Pääsykokeeseen on reilu pari viikkoa jäljellä – eli voiton puolella ollaan! Tässä kirjoituksessa muutamia vinkkejä viimeisten viikkojen opiskeluun ja henkiseen valmistautumiseen koetilannetta varten. Vielä ehtii oppia paljon uusia asioita ja kerrata opittua. Muutama harjoituspääsykoekin on vielä jäljellä, missä voit testata omaa osaamista ja löytää kehittämiskohteita.

Viimeinen viikko kannattaa pyhittää kertaukselle. Jos joku yksittäinen asia ei millään meinaa avautua, niin älä turhaa uhraa sille kaikkea energiaasi. Keskity siihen mitä osaat ja ole itsevarma omista taidoistasi. Hyviä kertaustapoja on esim. sisällysluettelon läpikäyminen ja otsikoiden takana olevien asioiden selittäminen itselle. Selaa kirjoja läpi ja mieti, miten oppimasi asiat linkittyvät toisiinsa. Kannattaa myös käydä läpi omia muistiinpanoja ja alleviivauksia. On virkistävää huomata, että asiat jotka ennen tuntuivat haastavilta tai jopa täysin mahdottomilta on nyt helppo ymmärtää.

Viimeisellä viikolla kannattaa lukutunteja  vähentää itselleen sopivalle tasolle. 3-5 tuntia on kelpo määrä: siinä ehtii käydä tehokkaasti läpi aihealueen jos toisenkin, mutta päivässä riittää tällöin tunteja myös rentoutumiselle. Se juurikin on viimeisen viikon tärkein asia: älä aja itseäsi loppuun vaan pidä huoli siitä, että olet täydessä iskussa h-hetkenä 11.6! Latautumiseen kuuluu siis nukkuminen, liikkuminen ja se, että antaa aivoille muutakin mietittävää kuin laskentatoimen kaavat tai Euroopan velkakriisin pohtimisen. Nauttikaa siis hyvällä omalla tunnolla ylioppilasjuhlista, kavereista ja kesäilmoista!

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että pyyhkeen voi tässä vaiheessa heittää kehään vaan sitä, että höllentää vähän nutturaa, jotta niskalukko itse pääsykokeessa olisi mahdollisimman pieni. Viimeisellä viikolla baarielämä kannattaa jättää minimiin, pääsykokeisiin ei ainakaan kukaan saa tulla krapulassa (sillä tälläisiakin urbaaneja legendoita liikkuu)! :D Pääsykokeiden jälkeen kun on vielä paljon kesää jäljellä.

Päivää ennen koetta voi hymy olla jo aika hyytynyt ja jännitys käsin kosketeltavaa. Viimeisenä päivänä on todennäköisesti viisainta olla kajoamatta kirjoihin, jotta välttää ”en osaa” –paniikin ja turhan ahdistuksen. Eli kannattaa yrittää tehdä jotain ihan muuta kuin lukea tai stressata (niin mahdotonta kuin se onkin) ja ajatella, että ylihuomenna olen vapaa!

Paljon tsemppiä kaikille loppulukuihin!

Muita blogipostauksia

  • Kauppatiede
  • Gerda K.

Kauppiksen valmennustestaaja: Gerda

Hei! Olen Gerda ja olen 22-vuotias yrittäjä. Asun Espoossa ja haen pääsykokeella ensisijaisesti Aalto-yliopistoon. Osallistun tänä vuonna Valmennuskeskuksen kauppatieteiden...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Tommi

Ensimmäinen syksy Aalto-yliopistossa

Tervehdys! Ja tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron tässä postauksessa opintosyksyn aloituksesta ja opinnoista Aalto-yliopistossa, kun nyt vihdoinkin on aikaa syksyn kiireiltä kirjoitella...

Lue lisää
  • Kauppatiede
  • Jyri

Kaksi kuukautta töissä ja yksi lomalla

Moikka taas pitkästä aikaa! Allekirjoittanut bloggailija on viimeiset kuut ollut työntouhussa ja viettänyt toki myös ansaittua kesälomaakin. Ohessa hieman kuulumisia viimeisiltä...

Lue lisää