säikähtää outoja termejä ja laskutoimituksia. Olisi kuitenkin hyvä jos kirjat olisi edes silmäillyt läpi ennen ensimmäistä koitosta, joten tuntemattomia asiakokonaisuuksia ei ainakaan ilmaantuisi. Muutenkin on hyvä pysyä luento-opetuksen tahdissa ja välttää loppukevään kiire.

Toinen ja kolmas harjoituspääsykoe mittaa jo osaamista ja silloin monet vertaavatkin tuloksiaan kurssikumppaneihin. Ei kuitenkaan kannata ottaa turhaa stressiä ja painetta muiden suorituksista, koska aikaa on vielä runsaasti jäljellä. Silti on todella motivoivaa huomata oma menestyksensä ja ylittää itsensä jokaisessa kokeessa. Kurssigraafeista voit tarkasti nähdä oman menestyksesi verrattuna koko Suomen Valmennuskeskuksen kauppiskokelaisiin. Kun huomaat päässeesi top5:seen, voit olla todella ylpeä itsestäsi!

Onko pääsykoemenestys aina nousujohteista vai voiko se mennä jopa toisin päin? Tämä on todella yksilöllistä eikä siihen ole oikeaa vastausta. Todennäköisesti menestys kohoaa ylöspäin pikkuhiljaa tai reilusti – mutta poikkeuksiakin löytyy. Yhdellä kaverillani pisteet laskivat tasaista tahtia, mutta hän lunasti silti itselleen paikan Turun kauppakorkeakoulusta. Itselläni kaikki muut harjoituspääsykokeet menivät loistavasti, mutta viimeinen oli pohjanoteeraus. Otin sen todella raskaasti ja mietin missä meni vikaan. Onneksi tajusin pian keskittyä olennaiseen: varsinainen pääsykoe oli kuitenkin vasta edessä. Ja onneksi sain tsempattua siinä vielä paremmin kuin missään harjoituspääsykokeessa, se on kuitenkin tärkeintä! :) Jotta pääsykokeissa olisi itsevarma fiilis, kannattaa asettaa itselleen välitavoitteita harjoituspääsykokeissa ja pyrkiä oman tuloksen jatkuvaan parantamiseen.

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää