Hyvää vapunjälkeistä elämää! Luku-urakka on edennyt jo yli puolenvälin myös vuoden ylioppilailla. Omasta mielestäni toukokuu on koko lukuprosessin tärkeintä aikaa: asiat ovat hyvin hallussa, mutta tsemppaamiselle on vielä runsaasti aikaa. Tässä vaiheessa kirjojen sisällön tulisi olla melko tuttua tavaraa, toki uutta opittavaa riittää varmasti vielä kaikilla.

Nyt jokainen on varmasti jo oppinut itselleen parhaimmat käytännöt: Luenko aamuisin vai olenko pirteämpi illalla? Onko paras paikka lukea olohuoneen sohva vai kirjasto? Mitkä ovat vahvuuteni ja heikkouteni? Missä minun on vielä kehityttävä? Alkukankeuden jälkeen kaikki ovat myös varmasti löytäneet parhaat lukutekniikat ja –rytmit.

Toivottavasti kävit tekemässä ensimmäisen harjoituspääsykokeen paikan päällä ja tutustuit tilanteeseen. Ensimmäisen harjoituspääsykokeen Suomen keskiarvo oli 14,5 hujakoilla. Asiat olivat monella hyvin hallussa – mutta hajonta todella suurta. Matikan osio jäi monella tyhjäksi tai vastaus löytyi muutamaan kysymykseen. Matikkaa siis kannattaa vielä kerrata paljon!

Olen kuullut kevään aikana useaan otteeseen kysymyksen: Onko hyvä idea unohtaa matikan osa-alue kokonaan ja keskittyä muihin kirjoihin jos matikka tuntuu haastavalta ( ja se vastaa vain 7 pistettä kokeesta)? Tähän en halua antaa kenellekään mitään suositusta, päätös on omissa käsissä. Kannustaisin kuitenkin perehtymään lukion matikan kirjoihin ja käymään ahkerasti luennoilla, koska asia on oikeasti paljon helpompaa kuin mitä kryptinen Taloustieteiden kvantitatiiviset menetelmät antaa ymmärtää. Jokainen piste on pääsykokeessa merkittävä, joten yhden kokonaisen osa-alueen skippaaminen saattaa osoittautua kohtalokkaaksi.

Toinen harjoituspääsykoe 1:n opetus: mieti milloin kannattaa lähetä arvailemaan ja milloin pelata varman päälle. Harjoituspääsykokeissa on ihan fiksua välillä mennä arvaamisen puolelle, varsinkin jos tilanne on sellainen että neljästä vastausvaihtoehdosta voi varmasti eliminoida kaksi. Virheistä myös oppii parhaiten ja kaikki kömmähdykset ja uskaliaat arvaukset kannattaa kokea harjoituspääsykokeiden aikana. Oikeassa tulikokeessa jokaisen -0,5 pisteen rokotus tuntuu, joten siellä kannattaa miettiä todella tarkasti mihin vastaa.

Seuraava HP on ensi viikolla: toivottavasti kaikki ovat muistaneet käydä läpi ensimmäisen kokeen virheet ja tulla parantamaan tulostaan uuteen kokeeseen! :)

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää